Recenzie ,,Jurnalul unui suflet vindecat” de Andreea Diaconu

Titlu: Jurnalul Unui Suflet Vindecat
Autor: Andreea Diaconu
An apariție : 2016
Editura: ATMAN
Nr. Pagini: 197
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 6.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Jurnalul unui suflet vindecat” de Andreea Diaconu
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI JURNALUL UNUI SUFLET VINDECAT PE:

   Cu toții trecem prin momente dificile, în care tot ce am vrea să facem este să ne ascundem sub o pătură, departe de tot ceea ce ne-ar putea face rău. Plângem, țipăm, ne spunem cuvinte grele, toate pentru a reprima durerea pe care o simțim în interior. O durere care, deși nu are o vibrație fizică, ne macină, încetul cu încetul, ceea ce este cel mai important, și anume, sufletul.

   Jurnalul unui suflet vindecat, scris într-o manieră atât de sinceră de către Andreea Diaconu, prezintă lupta acesteia cu prietenul D., așa cum îi place ei să îl numească pe parcursul cărții. Acest prieten care ia forma unei boli grele, probabil s-ar fi vrut clasat ca fiind protagonistul cărții, dar el nu este altceva decât un element ce conturează portretul de luptătoare, de învingătoare al Andreei.

   Mi-am înțeles boala care nu era altceva decât transpunerea în realitatea fizică a bolii sufletului, somatizarea, după cum o numesc specialiștii.

   Când am terminat de parcurs cartea, m-am simțit de parcă aș fi stat de vorbă cu cea mai înțelegătoare persoană din lume. Este ciudat cum, relatându-ți povestea ei , te face pe tine să te gândești mai mult la a ta. Dar nu în sensul negativ, nu mă înțelege greșit! Ci din contră, te face să vezi totul într-o altă perspectivă, pe care până atunci ai ignorat-o.

    Clipa în care mi-am spus: Bine, asta este situația. Se pare că nu o pot schimba. Mașina timpului există doar în vise. Ce fac de acum înainte? Cum trăiesc? a schimbat cărarea nebătătorită pe care mergeam. Mi-a schimbat traiectoria.

    Andreea îți împărtășește poate cel mai bun sfat de viață, pe care de regulă, noi tindem cumva să îl ascundem sub o serie de reproșuri: acceptă! acceptă-te!

   Pot spune în mod cert că această carte este ca o mângâiere pentru sufletul tău. Nici măcar o singură dată nu vei întâlni vreun cuvânt care să exprime răutate la adresa situației în sine. Totul este atât de duios, încât ai impresia că este o melodie pe care o interpretează un alt suflet pentru tine!

De ce să tai aripile unui copil când el nici nu a început să zboare? De ce să nu alegi o altă metodă de a-l învăța doar să zboare diferit, dacă este necesar?

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.