Rezumat Cum gandesc politicienii - Radu Paraschivescu

Cum gândesc politicienii? De multe ori, așa cum vorbesc. Adică șleampăt, confuz, îngălat. Iar dacă vorbirea reflectă procesele mintale, situația bate spre dramatic. Or fi ei aleși, dar vorbirea lor e foarte rar aleasă.
Citește tot rezumatul cărții Cum gandesc politicienii... Metaforița unora, confuziile de termeni ale altora și în general nivelul scăzut al celor mai mulți ar trebui să-i facă pe alegători ceva mai circumspecți. Din păcate, unii alegători par mai departe sclavii burții pline și ai vorbei goale. Petiți cu o pungă cu alimente și duși cu preșul promisiunilor deșarte, ei girează pentru a doua, a treia sau a patra oară oameni compuși din corigente: la conținut, la competență, la maniere și la exprimare. Tragicomedia alegerilor readuce la putere tot mai puține personalități și tot mai multe personulitați. Iar când politicianul se știe impotent intelectual sau incapabil de acțiuni eficiente, arma cea mai la îndemână este patriotismul sforăitor, stropit cu lacrimi, mujdei și sprit. Mai ales că e atât de ușor să le treci celor mulți și neinformați idea că țara e sub asediu și împresurată de dușmani. Până la urmă însă, cartea de față nu e doar despre politicieni. E în egală măsură despre cei care-i ajută să obțină funcții și privilegii: alegătorii. Poate că parcurgerea acestui «catalog de perle» îi va con-vinge că e cazul să-și activeze discernământul. Pe bună dreptate, politicienii sunt la ora actuală disprețuiți. Ceea ce uităm de multe ori este că ei n-ar fi putut ajunge unde sunt dacă nu i-am fi crezut, dacă nu le-am fi luat de bune promisiunile, dacă nu ne-am fi lăsat păcăliți. Dacă nu i-am fi votat.(Radu PARASCHIVESCU)     Fragment din volum:       „Există aici, în această sală, tineri care au murit în revoluția din decembrie 1989. (VIOREL CATARAMĂ)       Asta-i părerea mea, iar dacă-i părerea mea, de aia dau bani. (GIGI BECALI)       Opriți grătarele, vorbește domnul Geoana! (MARIAN VANGHELIE)       Din punct de vedere al experienței lui Adrian Năstase, care a avut niște funcțiuni importante în statul român, este un om pe care trebuie să-l folosim mai mult. (MIRCEA GEOANA)       Sper că această propunere este una bazată pe neștiință. (TITUS CORLĂȚEAN)       Îi mulțumesc domnului Hășoti pentru observații. Eu înțeleg mai greu sau nu înțeleg uneori cum trebuie, lucru pe care l-am exprimat prin intervențiile avute. (DAN BRUDAȘCU)       Ne-am obișnuit cu aceste atacuri precum sosul cu alimentele. (ION SOLCANU)       Nu prea vreau să nominalizez nici un nume. (ANGHEL IORDĂNESCU)       Dacă va dori cineva, îi putem oferi inclusiv funcția de împărat. Avem soluții. (VICTOR CIORBEA)       Două liste la nivel național înseamnă indiscutabil mai mult decât o singură listă. (PAUL PĂCURARU)       Trebuie evitată impresia că domnul Iliescu este și înăuntrul, și în afara partidului. (MIRCEA GEOANĂ)       Alegerile, chiar dacă sunt simultane, sunt totuși oarecum decalate.  (DAN MARȚIAN)        Mi-am dedicat câțiva ani din viață pentru realizarea unei punți de legătură între minoritatea maghiară și cea majoritară. (ANTAL NICULESCU)” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Cum gandesc politicienii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Cum gandesc politicienii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
1 secunde