Rezumat Lunaticul, indragostitul si poetul - Horia Garbea

Lunaticul, îndrăgostitul și poetul său Despre personajele lui Shakespeare Lunaticul, îndrăgostitul și poetul său Despre personajele lui Shakespeare este cel mai recent volum și unul dintre cele mai elaborate ale polivalentului autor Horia Gârbea, la capătul a 8 ani de lecturi și traduceri din și despre Shakespeare.
Citește tot rezumatul cărții Lunaticul, indragostitul si poetul... Volumul cuprinde 20 de eseuri. La Shakespeare totul semnifică. Totuși, dacă ar fi să aleg o latură mai semnificativă decât altele, aceasta ar fi creația de personaje. Orice reflecție asupra lui Shakespeare revine la personajele pe care, ca un demiurg, le trimite în lumea lor, uneori doar vremelnic tangenta celei pământești. Chiar dacă lunaticul, îndrăgostitul poetul/ au cam același fel de rătăcire, cum crede Tezeu, ei sunt diferiți. Dar, într-un fel, toți trei sunt fete ale lui Shakespeare însuși cel care, curajos ca un nebun, pătimaș ca un îndrăgostit și lucid ca un mare poet, i-a zămislit. ”Lunaticul, îndrăgostit și poetul Au cam același fel de rătăcire. Unul visează draci mai mulți ca-n iad: Asta-i nebunul. Cel îndrăgostit Vede Elena Troiei într-o cioară. (...) Acesta-i trucul celui ce visează: Gândește la ceva și-l face viu. Așa cum noaptea, dacă mergi orbis, De spaimă, crezi că-i urs orice tufiș.” Tezeu, în Visul... V.1 Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Lunaticul, indragostitul si poetul?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Lunaticul, indragostitul si poetul și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Lunaticul, indragostitul si poetul scrisă de Horia Garbea. Lunaticul, indragostitul si poetul a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Lunaticul, indragostitul si poetul este editura NEUMA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura NEUMA aici. Cartea Lunaticul, indragostitul si poetul face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte ușor de citit, are doar 130 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Lunaticul, indragostitul si poetul și, de asemenea, sperăm că autorul Horia Garbea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde