Hoinărind prin literatură (4)

Într-o perioadă în care cultura inculturii, provăduită cu o crasă dezinvoltură la mai toate palierele informaționale, răsfirând putregaiul manipulării și în special prin promovarea non-valorilor, principala menire a literaturii trebuie să fie luminarea, una care să-și tragă seva din principiile revigorantului  iluminism de altădată.

Trezire! Acesta ar fi indicat să fie stindardul literaturii, o trezire absolut necesară, ba chiar să purifice sistemul de valori al societății actuale. Mi-ar place ca literatura să joace rolul soldatului de veghe, întotdeauna aflat în avanpost, care să administreze scurte electroșocuri în plăcile tectonice ale stării de letargie și adormire.

O literatură veleitară, care nu se poate dezbăra de influențele sistemului politico-administrativ în încercarea de a fi echidistantă, nu se poate numi literatură, ci doar propagandism. Sunt două concepte total distincte.

Propagarea propagandismului nu are ce căuta într-o democrație autentică. Este o eroare inadmisimbilă, o utopie otrăvitoare care nu face altceva decât să devalorizeze arta și tot ceea ce s-a creat până acum.

Deci, dragă literatură, te rog să îndeplinești rolul soldatului aflat în stare de veghe!

Mulțumesc!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.