Rezumat Intrebarea cu privire la paleoinformatica - Andrei Vartic

Studiile incluse în volumul „Întrebarea cu privire la Paleoinformatica” configurează concludent aria și atributele paleoinformaticii și, în plus, alte două fenomene din acea vreme pe care el le numește, inovator, „revoluția geometrica” si „homo geometricus”.
Citește tot rezumatul cărții Intrebarea cu privire la paleoinformatica... Istoria geometrică a omenirii creată de el este spectaculoasă. Abordarea Mitocului ca pe un loc al originilor ființării pe planeta noastră este senzațională. „Întrebarea cu privire la paleoinformatică” e un studiu programatic. Iar „Portacul lui Borziac” e capodopera dlui Vartic. E o lucrare în care s–au focalizat toate ipostazele și înzestrările sale: cercetătorul din el vine cu o descoperire științifică de prim rang (referitoare la așezarea paleoliticului pe ideologia șirurilor lui 7 și 9 și la informația istorică codificată în ele), regizorul din el organizează textul studiului pe contrapunct, pe suspans și pe gradarea în crescendo a descrierii drumului spre adevărul descoperit, poetul din el îmbracă mărturisirea într–un veșmânt de sărbătoare spirituală, publicistul din el face strigarea necesară ca să se audă și să se știe, matematicianul din el duce scutul, criticul din el sloboade o odă, arheologul din el are în buricele degetelor istoria omului tot așa cum Beethoven auzea cu degetele muzica lui Dumnezeu, iar omul din el își încălzește sufletul la vatra neamului scoasă în față de Alecu Russo. Acest volum despre paleoinformatică vine să mute hotarele bibliologiei, să extindă aria acesteia. Până acum, conform unui curent de opinie înscăunat în știință, semnele geometrice, liniile și numerele paleolitice nu erau recunoscute ca făcând parte din formele de scriere, drept care istoria scrisului le ignoră. Marija Gimbutas a fost unul din primii savanți care au atras atenția asupra faptului că aceste semne și numere sunt semne convenționale care alcătuiesc mesaje articulate, adresate fie divinității, fie semenilor. Marcel Otte le–a numit „protoscriere”. Vartic le–a numit „alfabet geometric”, iar prin acest volum al său, istoria scrisului se extinde cu milenii înapoi, spre origini, iar bibliologia, ca știința, se alege cu un spor considerabil de noblețe și de autoritate. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Intrebarea cu privire la paleoinformatica?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Intrebarea cu privire la paleoinformatica și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Intrebarea cu privire la paleoinformatica scrisă de Andrei Vartic. Intrebarea cu privire la paleoinformatica a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Intrebarea cu privire la paleoinformatica este editura VICOVIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura VICOVIA aici. Cartea Intrebarea cu privire la paleoinformatica face parte din categoria Dezvoltare Spirituala. Este o carte rezonabil de groasă - are 208 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Intrebarea cu privire la paleoinformatica și, de asemenea, sperăm că autorul Andrei Vartic, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde