Dacă ești în căutarea unor cărți de ficțiune scrise de femei, ai ajuns la locul potrivit! Ți-am pregătit o listă cu cele mai proaspete noutăți de pe cartepedia.ro, cărți care abia așteaptă să ocupe primul raft în biblioteca ta și un loc de cinste în viitorul TBR.

Cărți noi de ficțiune pentru biblioteca ta

Toți sfinții rebeli de Maggie Stiefvater

Membră a genului Young Adult, cartea Toți sfinții rebeli de Maggie Stiefvater este una dintre cele mai noi lansări ale editurii Nemira. Recomandăm această carte tuturor iubitorilor de magie, povești paranormale, romane de dragoste și aventură. Toate acestea se regăsesc într-o singură carte, despre care suntem siguri că se va vorbi mult timp. Este o carte dedicată adolescenților, dar care poate fi citită fără probleme și de către cititorii mai mari de vârstă, deoarece conține toate acele elemente fantasy de care ai nevoie pentru a ieși din reading slump!

Fable de Adrienne Young

Dacă erai fan al poveștilor cu pirați în copilărie, cu siguranță Fable ar trebui să ocupe un loc de cinste în biblioteca ta! Născută într-un univers dominat de bărbați, protagonista trebuie să învețe să supraviețuiască pe mare, în încercarea disperată de a-și regăsi familia de mult pierdută. Deși este o tânără de doar 17 ani, tatăl ei este cel mai puternic comerciant din Strâmtori, iar marea este locul în care se simte cel mai bine, numind fără vreo reținere apele învolburate acasă.

Jumătatea dispărută de Brit Bennett

Jumătatea dispărută este una dintre cele mai așteptate cărți ale anului. Tradusă la editura Trei, cartea prezintă povestea gemenelor Vignes, două surori de nedespărțit care cresc împreună într-un mic oraș sudic. Copilăria lor are loc în mijlocul unei comunități de culoare, dar la 16 ani lucrurile se schimbă brusc, odată cu fuga lor de acasă și despărțirea destinelor lor. Ani mai târziu, una dintre surori se întoarce în orășelul din Sud și într-un fel sau altul, viețile lor se vor intersecta din nou, în cele mai neașteptate moduri.

Distanța dintre mine și cireș de Paola Peretti

Nu puteam să nu recomandăm și o carte pentru copii. Distanța dintre mine și cireș de Paola Peretti este o carte de ficțiune destinată copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, dar cu siguranță va fi adorată și de cei mai mari. Cartea o are ca protagonistă pe Mafalda, o fetiță căreia îi place să joace fotbal, să privească cerul înstelat și să se cațere în cireșul din curtea școlii. La vârsta de 14 ani protagonistei îi dispare complet vederea și astfel viața ei devine o constantă provocare, acaparată de frici și îndoieli.

Cartea este inspirată chiar de viața autoarei, care a descoperit că suferă de o afecțiune genetică rară (boala Stargardt) și pentru care, din păcate, nu există tratament.

P.S. Dacă vrei și mai multe recomandări de cărți, nu uita să verifici și blogul cartepedia!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022