intalnire cu un necunoscut gabriel liiceanu

Concursul a ajuns la final! Avem câștigător 🙂

Mai exact avem o câștigătoare. Nu ne-a fost ușor să alegem cel mai creativ răspuns pentru că toți ați fost minunați și deosebiți, dar a trebui să facem o alegere așa că…

Felicitări, Andreea, pentru răspunsul tău creativ! Puteți citi mai jos  răspunsul Andreei, pe care o rugăm să ne trimită un email la contact@booknation.ro sau să ne contacteze pe pagina noastră de Facebook ca să ne trimită datele pentru livrarea premiului, cartea „Întâlnire cu un necunoscut” de Gabriel Liiceanu, unde va putea descoperi adevăratul motiv pentru care micul Gabriel s-a speriat 🙂

Mulțumim tuturor pentru participare!

…eram chiar eu, zambind la mine cu un ranjet diavolesc si ochi luciosi. Simteam cum pielea mi se face ca de gaina iar picioarele imi erau intepenite. Baietelul identic cu mine se apropia cu pasi repezi. Imi dadeam seama ca dintii lui erau mult prea albi si dizgratiosi. In frunte, ii cresteau doua coarne, le desluseam acum foarte bine, atat de aproape era de mine ca puteam sa intind mana si sa il ating.
In mintea mea de copil, am inceput sa imi recapitulez toate basmele pe care le stiam, cautand un raspuns pentru creatura de langa mine. Trebuia sa aiba forte supranaturale si trebuia sa fie de partea raului, ca doar avea coarne.

Atunci, mi-am adus aminte de povestile bunicii de la tara, care mi-a spus sa nu ma uit niciodata noapte cu o lumanare aprinsa in oglinda, pentru ca o sa ma vad cu coarne. Se pare, ca fortele intunecate au decis ca trebuie sa fiu pedepsit pentru neascultarea si incalcarea unei reguli stravechi, ca aceea pe care mi-o spusese bunica.

Mintea mea de copil se resemnase ca voi fi luat de acea creatura, care semana atat de bine cu mine. Ma gandeam la ce o sa spuna mama, tata sau prietenii din bloc. Ma gandeam la educatoarea mea de la gradinita care niciodata nu ma placuse. Acum, o sa ii para rau ca am disparut. Toata lumea o sa ma caute si o sa imi duca dorul. Bunica era ultima mea speranta ca cineva sa isi dea seama unde sunt.
Nu m-as fi gandit niciodata ca aceea creatura urma sa imi salveze viata si nu numai o singura data.


Cartea Întâlnire cu un necunoscut scrisă de Gabriel Liiceanu poate fi a ta!

Ce trebuie să faci?

Citește următorul fragment din cartea Întâlnire cu un necunoscut și răspunde la întrebarea de mai jos.

Întâlnirea mea cu spaima în forma ei pură a avut loc la vârsta de patru ani. Locuiam în Cotroceni, pe strada Dr. Tomescu, a doua casă de la colțul cu Dr. Poloni. Într-o după-amiază de toamnă, am ieșit, așa cum ies uneori din casă copiii, fără un rost anume, cu gândul să-mi găsesc ceva de joacă. M-am trezit în curte, unde se pare că nu era nimic interesant de făcut, apoi am deschis precaut poarta și am pășit pe trotuar. Mi-am luat inima în dinți – pesemne că nu mă aventurasem niciodată atât de departe – și am făcut câțiva pași prin dreptul case de alături, pomenindu-mă în colțul străzii vecine. M-am oprit, odată trecut de gardul rotunjit și mi-am aruncat ochii de-a lungul străzii. Și atunci am văzut ceva care mai întâi mi-a luat respirația, apoi, când mi-am recăpătat-o, m-a făcut să urlu.

Acum, scrie într-un comentariu ce crezi că l-a făcut să urle pe tânărul Gabriel Liiceanu. Cu cât mai creativ, cu atât mai bine 🙂 Cel mai interesant comentariu va câștiga vineri, 16 octombrie 2015, cartea de față, oferită de Librex.ro și booknation.ro.

Mult succes 🙂

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022