Recenzie „Becks merge la școală” de Cristina Boncea

de | apr. 24, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

image
Becks merge la școală a Cristinei Boncea a venit, pentru mine, într-o perioadă în care n-am mai citit așa mult, prins în niște activități cât se poate de insipide.

La fel ca Octopussy, ultima carte (publicată) a Cristinei se citește foarte ușor, beneficiind de un limbaj lejer și pot spune că adevărata valoare a creației nu se relevă decât la sfârșit.

Încă de la început, se observă maturizarea Cristinei Boncea, atât ca scriitor, cât și ca om, în comparație cu primul volum. Becks surprinde prin intensitatea dorinței sale de experimentare, de regăsire a identității sale sub absolut toate formele.

Protagonista se află într-o continuă căutare a sinelui, a identității sale fizice, psihice și (mai ales) sexuale, avântându-se într-o fugă amăgitoare, aș putea spune, mergând să studieze în Anglia, la o școală de fete. Ajunge prea târziu să își dea seama că fuge doar de ea, toate acestea ducând la un final în care rămâne exact ceea ce trebuie.

Becks este în fiecare dintre noi, poate că toți avem Octopussy și, când nu există, ni-l creem singuri. Am fost cât se poate de surprins să aflu că acest volum se bazează mult mai puțin decât primul pe evenimente reale, dar un lucru este clar: Becks și Hyena sunt părți ale autoarei, care sunt acum moarte, dar păstrate pentru totdeauna în această minunată serie, dar și în alta, despre care va trebui să aflați singuri, citind cărțile.

Concluzionând, sunt de părere că scriitura Cristinei Boncea nu a fost niciodată despre sex și, deși are anumite elemente pe care unii le-ar considera șocante, este genul de creație ca un Tot bine închegat și despre care nu poți să-ți formezi o părere validă decât după ce o termini. Abia aștept să citesc ultima parte a trilogiei și îi mulțumesc din suflet autoarei pentru exemplarul oferit, dar mai ales, pentru prietenie. 🙂

Trailer-ul cărţii poate fi vizionat aici.

Recenzia primei cărți, Octopussy, poate fi citită aici.

Becks merge la școală este disponibilă pe site-ul Editurii Herg Benet.

Titlu: BECKS MERGE LA ȘCOALĂ
Autor: Cristina Boncea
An apariție : 2016
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 170
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2216

Alte recenzii de la Cristina Boncea:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Dragoș Filioreanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 26 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Dragoș Filioreanu aici.
,,În momente ca acestea, simțeam că lumea îmi aparține. Puteam fi cine voiam eu să fiu, prin cărți. Într-o lume în care oamenii acced spre nimicul absolut, uităm să ne căutăm propriul nostru tot, care poate avea diferite forme. Când citești, zbori. Ești o pasăre migratoare care zboară și călătorește oriunde. Ești liber. Ești un tu mai bun decât ai fost ieri. Ești infinit.”
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments