Recenzie “Grădina cu fluturi” de Dot Hutchison

by | Jun 4, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA GRĂDINA CU FLUTURI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Grădina cu fluturi de Dot Hutchison este, realmente, o poveste terifiantă. Din toate punctele de vedere. Te trezești, citind-o, că te afli într-un labirint din care crezi că nu mai ai scăpare. Ești înconjurat de atât de multe comportamente, stări, emoții, încât te întrebi dacă tu însuți mai poți suporta. Te simți neputincios în fața avalanșei de scene care compun acțiunea, dar și în fața detaliilor descriptive care nu te lasă să ai o altă imagine a poveștii.

Tot vor mai exista durere și traumă și răni care se vor deschide în cursul investigației și la tribunal. Încă mai sunt fete moarte care vor trebui plânse și fete vii care se vor lupta ani în șir să se adapteze la viața din afara Grădinii și unele poate că nu vor reuși. Dar, chiar și așa, tot se pune ca fiind o zi bună.

Povestea îmbracă forma unui interogatoriu realizat de agenții FBI. Inara sau Maya, așa cum era ea numită în Grădină, își amintește cu lux de amănunte terorile cărora atât ea, cât și celelalte prizoniere erau supuse pe perioada cât erau Fluturii Grădinarului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dot Hutchison

Trebuie să înțelegeți, nu i-am dat numele de Grădinarul din teamă sau respect sau dintr-un sentiment pervers al proprietății. De fapt, nu i-am dat deloc numele ăla. Ca orice altceva din locul respectiv, s-a construit din pânza ignoranței noastre. Ce era necunoscut a primit o formă, iar ce nu a primit formă, a încetat până la urmă să mai conteze. E un fel de pragmatism, presupun. Oamenii calzi și iubitori care au nevoie disperată de a fi aprobați de ceilalți cad victime ale sindromului Stockholm, iar noi, restul, cădem pradă pragmatismului. Dat fiind că am văzut ambele cazuri la alții, eu merg mai degrabă pe pragmatism.

Grădina cu fluturi este o metaforă a fricii de a nu mai avea ceea ce iubim, este o metaforă pentru gândul de a conserva ceea ce îndrăgim, doar pentru a nu ne pierde propria identitate odată cu pierderea lucrurilor sau persoanelor care au contat pentru noi.

🔥 CARTEA GRĂDINA CU FLUTURI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Grădina Cu Fluturi
Autor: Dot Hutchison
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 291
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1077 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments