E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

B.I. Sunt un om simplu și îmi plac oamenii simpli. Îmi plac oamenii care evoluează odată cu timpul și nu rămân captivi în temnițele lui, care rămân tineri indiferent de vârstă și care au mințile deschise. Îmi plac oamenii generoși, cei care zâmbesc. Nu îmi place să stagnez iar scrisul se pare că este un antidot foarte bun în acest sens. Iubesc câinii, iubesc marea. Sunt idealist și poate uneori aștept de la oameni mai mult decât îmi pot oferi. Sunt economist și asta îmi ocupă cea mai mare parte a timpului. Mi-aș dori să am mai mult timp pentru cărți.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

B.I. Inițial a început ca un fel de provocare pe care mi-am lansat-o singur în timpul facultății și în care am eșuat de câteva ori. Mi-am spus că nu este pentru mine și am renunțat. Apoi am găsit în scris singura modalitate de a mă detașa într-un moment în care nimic altceva nu reușea să mă ajute. Mi-am promis atunci că, indiferent de rezultat, voi continua să scriu până când voi ajunge la final. Fără să privesc în urmă și fără să mă critic aspru pentru stângăcia cu care făceam acest lucru. Și, bineînțeles, cu promisiunea că volumul nu va vedea niciodată lumina tiparului. Ceea ce a devenit primul volum din seria Fiicele Lunii trebuia să fie un volum doar pentru ochii mei.

E.I. Îți mai imaginezi viața fără scris?

B.I. Nu aș vrea să merg într-o asemenea extremă și să spun că nu. Seria Fiicele Lunii am scris-o pentru că am simțit-o și cred că și mai departe trebuie să fiu foarte conștient de astfel de simțăminte. Dacă o să consider că am în continuare ceva de spus prin scris atunci o voi face. Scriu ca să îmi depășesc limitele. Scriu pentru că astfel ajung să mă cunosc mai bine și să îmi satisfac curiozitățile. În momentul în care o să simt că nu mai am nimic de transmis probabil că o să mă opresc.

E.I. Care este cartea ta preferată din copilărie?

B.I. Îmi amintesc perfect că prima carte pe care am citit-o cu un real interes a fost Un studiu în roșu de Arthur Conan Doyle, urmată foarte curând după aceea de Semnul celor patru, de același autor. Puțin mai târziu am descoperit seria Harry Potter care m-a fascinat total din prima clipă, serie al cărei fan am rămas și până în ziua de astăzi și care mă transformă în copil de fiecare dată când o citesc.

E.I. Care este cea mai dificilă parte a procesului tău artistic?

B.I. Aș putea spune că cea mai dificilă parte a procesului artistic sunt blocajele ce intervin și care mă fac uneori se mă îndoiesc de mine. Însă nu, nu aceea este cea mai dificilă parte. Pentru că astfel de blocaje sunt normale. Și, așa cum mi-am demonstrat până acum, ele vin și se duc și îmi permit să îmi continui planul. Pentru mine, cea mai dificilă parte este expunerea în fața publicului. Îmi doresc extraordinar de mult ca oamenilor să le placă, să rezoneze cu personajele, să considere că investiția în cărțile mele a fost de bun augur.

E.I. Ce îți place să faci când nu scrii?

B.I. Îmi place muzica, îmi place dansul, îmi place tenisul de câmp, îmi place să citesc, îmi plac emisiunile culinare.

E.I. Ce crede familia ta despre cărțile tale?

B.I. La început au fost uimiți de această latură – nici nu aveau cum să se simtă altfel pentru că nu am spus nimănui că scriu o carte. Acum, ca și mine, sunt mândri de ceea ce am realizat.

E.I. Care a fost unul dintre cele mai surprinzătoare lucruri pe care le-ai învățat în crearea cărților?

B.I.  Scriind aceste cărți am ajuns să mă cunosc pe mine mai bine. Mi-am demonstrat încă o dată că dacă îmi pun mintea la contribuție pot să îndeplinesc ceea ce îmi propun. M-au ajutat să îmi dau seama de importanța sentimentelor în viață, să îmi accept defectele, să fiu conștient de calitățile pe care le am, să îmi accept frustrările. Doar așa am reușit să scriu trei cărți.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

B.I. Cititorii mă pot găsi pe pagina de autor, pe facebook. Acolo îmi pot lăsa impresiile lor despre ceea ce am scris până acum. Acolo postez și noutăți legate de cărțile mele. Cele două volume publicate până acum din seria Fiicele Lunii (Atingerea și Regina de Cleștar) pot fi achiziționate online de pe site-ul Libris.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

B.I. Trebuie să îi felicit pentru pasiunea lor pentru cărți, pentru timpul pe care îl acordă cititului. Cărțile sunt adevărate lecții de viață. Ele ascund morale pe care, chiar dacă nu ne dăm seama, le asimilăm și ne ajută să ne dezvoltăm caractere mai frumoase. Ne ajută să călătorim acolo unde poate nu reușim să ajungem cu pasul. Ne trezesc la viață. Nu în ultimul rând, aș dori să vă felicit și pe voi, echipa BookNation, pentru că intermediați întâlnirea dintre cărți și cititori.