Rezumat Printul Fericit - Oscar Wilde

Traducerea lui Oscar Wilde este o adevărată provocare tocmai datorită acestui lucru. Descrierile sale bogate, luxuriante, întorsăturile de frază, dar și de situație, cuvintele „căutate" și, nu în ultimul rând, engleza timpului său exploatată cu deliciu pun mereu la încercare priceperea traducătorului.
Citește tot rezumatul cărții Printul Fericit... Se ivește, evident, întrebarea ce limbaj alegi pentru a reda cât mai exact toate aceste lucruri, pentru a nu pierde nimic din jocurile de cuvinte, din parfumul expresiilor vremii, din extravaganța originalului. Limba română nu duce lipsa de cuvinte pline de miez, care permit traducerea cât mai aproape de textul original. Fără a cădea într-un limbaj arhaic - nepotrivit, după părerea mea, pentru un tânăr cititor de azi am considerat necesar să ocolesc neologismele și să apelez, de câte ori a fost posibil, la cuvinte „vechi", care să sugereze atmosfera altor vremuri. O provocare a fost și găsirea cuvintelor potrivite pentru abundența de bijuterii, pietre prețioase, mobile, detalii arhitectonice și de costumație etc. etc., toate descrise, după cum spuneam, cu minuțiozitate extremă și plăcere molipsitoare. Limba engleză, în sine, ridică adesea probleme și pune capcane în fața traducătorului, cu atât mai mult limba aparte a lui Oscar Wilde. Cu speranța că am reușit să nu trădăm prea mult textul original - lucru ușor de verificat prin așezarea față în față a originalului cu traducerea - dorim cititorilor de toate vârstele lectura plăcută!  - LAURA POANTĂ Considerat unul dintre cei mai importanți scriitori estetizanți de limbă engleză, Oscar Wilde a publicat poezie, eseu, teatru, roman (celebrul Portret al lui Dorian Grey/The Picture of Dorian Grey), dar și povestiri. Îi propunem acum atenției publicului cu două dintre volumele sale de povestiri: A House of Pomegranates (Casă cu Rodii) și The Happy Prince and Other Tales (Prințul fericit și alte povestiri). Considerate povestiri pentru copii, ele pot fi citite cu același interes și cu folos la orice vârstă datorită descrierilor extraordinare de interioare, veșminte sau colțuri de natură fără seamăn, adevărate explozii de culoare și formă. Toate povestirile au, în același timp, și o tentă moralistă, personajul principal fiind chinuit adesea de remușcări sau suferind schimbări radicale de destin. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Printul Fericit?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Printul Fericit și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Printul Fericit scrisă de Oscar Wilde. Printul Fericit a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Printul Fericit este editura PARALELA 45 - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura PARALELA 45 aici. Cartea Printul Fericit face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte ușor de citit, are doar 168 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Printul Fericit și, de asemenea, sperăm că autorul Oscar Wilde, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PRINTUL FERICIT PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde