Rezumat Mara - Ioan Slavici

«Mara» a apărut în 1894, în revista «Vatra», iar în 1906, în volum. Romanul a fost redescoperit de G. Călinescu, în 1941, ca unul «descriptiv și psihologic, moralist și justițiar, de problematica etico-socială...» Slavici, prin romanul «Mară»?, este un deschizător de drumuri, căci personajele sale sunt complexe, bine conturate și plasate într-un cadru precum cel al târgului din Transilvania.
Citește tot rezumatul cărții Mara... De asemenea, se poate afirma că romanul său este important și pentru faptul că se pun acum bazele fundamentării analizei psihologice. Romanul este deosebit și prin modul în care este realizată construcția subiectului. Acesta se deschide cu o succintă reflecție în stil popular asupra calităților și destinului Marei, făcută de autor: «A rămas Mara săracă, văduvă cu cei doi copii, sărăcuții de ei, dar era tânără și voinică, și harnică. Dumnezeu a mai lăsat să aibă și noroc» Se urmărește, așadar, destinul Mărei, precupeață de la Radna, și al copiilor ei, Persida și Trică, pe parcursul trecerii acestora spre vârsta adultă. Slavici marchează o nouă etapă a prozei naționale, aliniind-o alături de cea literară europeană. Prin operele sale, acest scriitor se plasează în seria celor patru care au constituit în istoriile de literatură națională Epoca Marilor Clasici: Creangă, Slavici, Caragiale și marele Eminescu". (Prof. Victor Drujinin, "Istoria literaturii naționale", Editura Andreas) Conține repere biobibliografice Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Mara?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Mara și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Mara scrisă de Ioan Slavici. Mara a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Mara este editura ANDREAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ANDREAS aici. Cartea Mara face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 301 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Mara și, de asemenea, sperăm că autorul Ioan Slavici, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MARA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde