Recenzie ,,Becks merge la școală” de Cristina Boncea

Titlu: Becks Merge La școală
Autor: Cristina Boncea
An apariție : 2016
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 170
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Dragoș Filioreanu
Publicată la 24.04.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA BECKS MERGE LA ȘCOALĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

image
Becks merge la școală a Cristinei Boncea a venit, pentru mine, într-o perioadă în care n-am mai citit așa mult, prins în niște activități cât se poate de insipide.

La fel ca Octopussy, ultima carte (publicată) a Cristinei se citește foarte ușor, beneficiind de un limbaj lejer și pot spune că adevărata valoare a creației nu se relevă decât la sfârșit.

Încă de la început, se observă maturizarea Cristinei Boncea, atât ca scriitor, cât și ca om, în comparație cu primul volum. Becks surprinde prin intensitatea dorinței sale de experimentare, de regăsire a identității sale sub absolut toate formele.

Protagonista se află într-o continuă căutare a sinelui, a identității sale fizice, psihice și (mai ales) sexuale, avântându-se într-o fugă amăgitoare, aș putea spune, mergând să studieze în Anglia, la o școală de fete. Ajunge prea târziu să își dea seama că fuge doar de ea, toate acestea ducând la un final în care rămâne exact ceea ce trebuie.

Becks este în fiecare dintre noi, poate că toți avem Octopussy și, când nu există, ni-l creem singuri. Am fost cât se poate de surprins să aflu că acest volum se bazează mult mai puțin decât primul pe evenimente reale, dar un lucru este clar: Becks și Hyena sunt părți ale autoarei, care sunt acum moarte, dar păstrate pentru totdeauna în această minunată serie, dar și în alta, despre care va trebui să aflați singuri, citind cărțile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cristina Boncea.

Concluzionând, sunt de părere că scriitura Cristinei Boncea nu a fost niciodată despre sex și, deși are anumite elemente pe care unii le-ar considera șocante, este genul de creație ca un Tot bine închegat și despre care nu poți să-ți formezi o părere validă decât după ce o termini. Abia aștept să citesc ultima parte a trilogiei și îi mulțumesc din suflet autoarei pentru exemplarul oferit, dar mai ales, pentru prietenie. 🙂

Trailer-ul cărţii poate fi vizionat aici.

Recenzia primei cărți, Octopussy, poate fi citită aici.

Becks merge la școală este disponibilă pe site-ul Editurii Herg Benet.

🔥 CARTEA BECKS MERGE LA ȘCOALĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.