Rezumat O suta de zile la Athos - Marius Ianus

Încep istorisirea acestor întâmplări și a interpretărilor aferente lor în orașul Kalamaria, suburbie a Salonicului întinsă de-a lungul golfului, la sudul metropolei. Când am venit aici mai aveam unsprezece Euro, iar acum nu mai am nici șapte.
Citește tot rezumatul cărții O suta de zile la Athos... Dar am o pungă cu bere și una cu pâine - hrana mea pe următoarele două zile. Voi petrece câteva zile într-un fel de vagabondaj. Dar să vedeți cum a fost... M-am certat cu părinții mei, în special cu taică-miu, din pricina nesiguranței mele materiale. De parcă ar fi vina mea că trăim în nenorocirea în care trăim, conduși de oamenii de care suntem conduși (în toate domeniile, inclusiv cel al Culturii). Taică-miu ar vrea să lucrez la „Transilvania Express", la secția Politică a acestui ziar, unde mi s-a oferit un post nu pentru experiența mea sau pentru că aș avea vreun merit, ci pentru că îl cunoaște el pe patron. Dar eu aș mai lucra la o publicație lumească doar din perspectiva unei rubrici sau a unei pagini dedicate Credinței. Duhul lumesc, materialnic al tatălui meu m-a supărat atât de tare, încât m-am decis să plec unde văd cu ochii. I s-au șters cu desăvârșire din minte anii îndelungați în care nu a lucrat și deceniile în care a locuit cu chirie, iar acum, când are bani și casă, îi vine greu să-i dea ceva chiar și copilului său... Firește, ocupația mea, scrisul, i se pare neproductivă. Nici nu ar avea sens să-i explic ce control diabolic a instaurat securitatea asupra cuvântului scris și ce piticanii și-au făcut loc în uniunile de creație, în minister, în consiliile județene și în ICR și cum mănâncă ăștia toți banii destinați Culturii române... Acești bani nu ajung la mine, iar când au fost pe punctul de a ajunge, în cazul revistei „Stare de Urgență", mi s-a cerut să renunț la părerile mele și, apoi, la conducerea acestei reviste... Dar taică-miu o ține pe a lui: „Trebuie să faci și tu CEVA". Să fac CEVA? Așa mi-a venit gândul de a merge la Muntele Athos. Iar ideea de a trăi în pustnicie îmi dă târcoale de mai multă vreme, mai ales din pricina vremurilor pe care le trecem. Ce ar putea fi mai CEVA decât să te pustnicești la Muntele Athos? Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi O suta de zile la Athos?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând O suta de zile la Athos și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie O suta de zile la Athos scrisă de Marius Ianus. O suta de zile la Athos a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea O suta de zile la Athos este editura GAROFINA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura GAROFINA aici. Cartea O suta de zile la Athos face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte ușor de citit, are doar 144 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând O suta de zile la Athos și, de asemenea, sperăm că autorul Marius Ianus, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde