Rezumat eBook Povestiri fantastice - Ana Blandiana

Am simțit că, dacă nu voi încerca să descriu tot ce vad, tot ce trăiesc, tot ce înțeleg (ceea ce nu puteam face decât în proză), realitatea care mă înconjoară îmi va intra fără să mă întrebe în poeme, cu amănuntele ei sordide, întâmplările ei promiscue, personajele ei duplicitare și sensurile ei maculatoare.
Citește tot rezumatul cărții eBook Povestiri fantastice... Și nu-mi era greu să-mi închipui poemele cufundându-se ca niște corăbii de hârtie în care s-ar încărca minereu de fier. Am avut întotdeauna convingerea că, în pofida imaterialității ei, poezia poate deveni oricând o redutabilă armă, dar niciodată o bună unealtă de făcut curățenie. Iar eu aveam nevoie să mă curăț de toate reziduurile pe care istoria și viața nu încetau să le depună în mine, aveam nevoie să le deșert în fiecare seară în pagină, pentru că a doua zi să poată fi depuse altele, fără pericolul de a mă îneca în malurile lor contagioase. Era un fel de a repeta - că în taina botezului – "Ma lepad de Satana", sugerând realității să se lepede la rândul ei. - Ana Blandiana Există atâtea feluri de fantastic, încât nu e de mirare că unele dintre ele pot să treacă uneori drept realitate. Realitatea însăși își lărgește câteodată cu aroganță hotarele și atunci zonele încărcate rămân – pentru ani, decenii și chiar secole întregi – ambigue, de o apartenență incertă. Apoi, prin cine știe ce întâmplare, sau numai prin eroziunea obișnuită a timpului, dubla lor natură își estompează de la sine una dintre laturi și fâșia echivocă recade într-o parte sau în alta a hotarului, însoțită numai de uimirea că a putut altădată părea altfel. Fantasticul nu e opus realului, este doar o înfățișare mai plină de semnificații a acestuia. La urma urmei, a-ți imagina înseamnă a-ți aminti. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi eBook Povestiri fantastice?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând eBook Povestiri fantastice și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie eBook Povestiri fantastice scrisă de Ana Blandiana. eBook Povestiri fantastice a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea eBook Povestiri fantastice este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea eBook Povestiri fantastice face parte din categoria Literatura Romana Contemporana. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând eBook Povestiri fantastice și, de asemenea, sperăm că autorul Ana Blandiana, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde