Rezumat Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu

 Avem în Pădurea spânzuraților unul dintre acele romane care s-au impus nu doar printr-o temă majoră, dar și prin încercarea de a schimba formula literară. E. Lovinescu prevăzuse că romanul modern se va îndrepta spre viața urbană, după ce fusese dominat de interesul pentru sat, și spre psihologie, după ce socialul prevalase.
Citește tot rezumatul cărții Padurea spanzuratilor... Paradoxul face ca tocmai scriitorii ardeleni, majoritatea, fii de preoți, de învățători sau de notari de la țară, să fi fost aceia care să „importe” în România tematică rurală. Nu scrisese, în definitiv, Rebreanu însuși Ion? În Pădurea spânzuraților el face pasul spre urban și psihologic. Mai exact, o jumătate de pas, poate totuși cea mai importantă. Al doilea roman al lui Rebreanu este unul de tranziție, între două vârste ale genului. Liviu Rebreanu nu e doar un martor al celei mai radicale prefaceri din istoria romanului românesc, dar un actor important. Între Ion și Patul lui Procust romanul românesc își schimbă înfățișarea, comportamentul și stilul de viață. Pădurea spânzuraților reprezintă o treaptă. Nici un alt roman al vremii nu ne ajută în egală măsură să înțelegem această schimbare. - Nicolae Manolescu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Padurea spanzuratilor?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Padurea spanzuratilor și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Padurea spanzuratilor scrisă de Liviu Rebreanu. Padurea spanzuratilor a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Padurea spanzuratilor este editura CODEX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CODEX aici. Cartea Padurea spanzuratilor face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 296 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Padurea spanzuratilor și, de asemenea, sperăm că autorul Liviu Rebreanu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PADUREA SPANZURATILOR PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde