Avem un câștigător!
Câștigătorul acestui concurs este Iulia Marc pe care o felicităm! Iulia a câștigat concursul jurizat de echipa booknation.ro cu următorul comentariu:
,,Cireșarii” sunt cărțile copilăriei mele. Citind și recitind volumele, primite cu împrumut atunci, simpaticii ,,cireșari” îmi dezvăluiau o realitate frumoasă, cu valori pe care le asimilam cu fiecare pagină: prietenia adevărată și de neclintit (Tic – Ursu), sacrificiul pentru cei dragi ție, pasiunea pentru mister și puzzle-uri, frumusețea rezolvării unei probleme, a jocului mental de căutare de indicii, munca în echipă și acceptarea oamenilor așa cum sunt ei, cu bune și cu rele, diferiți de noi.
Sunt singurele cărți pe care le-am recitit… Poate pentru că ne e greu să acceptăm finalul. Vrem să rămânem copii, acolo, în lumea cireșarilor.
Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm și la celelalte concursuri!
Anul ăsta iarna nu vrea să mai stea. Pe aşa o vreme, cititul e un refugiu cald şi plăcut. Tocmai de aceea, ne-am gândit să vă provocăm la un concurs cu un premiu care vă va face să uitaţi de frig ore în şir! Despre ce premiu e vorba? Evident, o carte: Dezmierdare de catifea de Eric Fottorino.
Dezmierdare de catifea este un roman imprevizibil şi captivant ce ne spune povestea lui Colin, un băieţel care trăieşte împreună cu tatăl său. Pentru a suplini lipsa mamei, tatăl micuţului începe să se deghizeze în femeie. Însă, în clipa în care acesta începe să se obişnuiască cu dublul său rol, Colin este ucis într-un accident de maşină. Cine l-a ucis? Veţi afla numai citind! După cum am spus, romanul e imprevizibil, plin de suspans. „Începe ca o melodramă şi se termină ca un crime-ficiton”, notează cei de la L’Express. O carte pe care, cu siguranţă nu o veţi lăsa din mână până nu veţi ajunge la finalul ei surprinzător!
Ce trebuie să faceţi pentru a o câştiga?
- Daţi like paginii de Facebook booknation.ro
- Reveniţi la acest articol şi lăsaţi un comentariu cu id-ul de Facebook utilizat pentru a da like
- În acelaşi comentariu răspundeţi (în 2-4 fraze) la întrebarea: Ce carte consideraţi că v-a marcat copilăria?
Ce ar mai trebui să ştiţi despre concurs?
- Acesta se desfăşoară în perioada 8-14 decembrie.
- Câştigătorul va fi anunţat luni, 15 decembrie.
- Metoda de desemnare a câştigătorului: jurizarea răspunsurilor, juriul va fi format din membrii ai echipei GoodRead!
Acestea fiind spuse, Vă urez multă baftă şi spor la lectură!
Nu stiu daca o sa mai reapara comentariul prin facebook, asa ca folosesc metoda clasica. De data asta, nu o sa mai scriu despre carti ce-mi erau citite la cativa anisori, ci ma gandesc la una din primele carti pe care le-am citit singur: Vrajitorul din Oz. Imi placea de Dorothy, dar ma amuzau mai ales prietenii ei Sperie Ciori, Omul de Tinichea si Leul cel las care-si doreau minte, inima si curaj, pentru ca mi se parea ca ei aveau deja aceste calitati. 😀
Am schimbat permalink-urile la blog și în consecință comentariul nu va mai apărea. Începând din acest moment e stabilă platforma. Se pot lăsa comentarii prin ambele metode 🙂
Tanase Cristian. Primul meu roman,adevarat a fost ‘2 ani de vacanta’ de Jules Verne. O carte minunata pentru o copilarie in care vrei sa traiesti adevarate aventuri prin prisma cartilor. Mi-a influntat foarte mult copilaria si nu numai caci am invatat ca nu trebui sa te dai batut,sa perseverezi si doar asa viata te va rasplati cu lucruri bune si marete.
,,Cireșarii” sunt cărțile copilăriei mele. Citind și recitind volumele, primite cu împrumut atunci, simpaticii ,,cireșari” îmi dezvăluiau o realitate frumoasă, cu valori pe care le asimilam cu fiecare pagină: prietenia adevărată și de neclintit (Tic – Ursu), sacrificiul pentru cei dragi ție, pasiunea pentru mister și puzzle-uri, frumusețea rezolvării unei probleme, a jocului mental de căutare de indicii, munca în echipă și acceptarea oamenilor așa cum sunt ei, cu bune și cu rele, diferiți de noi.
Sunt singurele cărți pe care le-am recitit… Poate pentru că ne e greu să acceptăm finalul. Vrem să rămânem copii, acolo, în lumea cireșarilor.
Felicitări Iulia Marc! Juriul a decis că ești câștigătoarea acestui concurs. Te rugăm să ne contactezi pe pagina de Facebook booknation.ro ca să stabilim cum vei intra în posesia cărții 🙂
Consider că, mi-au marcat copilăria poveștile lui Creangă. Mai ales ”Prostia omenească”. Îmi aduc aminte perfect cum râdeam cu mama în timp ce citeam, și râd și acum deoarece, având o vârstă mai înaintată și o percepție mai matură, observ cum toate cele scrise descriu, de fapt, realitățile zilelor de astăzi. Pe lângă aceasta, mai sunt și povestirile, basmele și amintirile lui pe care le-am îndrăgit și care m-au învățat să apreciez adevăratele lecturi. Toate acestea mi-au marcat copilăria în adevăratul sens al cuvântului și mă fac să îmi aduc aminte cu drag de toate acele vremuri. Sinceră să fiu,… Read more »
P.S.: Am dat like paginii de facebook de pe numele: Andreea Dragomir.
FB: Alina Stoian Sampetru
Cartea care mi-a marcat copilaria a fost Degetica de Hans Christian Andersen. Cand eram mica 4-5 ani, mama imi citea in fiecare seara, iar cand am invatat sa citesc, aceasta a fost prima carte pe care am citit-o. Printre cartile preferate au fost basmele Fratilor Grimm. Imi aduc aminte si acum aventurile personajelor preferate, Rumeoara si Balaioara.
Facebook: Teodora Albu Cartea care mi-a marcat copilaria a fost „Amintiri din copilarie” de Ion Creanga , ghidusiile , nazbatiile facute de autor, sunt memorabile, de invidiat , de neregasit in zilele noastre , cand PC-ul internetul ocupa timpul copiilor nostrii.
Am dat like pe facebook cu numele Daniela Zamfirache. Cartea care si-a lasat cea mai mult amprenta in viata mea inca din timpul copilariei este „Aventurile lui Huckleberry Finn” (Mark Twain). Si sunt sigura de acest lucru, mai ales ca mi-am facut un fel de traditie in a o citi o data la 2-3 ani, deoarece mi se pare ca de fiecare data retraiesc nu doar acele emotii starnite de carte in sine, ci si momentele petrecute la casa bunicilor, unde obisnuiam sa citesc, in mijlocul verii. Dar acum stau in camera mea si imi citesc cartile, pentru ca in… Read more »
Cartea care mi-a marcat copilăria este „Vântul prin sălcii” de Kenneth Grahame, cea cu care am adormit în multe nopți, sub plapumă, împreună cu nelipsita lanternă. Datorită faptului că am învățat să citesc de la o vârstă fragedă (5 ani), eram fascinată de faptul că într-o carte se pot întâmpla lucruri atât de grozave și de diferite față de realitatea monotonă, spre exepmlu, faptul că animalele puteau vorbi și construi case, precum oamenii. Probabil că din acest motiv, chiar și acum, la 17 ani, evadarea mea o găsesc tot în cărți. 🙂
Am dat like la pagina de facebook cu numele Andreea Miruna.
Hincu Mariana
Ursul pacalit de vulpe 🙂 care avea si imagini :)))
Fb: Typhoon Ciel
Boris Polevoi – Povestea Unui Om Adevarat – o carte simpla, o carte despre viata si moarte, despre idealuri si principii. O carte care schimba vieti. Mie mi s-a intamplat cand aveam 13-14 ani. Aviatia mi-a placut intotdeauna insa dupa lectura acestei carti am constientizat ca nici macar cerul nu este limita.
Fb: Ema Georgiana
Cartea care mi-a marcat copilaria a fost Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, a lui Petre Ispirescu, pentru ca a fost primul lucru care m-a facut constienta de faptul ca nimeni nu scapa de moarte. Eram foarte mica atunci cand am citit-o, aveam vreo 5-6 ani, si socul pe care l-am avut a fost atat de mare incat am avut cosmaruri pentru o lunga perioada de timp.
Fb: Ancuta Ianc
Colt Alb. Nici nu mai stiu exact de ce m-a impresionat la momentul respectiv. Dar am recitit-o de multe ori. Si bineinteles, si acum imi plac la fel de mult cainii. 🙂
20.000 de leghe sub mari a fost cartea care mi-a marcat copilaria ! Exista in ea referiri la toate genurile literare. Gasesti atat aventura, horor dar si sentimente de dragoste si prietenie. In plus misterele care te insotesc intreaga calatorie raman doar partial dezlegate la finalul ei.
Fără îndoială mie mi-au marcat copilăria și m-a făcut să visez frumos toate cărțile lui Jules Verne.
Cu siguranta cartea care mi-a marcat copilaria a fost Basme, povesti si povestiri de Petre Ispirescu. Erau doua volume groase cu paginile ingalbenite care aveau un miros incredibil. Daca nu ma insel al doilea volum avea si snoave si ghicitori. Erau cu desene infricosatoare pe coperte, ceva balauri si monstri dar nu ma lasam impresionata. Imi amintesc ca eram destul de mica atunci cand m-a apucat pofta de citit, nu am fost impinsa de la spate. Pur si simplu simtea nevoia sa citesc. Asa ca m-am dus la mica biblioteca a bunicului: maxim 20 de carti printre care si cateva… Read more »
Cartea care mi-a remarcat copilăria și care m-a făcut dependentă de cărți este ”Singur pe lume” de Hector Malot. Toată lumea îmi zicea să citesc această carte, eu mereu mă simțeam singură și niciodată nu înțelegeam ce legătură are această carte cu mine,dar de fapt are, avem ce învăța din orice carte, indiferent de subiectul ei. Am admirat curajul băiatului, ambiția ,orice legat de el. Și am citit-o prin clasa a IV-a
Primele carti citite au fost Povesti nemuritoare…doar ca se numeau ceva de genul Povesti indiene, Povesti turcesti…etc. Stiu ca erau mai multe volume si au fost foarte frumoase, unele aveau si morala. Apoi a fost 1001 de nopti, pe care am tot citit-o de le stiam povestie pe de rost, apoi am recitit-o la maturitate si am inteles-o altfel….
Like giorgiana turcu
Cartea care mi-a placut cel mai mult in copilarie-Micul Print
Lily Stan seria de carti care mi.a schimbat viata incepand cu primul volum a fost Harry Potter de J.K.Rowlling 🙂 Am citi aceasta serie de 5 ori pana acum 😀
Am dat like de pe profilul Brandusa Sp
Cartea care mi-a marcat copilaria a fost "Amintiri din copilarie" ,dar si "Hansel si Gretel " prima poveste care mi – a placut cel mai mult si care mi-a starnit placerea de a citii .
Iubesc cartile mai mult decat filmele .Filmele iti spun ce sa gandesti , o carte buna te lasa sa iti alegi singuri o parte din ganduri .Filmele iti arata lumea roz , o carte citita iti lasa placerea de a-ti face tu singur lumea roz.
Am dat like de pe contul Andreea Ştirbu
Prima poveste pe care am citit-o, a fost Hänsel și Gretel. Aveam 6 ani şi am terminat-o în două zile, pentru că deşi era foarte scurtă, citeam mai greu. În perioada aia citeam orice, pentru că era o activitate nouă care îmi plăcea. Apoi pentru că începusem să mă plictisesc, nu citeam nici ce trebuia pentru şcoală.. Ultima carte pe care am citit-o atunci a fost Fram, ursul polar, care mi-a plăcut foarte mult. Dar acum mi s-a redeschis apetitul pentru citit, datorită romanului Baltagul. Baftă tuturor! 😀
Cata Lyna Prima carte de care imi amintesc eu ca mi-a marcat copilaria este Alice in Tara Minunilor. Mi-a placut atat de mult aceasta carte, incat mai multe seri la rand m-am visat in locul Alicei, l-am visat pe Iepure sau pe Palarierul Nebun. Chiar daca aveam 8 sau 9 ani pe atunci, aveam o imaginatie extrem de bogata. As recomanda aceasta carte tuturor copiilor si chiar si celor mari. Este o carte care iti provoaca imaginatia, te face sa iti inchipui o calatorie neobisnuita intr-un taram extraordinar. La varsta de 23 de ani am recitit-o, am privit-o cu alti… Read more »
Cartea care mi-a marcat copilăria este "Colț Alb" .
Am dat like de pe contul Budescu Sanda.Cartea care mi-a placut mult in copilarie-Singur pe lume scrisa de Hector Malot
Crtea care mi-a marcat copilaria a fost,este si va fi mereu " Cuore inima de copil"….am citit-o de mai multe ori, dar ne-a citit-o si mama cand eram mai mici. Este o carte minunata in care este relatat viata unu copil…ceea ce m-a fascinat cel mai mult a fost modul in care trecea peste greutati
Facebook: Adela Cacovean Pasiunea mea pentru cărţi a înflorit cu adevărat atunci când, în clasa a doua, am descoperit ceea ce nu-mi fusese evident la debutul meu ca cititoare: genul fantasy a fost, este şi va fi genul meu preferat. Şi poate că nu mi-aş fi dat seama atât de devreme dacă nu mi-ar fi făcut tatăl meu cadou primul roman din Harry Potter. De acolo, restul s-a întâmplat atât de rapid, încât nu mai ştiu sigur ce cărţi şi în ce ordine am citit. Printre ele se numără Cronicile din Narnia, Cronicile Wardstone, Fetiţa celei de-a şasea luni, Copiii… Read more »
Like paginii i-am dat mai de multicel de pe acest cont de facebook. Să trecem la partea a doua aşadar. 😀 Primele carti pe care imi amintesc ca le-am citit cu tot interesul pe care le putea pune un copil de clasa a V-a in aceasta activitate au fost Legendele Olimpului. Atunci am înţeles cu adevărat ce minunat este să citeşti. 🙂
Facebook: Cristina Scutaru Am mai avut ocazia să abordez acest subiect, unul foarte drag mie. „Vrăjitorul din Oz” de L. Frank Baum cu ilustraţii, ediţie din 1995, este cartea mea preferată din copilărie. O să fac un exerciţiu de imaginaţie, şi o să încerc să mă întorc cu ani în urmă, la mintea mea de 4-5 ani, de când am citit cartea, ca să îmi dau seama ce am învăţat din ea. Mi-aş fi dorit să vă spun că am înţeles că fiecare, oricât de fericit ai crede că ar trebui să fie cu viaţa pe care o are, îşi… Read more »