Concurs ”Lupii trecutului. Sofia” – Natașa Alina Culea

Concursul a ajuns la final

Cei doi câștigători sunt: Luiza Ion și Luiz More. Așteptăm un mesaj în privat cu datele de livrare. Mulțumim tuturor participanților și vă așteptăm și la celelalte concursuri pe care le organizăm 🙂


coverVă invităm la un nou concurs organizat împreună cu scriitoarea Natașa Alina Culea, în care vom oferi ca premiu două exemplare ale noii sale cărți, „Lupii Trecutului. Sofia”.

Pentru a participa la concurs trebuie să ne lași un comentariu mai jos prin care să ne răspunzi în câteva cuvinte la întrebarea:

Ce îți inspiră titlul cărții, „Lupii Trecutului. Sofia”?

Duminică, 26 iunie 2016, poți câștiga una dintre cele două exemplare pe care le oferim ca premiu. Jurizarea concursului va fi făcută chiar de scriitoarea cărții, iar câștigătorul îl vom anunța aici.

Mult succes tuturor! 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar dumitrescu elena raluca
  Reply

  titlul imi inspira toate trairile la un loc,dragoste ,ura ,vinovatie,dezamagire,trairi pe care toti la un moment dat le simtim

 2. Avatar Constantin Florentina
  Reply

  Titlul cărții îmi inspiră o poveste despre existență, luptă, înțelepciune și fantezie!

 3. Avatar Maria Elena
  Reply

  Titlul cartii imi sugereaza legatura trecutului cu prezentul. Sofia poate fi sora/prietena/mama/sotia personajului principal si are legatura cu o actiune din trecut a acesteia, ce se face simtita si apare in prezent.

 4. Avatar Adelina Maria
  Reply

  Titlul ma duce cu gândul la mister amestecat cu fantezie. Iar sentimentul pe care mi l transmite este loialitatea

 5. Avatar Eva Anca
  Reply

  Cred că Sofia este personajul principal al povestii. Iar în ceea ce privește prima parte a titlului, “lupii trecutului”, cred că este o metaforă pentru un trecut cu greutăți, care își face simțită prezența în viața actuală a personajului.

 6. Avatar Dana
  Reply

  Sincer, cand am citit titlul, m-am gandit la acei “lupi” din trecut, simbolizand fapte, vorbe, gesturi, persoane, care ne-au marcat, dar pe care le credeam trecute, uitate, depasite, dar care apar, ca o haita de lupi flamanzi, distrugand prezentul, punand sub semnul indoielii viitorul, facand ca fericirea actuala, reala sau inchipuita doar, sa se estompeze sau chiar sa dispara… Aceasta este imaginea pe care titlul cartii mi-a sugerat-o.

 7. Avatar Nadina Maria
  Reply

  MI se pare un titlu foarte inspirat, iar din fragmentele pe care scriitoarea ni le-a împărtăşit mi-am dat seama că este şi titlul potrivit! “Lupii trecutului. Sofia” îmi inspiră un personaj feminin puternic, o luptă continuă cu trecutul de care nu te poţi dezice. Sintagma “Lupii trecutului” mi se pare a fi o metaforă pentru încercările la care a fost supusă Sofia, încercări pe care le-a depăşit, dar care stau mărturie dezvoltării sale de-a lungul timpului. Aceşti “lupi”, prin reapariţia lor, pot dezrădăcina sufletul eroinei, depinde de structura sufletească a acesteia şi de resursele cu care este dispusă să lupte!

 8. Avatar Rodica Gutu
  Reply

  Presupun ca…Sofia este pseudonim al autoarei, iar afirmatia <> reda crimpee din emotiile din trecut care a marcat-o pe eroina si care o urmaresc pina azi,,,?!

 9. Avatar Alexandra Ioana G.
  Reply

  Titlul acestei carti ma duce cu gandul la un trecut plin de lacrimi, de suferinta, de minciuni ce au marcat-o pe Sofia. Acum in prezent, Sofia isi doreste sa schimbe trecutul dar orice ar face se loveste zi de zi de acest trecut dureros. Consider ca daca dorim sa schimbam trecutul oricat de mult ne-a marcat acesta, tine de noi insine sa o putem face, de puterea noastra interioara.

 10. Avatar Roxana Georgiana Maria
  Reply

  Acest titlu cu siguranta ma duce cu gandul la amintirile din trecut, lucurile nefacute sau facute, cuvinte spuse sau nespuse, regrete absurde sau realiste.
  Lupii sunt niste animale care traiesc in haita, sunteti de acord cu mine nu? Ei bine, putem metamorfoza amintirile ca fiind niste lupi.
  De ce?
  O sa dau doua argumente foarte pragmatice.
  O amintire este intotdeauna insotita de altele, si atunci cand trecutul iti bate la usa o face cu tot cu amintiri placute si neplacute. Nu poti decide ce sa iti amintesti si ce nu. Asa sunt si lupii, vin impreuna.
  Un al doilea argument ar fi ca daca ne referim strict la amintirile neplacute acestea sunt dure cu noi, cum de altfel sunt si lupii. Ne distrug, in majoritatea cazurilor, ne ranesc, exact acest lucru facandu-l si lupii.
  Intr-o oarecare concluzie, lupii trecutului sunt trairile noastre pe care ni le dorim sa fie de mult uitate, insa cum trecutul e o umbra, ca ne urmareste pretutindeni, asa sunt si amintirile.
  Se spune ca trebuie sa faci pace cu trecutul ca sa nu iti strice prezentul. Insa daca amintirile urate si persoane pe care ti le doreai sa nu le fi intalnit reapar in calea ta, prezentul deja este distrus.
  Sunt foarte curioaaa de continutul acestei carti, pentru ca din cate observati titlul ma inspira foarte mult. ☺

 11. Avatar Maria Dolores Cozma
  Reply

  Lupii trecutului- iluziile care raman peste timp, cu care ne luptam fiecare.Neimpliniri. Amintiri reci. Angoase, dezamagiri, neputinta si durerile care nu trec niciodata.Umbre.Porti inchise.Lupte-castigate sau nu…Care apar uneori din colt de timp. Sofia? Femeia-copil, iubire, pasiune, mister…Eu, tu, oricare…Un personaj care-mi inspira universalitate.

 12. Avatar Adelina Baloi
  Reply

  Ce imi inspira titlul? Titlul cartii imi inspira puterea trecutului. Un trecut care devine tot mai puternic, ca o haita de lupi, care poate devenii si mai puternic atata timp cat stii cum sa il folosesti in folosul tau si stii sa ii folosesti puterea. Sa intelegi ca puterea lupilor, respectiv alegoria aici cu trecutul, este ca puterea lui e cu atat mai mare cu cat haita e mai unita. Defapt, trecutul nostru ne influenteaza pozitiv sau negativ, in functie de cum invatam noi din lectiile trecutului. Daca invatam ceva din el, atunci, haita (timpul) poate fii folosit in favoarea noastra. Sunt curioasa cum este cartea si ce intelege defapt autoarea prin lupii trecutului.

 13. Avatar dariusserban
  Reply

  Titlul cartii imi ispira o poveste despre greutatile vietii unei fete care parcurge un drum initiatic intr-o lume nedreatpa.

 14. Avatar Angela.
  Reply

  Mă duce cu gândul la tot ce a trebuit să înfrunte Sofia, toate luptele duse de ea în trecut, la puterea ei din prezent.

 15. Avatar Xenia C. Dani
  Reply

  Titlul ma duce cu gandul la personajul principal,Sofia care are de-a face cu trecutul ei care fie ii da tarcoale,fie nu o lasa sa isi traiasca prezentul.

 16. Avatar Dumitrita Socianu
  Reply

  ,,Lupii trecutului” ma duce cu gândul la momente apuse. Pot fi atât momente de frică cât și momente de putere. Pot fi și persoane care au avut roluri importante sau chiar decisive în trecut. Iar ,,Sofia” poate fi atât personajul principal cât și o fiinta importanta în trecutul personajului principal, cu rol negativ sau pozitiv. Acest titlu este atât de misterios și pe atât de intrigant.

 17. Avatar actilyse
  Reply

  Titlul cartii imi inspira amintiri din trecut care sunt inca prezente in mintea autoarei. Demonii pe care ii purtam cu noi, neincrederea si trauma.

 18. Avatar simona
  Reply

  Pe mine titlul cartii ma duce cu gandul la demonii din trecut care ajung sa te bantuie uneori si in prezent. Sofia…este eroina care se zbate intre trecut si prezent incercand sa scape de povara unui trecut plin de durere. Sau…este un roman compus din mai multe volume, iar Sofia e primul dintre acestea…

 19. Avatar Cristina Popescu
  Reply

  Titlul imi inspira nostalgie, o poveste despre supravietuire si prietenie.

 20. Avatar Luiz More
  Reply

  Titlul cartii ma surpinde prin latura introspectiva, de fapt am senzatia ca este o incursiune introspectiva cu usoare note filosofice in lumea unor personaje introvertite, melancolice.Trecutul nu este trecut , asa cum de cele mai multe ori ne place sa ne amagim. A ne nega trecutul , a fugi del el este ca si cum ne am nega existenta, am nega femeia /barbatul care am devenit in prezent si am fugi de noi.
  Trecutul nostru poate deveni lumea noastra interioara; o lumea in care evadam, in care ne ascundem cele mai tainice ganduri si trairi. Suntem umbrele trecutului si ca atare, aceste umbre ne vor insoti peste tot, in fiecare calatorie pe care o vom face in aceasta viata.
  Asta imi sugereaza mie, titlul acestei carti.

  • GoodRead.ro GoodRead.ro
   Reply

   Felicitări! Ești unul dintre cei doi câștigători ai concursului nostru. Așteptăm un mesaj în privat (pe Facebook sau folosind formularul de contact) cu datele de livrare 🙂

 21. Avatar Barbalata Mirela
  Reply

  Cred ca titlul cartii “Lupii trecutului. Sofia” este foarte sugestiv, bine ales, nicidecum intamplator, este realist. 🙂
  De ce? Pentru ca trecutul sta la panda, in umbra, gata sa atace, mai mult sau mai putin cu ferocitate, “ranjind” (exact ca animalul lup, gata de atac asupra pradei, maraind cu coltii la vedere),
  Depinde de eroii povestii, adica “eu”, “tu”,”el”, “ea”etc (dupa cum am spus, titlul este unul realist, prin urmare povestea poate fi oricand a unuia dintre noi), daca scapa din ghearele atacatorului (trecutului), daca se face pace sau chiar “un compromis” cu trecutul.
  Aparent personajul principal este “EL” dar, parerea mea este ca “EA” Sofia este in centrul actiunii, ea reprezinta “motorul”.
  Sofia este o fiinta macinata de trecut, plina de secrete, ce apare in viata “LUI”, aparent intamplator 🙂 . Cred ca Sofia este, in cele din urma, constiinta, maturitatea lui Fabian 🙂
  Dupa cum am spus, depinde de “noi” daca facem fata sau facem pace cu trecutul…..in acest caz numai Sofia, Fabian si Carina (sa nu uitam de sotie 🙂 ) vor resusi sau nu.

 22. Avatar Luiza Ion
  Reply

  Titlul romanului “Lupii trecutului.Sofia”, fara sa fi citit romanul, ma duce cu gandul la un termen folosit in psihiatrie, abreactie, semnificand o descarcare emotionala avand drept urmare eliberarea de un afect legat de un eveniment traumatic, modalitate prin care afectul nu devine patogen. Aceasta descarcare emotionala produce un efect de catharsis, care are loc la un interval de timp mai lung sau mai scurt de la traumatismul initial. Persistenta afectului legat de amintire (in acest caz lupii reprezinta o metafora pentru amintire) depinde in primul rand de modul particular in care persoana reactioneaza la o situatie anume: daca respectiva reactie este suficient de intensa , afectul legat de un eveniment dispare, daca reactia este suprimata, afectul ramane legat de amintirea evenimentului. Abreactia este o modalitate normala prin care persoana reactioneaza la un eveniment, evitand astfel legarea unui afect intens de acest eveniment. Semnifica un travaliu de rememorare pe parcursul caruia acelasi afect este reactualizat si intensificat in legatura cu amintirea diferitelor evenimente care l-au provocat. Abreactia spontana ca reactie adecvata la evenimentul traumatic este calea normala prin care evenimentul nu pastreaza incarcatura afectiva cu potential patogen. Rememorarea efectului traumatizant si lichidarea sa poate fi realizata prin scris. Scrisul elibereaza, deblocheaza anumite conduite verbale si emotionale. Si nu in ultimul rand am citit ceva foarte frumos “arunca-ma la lupi si ma voi intoarce conducand haita”, imi voi depasi traumele si le voi transforma intr-o capodopera.

  • GoodRead.ro GoodRead.ro
   Reply

   Felicitări! Ești unul dintre cei doi câștigători ai concursului nostru. Așteptăm un mesaj în privat (pe Facebook sau folosind formularul de contact) cu datele de livrare 🙂

 23. Avatar Rosu
  Reply

  Titlul ma duce cu gândul la o descătușare de stări, amintiri, trăiri din trecut, o eliberare de tot ce a provocat rani in sufletul Sofiei.

 24. Avatar adrianctsite.wordpress.com
  Reply

  Din titlul romanului, cred că acesta urmărește aventurile Sofiei care ne desvăluie viața ei – de până acum – cu toate încercările și persoanele care i-au făcut rău înfățișate asemeni unor lupi; asta ar fi una dintre ipoteze. Cea de a doua ar fi că, volumul ne lasă să descoperim povestea unor vârcolaci/ unei fete vârcolac (Sofia).

 25. Avatar Tifui Carmen Rodica
  Reply

  Cred ca titlul cartii poate reflecta viata..trecutul…tentatiile si trairile mele ,ale tale..care ne invaluie ca o panza de paianjen…elastica dar ferma …puternica ..dar cu ferestre spre ceea ce putem deveni sau face sau nu…atat de gingasa dar ametitor de invaluitoare…viata insasi ..iar Sofia face parte din tot…

 26. Avatar Fârnă Mădălina
  Reply

  Titlul acestei carti, pe care imi doresc sa o citesc, imi inspira in primul rand un tumult de actiuni.In prima parte a cartii,actiunea este concentrata asupra celor 2 persoane ce formeaza un cuplu.Insa doar dragostea te face sa mergi mai departe,indiferent de ce pui pe masa.O casnicie fara interese comune,fara pasiuni comune sau fara sentimente puternice fata de celalalt,adesea se sfarseste.Caracterul opus al celor doi ii aduce in ipostaza conflictului.Aici,sfarsitul a ceva nepotrivit,aduce inceputul a ceva memorabil.Barbatul gaseste in altcineva pasiune,dragoste si daruinta.Pentru el, acasa este un singur nume:Sofia.In viziunea mea, povestea celor doi se termina.”Lupii trecutului “reprezinta amintirile,regretele si nostalgia barbatului ce nu se mai simte intreg.Dorinta sa de a continua povestea de iubire ii creaza o serie de trairi interioare ce il tulbura.”Lupii ttecutului” poate semnifica si amintirile sale alaturi de sotia sa,amintiri ce il macina.In orice caz,titlul este un impact puternic asupra cititorului,atentionand o poveste alerta de dragoste,cu toate sentimentele sale: iubire,ura,tristete,fericire si dorinta.Mi-ar placea sa vad viziunea autoarei,creativitatea si pasiunea cu care a fost scrisa!:)

 27. Avatar Corina Felderean
  Reply

  Titlul cartii.. pare a fi vorba de personajele care i-au marcat eroinei in mod brutal parcursul existentei.

 28. Avatar Iulia Victorita
  Reply

  Titlul acestei carti imi inspira mister, actiune, si multe aduceri aminte. Cred ca fiecare dintre noi are niste lupi care haituiesc prezentul si viitorul.

 29. Avatar Radu
  Reply

  Titlul ma duce cu gandul la emotii, trecut, iubiri, pasiuni si regrete, dar mai ales la lucruri care nu au ramas in trecut si care revin in prezent iar si iar si iar.

 30. Avatar Natasa Alina Culea
  Reply

  Vă mulțumesc frumos pentru interesul vostru. Toate răspunsurile voastre sunt minunate și mă emoționează! Vor mai fi concursuri și mai sunt șanse. Vă îmbrățișez! <3

POST A COMMENT.