Interviu cu Andreea Diaconu, autoare cărții „Jurnalul unui suflet vindecat”

Mă bucur enorm de mult că am avut ocazia să o cunosc pe Andreea. Este un om atât de puternic, care la doar 18 ani a aflat că are diabet, o boală incurabila. Dar ea a avut tăria și curajul să lupte cu această boala, din această luptă s-a născut cartea „Jurnalul unui suflet vindecat”. O carte pe care vi-o sugerez cu drag să o cumpărați pentru că nu doar  veți avea ocazia să citiți o poveste valoroasă ci și să faceți o faptă bună pentru că Andreea a decis să doneze bani obținuți din vânzarea cărților către Asociația Alfa Grup din Cluj. Să o cunoaștem pe Andreea 🙂

Istrate Emanuela: Pentru cei care nu au avut ocazia să o cunoască pe Andreea Diaconu. Ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Andreea Diaconu: Sunt o tânără visătoare care își dorește să ofere tot ce are mai bun lumii. Mă îndrept cu pași mici spre cei 30 de ani ai existenței mele. Simt o mare responsabilitate față de tot ce mă înconjoară iar principiul meu de viață este: ”Dacă poți face un bine, fă-l. Dacă nu, nu interveni.” Mi-a fost dat să experimentez iubirea adevărată și cred cu tărie că doar trăind cu iubire în suflet poți fi fericit.

I.E. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

A.D. Din senin. 🙂

Într-o zi, din aceeași responsabilitate de care ziceam mai devreme, i-am zis soțului meu că vreau să îmi fac cunoscută povestea pentru ca toți cei care trec prin experiențe similare să știe că au toate șansele de izbândă. Am intrat în cameră pentru a vedea dacă reușesc să scriu câteva fraze. Și am rămas acolo, până când am terminat prima variantă de carte pe care am prezentat-o editurii.

I.E. A fost dificil să îți publici propria poveste?

A.D. Sunt cea mai introvertită persoană pe care o cunosc. Da, a fost extrem de greu. Am dus o luptă interioară cu multe argumente și contra-argumente. A câștigat acea parte din mine care își dorește ca toată povestea mea să nu fi fost în zadar și să poată oferi speranță în sufletul oricărei persoane care simte că se află într-o situație grea, imposibilă, nedorită, etc.

I.E. Din carte putem înțelege că ai trecut prin momente destul de dificile. Te-a ajutat scrisul să treci peste aceste momente?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.D. Nu neapărat. Am scris cartea după 11 ani iar în sufletul meu zace pacea de mult timp deja. Au fost totuși părți ale poveștii pe care, fiind nevoită să mi le amintesc cu exactitate, le-am putut privi mult mai obiectiv.

I.E. Am înțeles că bani din vânzarea cărților o să fie donați. Ne poți spune către ce fundație o să meargă acești bani?

A.D. Până la finalul acestui an, de la apariția cărții mele, voi dona toți banii care mi se ”cuvin” către Asociația Alfa Grup din Cluj. Un lucru care mă bucură și mă face fericită și recunoscătoare pentru că i-am cunoscut, este faptul că, și editura cărții mele, Editura Atman, va dona 10% din vânzarea tuturor cărților de pe site-ul lor www.editura-atman.ro , către aceeași Asociație. Asociația derulează numeroase proiecte de ajutorare a copiilor abuzați, abandonați și în alte situații speciale.

I.E. De ce ar trebui oamenii să citească cartea „Jurnalul unui suflet vindecat”? Care este esența cărții?

A.D. Am fost diagnosticată cu diabet într-un moment în care nu am fost deloc pregătită, la 18 ani (nu că ar exista vreun moment în care viața te pregătește pentru așa ceva). În primii ani, am avut o nevoie pe care nu o pot exprima în cuvinte, de a găsi cazuri de oameni vindecați, de a vedea cum reușesc ceilalți să treacă prin evenimentele nefericite din viața lor, de a primi o speranță în timp ce tot ce mă înconjura era lipsit de ea. Cred că esența poveștii mele stă în drumul pe care l-am parcurs de la ruperea încrederii în divinitate și forma fizică degradată, până în ziua în care am reușit să îmi reconstruiesc viața în cel mai frumos mod cu putință. Să iubesc, să Îl cunosc pe Dumnezeu și să fiu din nou sănătoasă. Acea experiență pe care am considerat-o drama vieții mele a fost, de fapt, cea mai mare binecuvântare dată de Dumnezeu.

Mie nu mi-au dat nici cea mai infimă șansă de vindecare dar eu am crezut, am perseverat și îmi doresc să ofer și altora această speranță în vindecarea de orice fel.

I.E. Ai în plan să mai scrii o nouă carte?

A.D. Simt că trebuie să mai scriu, cel puțin o carte. Simt că trebuie să răspund la întrebarea: Ce mi-ar fi plăcut să știu de la început despre această boală dar nu am știut? Sunt sigură că aceste răspunsuri pot ajuta mulți tineri.

I.E. Pentru persoanele care au avut o experiență asemănătoare cu a ta, ce sfat le-ai oferi?

A.D.Să închidă urechile atunci când doctorii spun că nu există vindecare, că drumul pe care urmează să îl aibă este urât. Să se îndepărteze de persoanele negativiste. Să aibă încredere în Dumnezeu și în șansa lor de a duce o viață normală. Și să citească mult.

I.E. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cartea?

A.D. Sunt prezentă și activă pe pagina mea personală de facebook dar și pe pagina cărții Jurnalul unui suflet vindecat.

Cartea se găsește în librării (în special Cărturești) și online pe numeroase site-uri dar recomand cu dragă inimă comandarea ei de pe site-ul editurii deoarece vor ajunge mai mulți bani către copiii aflați în situații speciale.

Aici e linkul: http://www.editura-atman.ro/index.php/books/jurnalul-unui-suflet-vindecat-andreea-diaconu

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

A.D. Citiți cu mintea și cu inima deschisă, fără prejudecăți. 🙂

Mult bine,

A.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.