Intră în Echipa Booknation.ro – Fii un mesager al culturii!

Hai Echipa Booknation.ro!

Dacă ești pasionat de lectură și nu îți poți imagina viața fără cărți, înseamnă că nu e deloc întâmplătoare poposirea ta pe Booknation.ro.

Noi, îndrăgostiții de lectură din Echipa de Redactori Booknation.ro, credem cu tărie în următoarele cuvinte:

Atunci când citești o carte, o faci pentru tine. Atunci când îi scrii o recenzie, o citești întregii lumi.

Credem că oricine citește o carte poate deveni un mesager al culturii și al bunului gust, și numai împreună putem construi o societate care să promoveze valorile.

Astfel, avem bucuria de a te invita să faci parte din echipa noastră. Cum se scrie o recenzie poți învăța foarte ușor însă, cel mai important lucru este să fii tu însuți, să spui liber și deschis ce iubești la cartea pe care ai citit-o și căreia îi scrii recenzia.

Ce oferim?

 1. Îți vei face o mulțime de prieteni pasionați de ceea ce ne unește pe toți: lectura.
 2. Cărți gratuite cărora să le scrii recenzii.
 3. Șansa de a-ți face vocea auzită, de a te afirma, de a fi citit de mii de oameni lunar.
 4. Vei face parte dintr-unul dintre cele mai ambițioase proiecte online din nișa de cărți care crește vizibil de la o săptămâna la alta.
 5. Îți vei dezvolta abilitățile de lucru în echipă – iubim teamwork-ul 🙂
 6. Vei învăța tot felul de chestii tehnice interesante legate de cum se redactează o recenzie într-o platfomă online construită în această idee (WordPress)
 7. Multe surprize interesante pe care nu le putem scrie aici :p
 8. Posibilitatea de a deveni un Ambasador al unei edituri cunoscute din România
 9. Dacă ai un blog pe care scrii, ai posibilitatea să promovezi blogul tău. Acesta va fi listat pe toate paginile unde apar recenziile tale.
 10. În fiecare lună, redactorul cel mai activ este răsplătit cu un premiu și titlul de Redactorul lunii.
 11. Ai posibilitatea să scrii și alte tipuri de articole printre care amintim: știri din lumea cărților, interviuri, booklist-uri. Unii membrii au venit cu idei interesante de-alungul timpului, idei pe care le-am implementat (de ex. curiozități despre autori).

Ce ne dorim și condiții de colaborare

 1. Ne dorim redactori pasionați care citesc constant. Nu avem o normă, dar un minim de 2 recenzii/lună este necesar, asta în condițiile în care avem colegi care citesc 2 sau chiar mai multe cărți pe săptămână cărora le scriu recenzii. Pentru a deveni ambasador și pentru a primi cât mai multe cărți, cu cât ești mai activ, cu atât mai bine.
 2. Recenziile trebuie scrise cu diacritice, corect gramatical și să respecte un set de reguli pe care le vei primi într-un manual imediat după ce ai fost acceptat. În primele 30 de zile vei fi într-o perioadă de probă în care vei fi învățat și asistat. Dacă totul merge bine, la finalul celor 30 de zile vei deveni oficial membru al echipei și vei apărea pe pagina echipei Booknation.ro
 3. Recenziile publicate pe Booknation.ro nu pot fi publicate și pe alte bloguri/site-uri. Odată publicate, îți dai acordul că recenziile sunt proprietatea Booknation.ro – chiar dacă vei apărea ca și autor al acestora.
 4. Ne dorim recenzii originale de minim 300 de cuvinte care să nu fie publicate și pe alte site-uri – reversul punctului 3.
 5. Dacă dorești să părăsești echipa la un moment dat nu e nicio problemă, recenziile tale vor fi în continuare postate pe site așa că nu pierzi nimic.
 6. Dacă ai experiență cu scrierea de recenzii e un plus considerabil (poate ai mai avut un blog) – însă, important, nu se admit recenzii publicate deja pe blogul tău.

Dacă vrei să faci parte din echipa noastră de entuziaști, îndrăgostiți de lectură, completează formularul de mai jos și ai șansa să devii un mesager al culturii alături de Booknation.ro!

IMPORTANT! Pentru a te putea înscrie este necesar să redactezi o recenzie pentru ultima carte citită, folosind acest îndrumar. După aceea poți finaliza înscrierea folosind formularul de mai jos. Mulțumim!