Cristina Boncea: “Mereu mi-am dorit să public la o vârstă cât mai fragedă” (interviu)

by | Apr 19, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRISTINA BONCEA: MEREU MI-AM DORIT SĂ PUBLIC LA O VÂRSTĂ CÂT MAI FRAGEDĂ (INTERVIU) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Dacă te învârți prin blogosfera literară nu ai cum să nu o remarci pe Cristina Boncea de la Book Palace. Pentru cei care nu știu, Cristina nu doar scrie despre cărți ci scrie și cărți! Și-a terminat romanul de debut (Octopussy) la 16 ani, iar anul acesta (la 17 ani) l-a și publicat. Despre această reușită ea ne-a mărturisit următoarele: “Mereu mi-am dorit să reușesc să scriu o carte iar acum sunt sigură că asta e menirea mea și că vor mai apărea multe altele pe piață 🙂 “

Însă veți afla mai multe despre Cristina Boncea și despre Octopussy citind acest interviu.

Cristina BonceaBună, Cristina! Pentru început vreau să știu un lucru: cum e să fii scriitoare la 17 ani?

Mereu mi-am dorit să public la o vârstă cât mai fragedă și iată că am reușit la vârsta asta. Mă bucur că s-a întâmplat așa și consider acesta un avantaj pentru romanul meu de debut.

Care sunt pasiunile tale?

Îmi place bineînțeles să scriu, iar pe lângă asta… ador să organizez chestii (în sensul de ordine în birou ș.a), să cânt și să fac parte din comunitatea cititorilor din România.

Care este motivul pentru care ai scris “Octopussy”?

La început, mi-am dorit să pun pe hârtie cel mai bolnav lucru pe care mi-l puteam imagina însă pe parcursul scrierii, lucrarea mea a devenit cu totul altceva, a căpătat un înțeles destul de profund care m-a uimit până și pe mine. Mesajul poate nu este încă foarte clar pentru mulți și de aceea va exista și un al doilea volum, mai explicit, la care lucrez în prezent. În principal, este ideea normalității, viziunea unei societăți care este mult mai mult decât ceea ce pare și faptul că oamenii, în esența lor, sunt și fac lucruri de care nu ar fi părut în stare la prima vedere.

Crezi ca normalitatea e o o chestie fixă, un standard? Sau fiecare are, totuși, propria sa normalitate?

Bineînțeles, consider că fiecare are propria sa normalitate. Mă ghidez după citatul “Ce e rai pentru păianjen e iad pentru muscă”.

Care sunt autorii care te-au influențat cel mai mult?

Cristina Nemerovschi este cea care mi-a arătat că în România există literatură de calitate și m-a făcut să-mi îndrept pașii spre editura Herg Benet.

Spune cititorilor noștri câteva lucruri despre cartea ta (un mic teasing care să ne facă curioși)!Octopussy

Octopussy este o boală mintală și de aici pornește totul… personajele principale sunt patru membri ai unei familii plus un observator al acestora. Cititorii au fost în deosebi curioși cu privire la înțelesul întregii înșiruiri de evenimente. De ce fac personajele asta? Ce sens are? Trebuie să citiți până la final ca să aflați până unde duce nebunia.

“Octopussy” are totusi un subiect foarte indraznet… Atata curaj la varsta asta!?

Nu e vorba de curaj, căci mi se pare o prostie să ai nevoie de curaj pentru a expune ceea ce gândești. Nu știu cât de îndrăzneț este subiectul, eu zic că mai degrabă poate fi considerat în acest fel de către persoanele care nu au o experiență prea vastă în materie de literatură, mai ales cea românească contemporană, căci s-au atins subiecte mult mai tabu decât cele din cartea mea.

Cum se împacă statutul de scriitoare cu cel de liceană? Proful/profa de romana ți-a citit cartea?

Nu se îmbină deloc cele două și nu am nicio treabă cu profesoara de română de la clasă. În același fel precum materia predată de dânsa nu are nicio legătură cu actualitatea literară.

Cartea ta preferată, în afara de “Octopussy”, este…

Am mai multe, dar îmi vine în minte “Fascinație” de Ann Patchett.

Cel mai nebunesc vis al tău este…

Nu am niciun vis nebunesc căci nimic nu e imposibil. De obicei, îmi trăiesc viața după planuri și nu după vise. Am un principiu conform căruia nu vorbesc înainte de a face.

Ce ai dori să transmiți cititorilor GoodRead.ro?

Doresc să vă transmit multă căldură, fericire și un imbold de a-mi cumpăra și citi cartea 🙂

 

 

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CRISTINA BONCEA: MEREU MI-AM DORIT SĂ PUBLIC LA O VÂRSTĂ CÂT MAI FRAGEDĂ (INTERVIU)?

Vezi toată lista de cărți scrise de sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRISTINA BONCEA: MEREU MI-AM DORIT SĂ PUBLIC LA O VÂRSTĂ CÂT MAI FRAGEDĂ (INTERVIU) CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Cristina Boncea: Mereu Mi-am Dorit Să Public La O Vârstă Cât Mai Fragedă (interviu)
Autor:
An apariție :
Editura:
Nr. Pagini:
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.04.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Care sunt cele două tipuri de oameni ce văd lucruri ce nu există, Kate? Vizionarii și psihopații. Cartea este un thriller întunecat, cu multe elemente horror, ce propune o viziune apocaliptică asupra noțiunii de lume, care desface binele și răul în două jumătăți,...

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Sebastian, un lutier dintr-o familie din New York o întâlnește pe Nikki, o artistă liberă care îi fură mințile, iar dragostea lor este atât de profundă și de frumoasă, așa cum este iubirea pe care o întâlnești o singură dată în viață. Mulți ani mai târziu, cei doi...

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

"Un bărbat pe nume Ove" este o minunată carte suedeză scrisă de Fredrik Backman. Aceasta a fost publicată în anul 2012 în țara de origine. La noi în țară a apărut la Editura Art în anul 2020, în colecția Musai. Și într-adevăr este o carte musai de citit, pentru că ai...

0 0 vote
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2291 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments