Hoinărind prin literatură (7)

Dragi poeți, poeței și poetese, publicați sau încă aspiranți, mă adresez vouă în calitate de cititor și iubitor al artei versificației, ca un om care nu concepe să-și lase sufletul zugrăvit de verbiajul unor înșiruiri reci.

Asta este, n-am ce face! Sunt pretențios cu mine însumi. un soi de mofturos care chiar și atunci când își hrănește neliniștile cu iluzii, are pretenția ca acestea să fie frumos poleite într-o emoție cu care sufletul meu să poată coresponda într-un anumit fel.

” Poezia vindecă rănile create de rațiune” zice Novalis, sau ” poezia este oglinda care înfrumusețează tot ceea ce este deformat” zice Percy Shelley.

Deci, domnilor și doamnelor, poeți, poeței și poetese, dați-mi arderea, sfâșietoarea emoție, copleșitoarea combustie internă prin care să mă dezintegrez în mii de particule doar pentru a mă reîntrupa cu ajutorul versurilor domniilor voastre.

Da, oferiți-mi dependența sufocantă și insinuantă, mai șireată decât șarpele edenic care a reușit să ademenească femeia, dependența mai lacomă decât visele de sațietate ale unui biet cerșetor zdrențăros.

Dați-mi, rogu-vă, demonicele paradisuri și paradisiacele infernuri, ambele coagulate în nebunia unei împliniri supreme. Mințiți-mă frumos, melodios, cu mângâieri porționate aproape perfect și atât de duios încât totul să se transforme într-o necesară rugă a sufletului prin clipele de solitudine care cerșesc corespondența imaginară cu alte trăiri.

Vreau să simt ardoarea un care să mă răstignească cu  o voluptoasă violență între minus și plus infinit, să simt cum întreaga zbatere a unui destin s-a scurs în tremurul unor versuri.

Asta-i pohta ce-o pohtesc eu, dragi poeți, poeței și poetese!

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.