Recenzie Ia uite cine s-a întors de Timur Vermes

Titlu: Ia Uite Cine S-a întors
Autor: Timur Vermes
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 314
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adelina Popa
Publicată la 21.09.2014
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA IA UITE CINE S-A ÎNTORS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ia uite cine s-a întors” este o carte care are oarecum un caracter istoric. Nu pot spune că mă declar o mare pasionată de istorie, însă există anumite perioade care pot spune că mi-au trezit curiozitatea. Regimurile totalitare pot spune că sunt partea mea preferată din istorie. Nu știu de ce, dar îmi provoacă foarte mult curiozitatea.

Am auzit de această carte când am citit o recenzie pe un blog. Trebuie să recunosc, inițial atenția mi-a fost captată de coperta suficient de sugestivă zic eu. Freza tipică Hitler sugera deja subiectul cărții: nazismul.

ia uite cine s-a intorsDupă ce am citit descrierea am fost convinsă: trebuie să citesc această carte! Mi-am comandat-o, dar nu am început să o citesc atunci imediat. Am amânat o perioadă, lucru care mi-a stârnit și mai mult interesul.

Probabil că vă întrebați ”Oare care o fi subiectul cărții de stârnește atât de mult curiozitatea?”. Ei bine, cartea este oarecum o comedie ce include elemente istorice, un conducător de temut pus în ipostaze caraghioase și confuzii care nu au cum să nu îți fure un zâmbet.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Timur Vermes.

Renumitul Hitler, în fața căruia a tremurat o întreagă Europă, cel despre care se credea că a murit, se trezește în Germania zilelor noastre. Confuz, el încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în jurul său și să se pună la curent cu noile realități. El se lovește de diferite obstacole, de la aparatul șoarece până la dopurile de băgat în urechi și indescifrabilul iutub, precum și dispariția vânzătorilor din autoserviri.

Cu toate acestea, Hitler ajunge în luminile reflectoarelor, intră în politică, reușind să aibă un cuvânt de spus în legătură cu buna funcționare a țării. Însă nici pe plan sentimental nu o va duce prea rău, reușind să câștige simpatia unei asistente.

Aș încadra ”Ia uite cine s-a întors” în categoria comico-tragic. Ne amuză felul în care sunt satirizate lucrurile prin perspectiva lui Hitler, însă dacă ne întoarcem la evenimentele din trecut, lucrurile parcă nu mai sunt la fel de amuzante. Deși este oarecum un pamflet, cartea scoate la evidență un mare adevăr, o caracteristică a oamenilor: naivitatea.

🔥 CARTEA IA UITE CINE S-A ÎNTORS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Oferă multe informații istorice utile. Este amuzantă

Aspecte Negative:

Unii probabil nu vor aprecia umorul rasist de pe alocuri.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.