Recenzie Ia uite cine s-a întors de Timur Vermes

by | Sep 21, 2014 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA IA UITE CINE S-A ÎNTORS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Ia uite cine s-a întors” este o carte care are oarecum un caracter istoric. Nu pot spune că mă declar o mare pasionată de istorie, însă există anumite perioade care pot spune că mi-au trezit curiozitatea. Regimurile totalitare pot spune că sunt partea mea preferată din istorie. Nu știu de ce, dar îmi provoacă foarte mult curiozitatea.

Am auzit de această carte când am citit o recenzie pe un blog. Trebuie să recunosc, inițial atenția mi-a fost captată de coperta suficient de sugestivă zic eu. Freza tipică Hitler sugera deja subiectul cărții: nazismul.

ia uite cine s-a intorsDupă ce am citit descrierea am fost convinsă: trebuie să citesc această carte! Mi-am comandat-o, dar nu am început să o citesc atunci imediat. Am amânat o perioadă, lucru care mi-a stârnit și mai mult interesul.

Probabil că vă întrebați ”Oare care o fi subiectul cărții de stârnește atât de mult curiozitatea?”. Ei bine, cartea este oarecum o comedie ce include elemente istorice, un conducător de temut pus în ipostaze caraghioase și confuzii care nu au cum să nu îți fure un zâmbet.

Renumitul Hitler, în fața căruia a tremurat o întreagă Europă, cel despre care se credea că a murit, se trezește în Germania zilelor noastre. Confuz, el încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în jurul său și să se pună la curent cu noile realități. El se lovește de diferite obstacole, de la aparatul șoarece până la dopurile de băgat în urechi și indescifrabilul iutub, precum și dispariția vânzătorilor din autoserviri.

Cu toate acestea, Hitler ajunge în luminile reflectoarelor, intră în politică, reușind să aibă un cuvânt de spus în legătură cu buna funcționare a țării. Însă nici pe plan sentimental nu o va duce prea rău, reușind să câștige simpatia unei asistente.

Aș încadra ”Ia uite cine s-a întors” în categoria comico-tragic. Ne amuză felul în care sunt satirizate lucrurile prin perspectiva lui Hitler, însă dacă ne întoarcem la evenimentele din trecut, lucrurile parcă nu mai sunt la fel de amuzante. Deși este oarecum un pamflet, cartea scoate la evidență un mare adevăr, o caracteristică a oamenilor: naivitatea.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții IA UITE CINE S-A ÎNTORS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Timur Vermes sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IA UITE CINE S-A ÎNTORS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Ia Uite Cine S-a întors
Autor: Timur Vermes
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 314
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.09.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 2543 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments