Rezumat Fluturele negru - Radu Paraschivescu

Când scrie proză, Radu Paraschivescu e un fel de arteziană ficțională. Are o capacitate de autopunere în scena năucitoare. Istoriile sunt ingenioase, arborescente, complicate. Au mereu nevoie de un challenge cultural, cât mai surprinzător cu putință, frizează reconstituirea istorică, biografia literară, dar nu se țin de gen, ci merg acolo unde-l duce pe autor plăcerea scrisului, slujită până la performanțe de nivel digital.
Citește tot rezumatul cărții Fluturele negru... Sunt aproape convinsă că ar scrie la fel de bine în orice manieră, pe orice subiect, oricât de încărcat cultural, istoric și textual, pentru că s-a născut cu o genă de iluzionist, pe care – înțelept și nemilos cu sine – și-o dresează prin literatură. – Tania Radu   Fluturele negru este romanul unei predestinări în care fiecare amănunt – copilăria chinuită, maestrul iubit, dar aflat într-o altă vârstă a picturii, amorul novelesc pentru o femeie pierdută, dar mai ales spectrul morții-prietene, viziunea fluturelui negru în fiecare gest, vis, întâmplare – își are rolul său. Nu există scăpare din universul negru al lui Caravaggio – pare a ne spune povestitorul din alt timp –, nu există scăpare în afara scurtului moment în care, printr-un tertip (de ordinul creației din nimic), artistul ne obligă să privim altfel figurile sale ambivalențe, concupiscențe sau suave, fructele sale pline de o sevă artificială, «cinele de taină» necanonice și neconvenționale. – Simona Sora Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Fluturele negru?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Fluturele negru și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
1 secunde