Rezumat Oliver Twist - Charles Dickens

Colecția Clasicii literaturii universale oferă iubitorilor de lectură traduceri ale cărților-cheie, a căror repunere în discuție coincide cu fiecare nouă generație de cititori.  „E o greșeală să te gândești la Oliver Twist că la o poveste realistă”, scria Graham Greene într-un eseu despre Dickens.„Spun asta ca să descriu cartea, nu ca s-o critic", continuă el, „căci ce imaginație putea să aibă acest tânăr de 26 de ani, ca să construiască o legendă atât de monstruoasă și de plină!".
Citește tot rezumatul cărții Oliver Twist... „Monstruoasă" e cuvântul cheie, căci monștrii lui Dickens — garguiul de Fagin, cu școala lui de hoți; bestia de Bill Sikes, cu potaia lui fioroasă — sunt cei care-și pun pecetea pe imaginația noastră, în timp ce personajele pozitive, ca de pildă angelicul gentleman care-I adoptă pe orfanul Twist, o lasă aproape neatinsă: „Cum să credem în triumful acestor stafii inadecvate ale bunătății? Ca să triumfe, ele au nevoie de manevră auctorială complexă din ultimele pagini." Și nu triumful lor ne atinge pe noi ci „situația lui Oliver, încleștarea coșmărească dintre întunericul în care umbla demonii și lumina în care un bine ineficient Își dă ultima bătălie într-o lume condamnată..."  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Oliver Twist?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Oliver Twist și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Oliver Twist scrisă de Charles Dickens. Oliver Twist a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Oliver Twist este editura CARTEX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEX aici. Cartea Oliver Twist face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 454 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Oliver Twist și, de asemenea, sperăm că autorul Charles Dickens, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII OLIVER TWIST PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie Oliver Twist de Charles Dickens
Recenzie Oliver Twist de Charles Dickens
publicată la 2015-03-31 21:44:04
recenzie scrisă de Diana Elena Neaţă
Oliver Twist de Charles Dickens
Oliver Twist de Charles Dickens
publicată la 2015-04-01 15:11:55
recenzie scrisă de
0 secunde