Recenzie „Grădina cu fluturi” de Dot Hutchison

de | iun. 4, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA GRĂDINA CU FLUTURI ARE REDUCERE PE:

Grădina cu fluturi de Dot Hutchison este, realmente, o poveste terifiantă. Din toate punctele de vedere. Te trezești, citind-o, că te afli într-un labirint din care crezi că nu mai ai scăpare. Ești înconjurat de atât de multe comportamente, stări, emoții, încât te întrebi dacă tu însuți mai poți suporta. Te simți neputincios în fața avalanșei de scene care compun acțiunea, dar și în fața detaliilor descriptive care nu te lasă să ai o altă imagine a poveștii.

Tot vor mai exista durere și traumă și răni care se vor deschide în cursul investigației și la tribunal. Încă mai sunt fete moarte care vor trebui plânse și fete vii care se vor lupta ani în șir să se adapteze la viața din afara Grădinii și unele poate că nu vor reuși. Dar, chiar și așa, tot se pune ca fiind o zi bună.

Povestea îmbracă forma unui interogatoriu realizat de agenții FBI. Inara sau Maya, așa cum era ea numită în Grădină, își amintește cu lux de amănunte terorile cărora atât ea, cât și celelalte prizoniere erau supuse pe perioada cât erau Fluturii Grădinarului.

Trebuie să înțelegeți, nu i-am dat numele de Grădinarul din teamă sau respect sau dintr-un sentiment pervers al proprietății. De fapt, nu i-am dat deloc numele ăla. Ca orice altceva din locul respectiv, s-a construit din pânza ignoranței noastre. Ce era necunoscut a primit o formă, iar ce nu a primit formă, a încetat până la urmă să mai conteze. E un fel de pragmatism, presupun. Oamenii calzi și iubitori care au nevoie disperată de a fi aprobați de ceilalți cad victime ale sindromului Stockholm, iar noi, restul, cădem pradă pragmatismului. Dat fiind că am văzut ambele cazuri la alții, eu merg mai degrabă pe pragmatism.

Grădina cu fluturi este o metaforă a fricii de a nu mai avea ceea ce iubim, este o metaforă pentru gândul de a conserva ceea ce îndrăgim, doar pentru a nu ne pierde propria identitate odată cu pierderea lucrurilor sau persoanelor care au contat pentru noi.

Ți-a plăcut recenzia cărții GRĂDINA CU FLUTURI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Dot Hutchison

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GRĂDINA CU FLUTURI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Grădina Cu Fluturi
Autor: Dot Hutchison
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 291
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2018
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 902

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1802 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments