Rezumat Drumul spre Kogaionon - Andrei Vartic

Bătălia cu un citat din Hadrian Daicoviciu [Dacii, Editura științifică, București, 1965. pp. 184–185] ne-a călăuzit cercetarea în toți ultimii ani: „Gândindu-mă la pileații lui Burebista mi-i închipui mai curând ca pe niște războinici trufași, dar neciopliți și analfabeți, decât ca pe niște cărturari”.
Citește tot rezumatul cărții Drumul spre Kogaionon... Daicovicii au făcut mult pentru scoaterea dacilor din anonimat. Dar școala arheologică de la Cluj, clădită pe metoda academicianului Constantin Daicoviciu, a greșit din start cu postulatul „necioplirii” dacilor. O simplă estimare a cantității de andezit tăiată, fasonată, transportată și clădită în construcțiile dacilor din Munții Orăștiei trebuia să-i pună pe gânduri pe Daicovici. Această cantitate de piatră trebuia comparată structural cu piatra altor edificii antice. Apoi trebuia lămurit misterul metalurgic al dacilor. Cum au reușit dacii să topească lupe de fier de 40 kg? Cum au reușit dacii să topească mostre de fier suprapur (99,97%) și să-l protejeze contra ruginii? Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Drumul spre Kogaionon?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Drumul spre Kogaionon și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Drumul spre Kogaionon scrisă de Andrei Vartic. Drumul spre Kogaionon a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Drumul spre Kogaionon este editura VICOVIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura VICOVIA aici. Cartea Drumul spre Kogaionon face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 312 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Drumul spre Kogaionon și, de asemenea, sperăm că autorul Andrei Vartic, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DRUMUL SPRE KOGAIONON PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde