Rezumat Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon - Cassian Maria Spiridon

Pornind de la zero este cartea aleasă, spre a fi publicată, de juriul concursului de debut în poezie pentru anii 1979-1980 al Editurii Junimea. După aproape șase ani de tergiversări, a fost publicat mai puțin de un sfert din volum, iar fragmentele reținute spre publicare au fost, la rându-le, măcelărite, inclusiv la nivel de cuvinte.
Citește tot rezumatul cărții Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon... Spre exemplu: sînge, delir, cenușă, fantomă, înger, Mitropolie etc., au fost, toate, eliminate. Cauza tergiversării a fost refuzul meu de a scrie și insera un poem dedicat partidului și conducătorului suprem. Dintre cei cinci cîștigători ai concursului de debut pentru anii 1979-1980 am fost ultimul publicat, fără a exclude amînarea sine die a publicării, consecința a refuzului de a scrie poema adecvată și de a schimba, după cum mi se cerea, și titlul. În paginile ediției necenzurate, care apare acum la Editura Charmides, aflați volumul de debut, așa cum l-am scris în anii '70. Pentru cei interesați, mai ales pentru mai tinerii condeieri, dar și pentru cei mai „copți", ce n-au fost obligați să treacă prin astfel de furci caudine, poate fi și un studiu de caz asupra manierei în care se practica cenzura ideologică în anii '80. Fragment din volum: "PORNIND DE LA ZERO 1 de la zero pornind cu măsură cu palmele răsucite întoarse cu ochii deschiși cu spinările drepte pe linia ploii de la zero pornind cu gura închisă cu încredere cu disperare pornind și pornind într-o mie de sensuri - atîtea se pot întîmpla - 2 pornind de la zero în viața de la durere de la forma inițială a materiei de la strigătul pietrei recunosc că sînt implicat cu toate celulele fioroșii mei neuroni în evoluție în existența socială chiar dacă mi-am ucis umbra nu pot trăi fără boldul sfredelitor fără taciturnă/ iscoditoarea privire a cunoașterii 3 starea de zero stare șovăitoare cuprinsă în lipsă de sens stare din care pornim cu picioarele goale de la roca virgină pornim în explozie " Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon scrisă de Cassian Maria Spiridon. Editura la care s-a publicat cartea Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon este editura CHARMIDES - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CHARMIDES aici. Cartea Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon face parte din categoria Poezie. Este o carte ușor de citit, are doar 144 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Pornind de la zero - Cassian Maria Spiridon și, de asemenea, sperăm că autorul Cassian Maria Spiridon, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PORNIND DE LA ZERO - CASSIAN MARIA SPIRIDON PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde