ACUM GĂSEȘTI FRUMUSEȚEA LUCRURILOR TRECĂTOARE PE:

Trecător. Acesta este unul dintre cuvintele care ne sperie cel mai mult. Ne este teamă de tot ceea ce am putea pierde, de tot ceea ce nu am mai putea avea din nou vreodată.

Trecător. Cuvântul care ne face să ne întrebăm de fiecare dată dacă merită să mai investim atât de multă energie, atât de multă încărcătură afectivă în ceva ce nu durează mai mult de câteva clipe.

Trecător. Cuvântul ce în aparență este antonim cu fericirea, dar care, în esență, este poate mai mult decât ne-am dori vreodată. Căci da, și un lucru care nu durează o veșnicie are frumusețea sa.

– E wabi-sabi, frumusețea lucrurilor trecătoare, a spus Sensei. Florile de cireș sunt frumoase, dar în același timp sunt trecătoare. Suntem fericiți că le vedem, dar în același timp e o fericire puțin tristă pentru că suntem conștienți că ele vor dispărea în curând.

Andrada Cooș ne oferă în cartea sa, intitulată Frumusețea lucrurilor trecătoare, o perspectivă a tot ceea ce înseamnă viața ca un cumul de momente efemere, dar atât de prețioase pentru sufletele noastre.

Adriana, personajul principal al scrierii este o studentă beneficiară nu doar a unei burse la o renumită facultate din Japonia, din orașul Kyoto, ci și o beneficiară a unei experiențe de viață, care, cu fiecare ocazie nu contenește să o surprindă. Astfel, statutul de străin nu doar că îi forțează limitele, ci o și ajută să înțeleagă mult mai bine psihologia din spatele fascinației japoneze.

Sfântul Valentin câștigase o mare popularitate printre tinerii japonezi. Iar dacă în România existau mereu cei care-l lua peste picior, pentru că iubirea nu are nevoie de o zi specială pentru a fi exprimată, în Japonia, unde oamenii sunt mai închiși în ei, acest gen de sărbătoare, în care era aproape o obligație să-ți exprimi sentimentele, le dădea japonezilor o oportunitate să-și exprime simpatiile. Astfel, de Sfântul Valentin, fetele făceau sau cumpărau ciocolată pentru băieții pe care-i plăceau, iar dacă aceștia le întorceau sentimentele, o lună mai târziu, de White Day, pe 14 martie, le cumpărau un cadou. Iar dacă îți petreceai Crăciunul cu un băiat, asta însemna clar că aveați ceva sentimente ascunse unul pentru altul.

Frumusețea lucrurilor trecătoare poate fi considerată un ghid. Un ghid de călătorie care îți va prezenta unele dintre cele mai frumoase locuri din Japonia. Un ghid pentru a înțelege mai bine mentalitatea locuitorilor acestei țări. Un ghid pentru orice om aflat departe de casă. Un ghid al contrastelor. Un ghid al unui suflet printre alte suflete. Un ghid al lucrurilor care trec, care dispar din jurul nostru, dar care niciodată nu dispar dintr-un anume loc, acolo unde le ascundem cel mai bine de toți cei care le-ar putea fura frumusețea… și anume, în inima noastră, acolo unde vor dura poate și o veșnicie.

Titlu: Frumusețea Lucrurilor Trecătoare
Autor: Andrada Cooș
An apariție : 2017
Editura: Adenium
Nr. Pagini: 185
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.03.2018
Nota recenzorului: n/a
Adriana Alexandra
Autor: Adriana Alexandra
❝ Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici :) --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/ ❞
Adriana e Erou Booknation.ro
Redactor de 864 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Adriana Alexandra