Recenzie „Copilul-furnică” de Tincuța Horonceanu Bernevic

de | mart. 22, 2018 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA COPILUL-FURNICĂ PE librariaeminescu.ro

Oare sunt un copil ciudat? Eu nu înţeleg lumea și lumea pare că nu mă înţelege! Ar trebui să am o părere mai bună despre mine? Oare cum aș putea? Ea vine de la sine sau trebuie să faci ceva anume? Aș vrea să pun mâna pe bucăţica aceea de puzzle care lipsește din viaţa mea, în acest moment. Habar nu am care ar putea fi și caut, și caut, și caut…O voi găsi într-un final! Promit!

Cu toții avem nevoie de persoane sau personaje care să ne inspire. Cineva sau ceva, de ce nu, care să ne facă mai buni, care să ne dea acel sentiment de încredere, de speranță. Cu toții avem nevoie de acest lucru, chiar dacă nu o recunoaștem încă de la început, aflându-ne într-o stare de negare. Avem nevoie de cineva sau de ceva care să ne ajute să înțelegem anumite lucruri care se întâmplă în societatea în care trăim, dar mai ales, care să ne ajute să privim mai cu atenție în interiorul nostru.

Tincuța Horonceanu Bernevic ne face astfel un cadou, în speță, un bilet de călătorie într-o aventură plină de lecții de viață alături de un personaj oarecum obișnuit, care nu iese cu mult în evidență. Cel puțin în aparență aș putea spune, căci, în realitate, o scenă dramatică prin care va trece micuțul de doar 12 ani va constitui un prim element al unei transformări spectaculoase. Este vorba despre Alikan, un copil grăsuț, timid, cu origini indiene care va învăța, pe propria-i piele despre iertare, bunătate, curaj, dar și despre a vedea dincolo de tot ceea ce înseamnă răutate, dar și despre importanța ajutorului dat altor persoane.

Vom face, de asemenea, cunoștință și cu trei frați pătați care, în ciuda comportamentului lor demn de blamat ascund o mare dramă, dar și cu Regina Algun care ne va învăța ce înseamnă devotamentul și curajul suprem.

Nu se poate. Eu vreau ca ei să fie fericiţi! Şi să creadă în mine! Vreau să-mi folosesc darurile ca să ajut. Vreau să le fie bine celor din jur.

Astfel, cartea autoarei T. H. Bernevic, intitulată Copilul-furnică nu se adresează doar copiilor și adolescenților, ci și adulților care au uitat ce înseamnă să privești dincolo de ceea ce nu înțelegi la prima vedere. Căci acolo stă tot secretul: în lucrurile mici, de dimensiunea unei furnici.

Atunci realiză că a vorbit! Că a spus asta cu voce tare. Şi un fel de bucurie măruntă îi încântă sufletul pentru o clipă. Mergea alături de regină și încercă să ţină pasul fără să se mai gândească la oboseală.

 

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA COPILUL-FURNICĂ PE librariaeminescu.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Copilul-furnică
Autor: Tincuța Horonceanu Bernevic
An apariție : 2016
Editura: ELITERATURA
Nr. Pagini: 164
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 935

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1847 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments