Recenzie „Regina de cleștar” de Bogdan Ispas

by | Jun 12, 2019 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGINA DE CLEȘTAR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Regina de Cleștar” este al II-lea volum din seria ”Fiicele lunii”, pe care Bogdan Ispas l-a conturat într-o manieră unică, lăsând povestea să curgă, parcă desprinsă dintr-un basm împletit cu lumea reală în care trăim. Primul volum ,”Atingerea”, are în prim-plan povestea ielelor, continuată cu ”Regina de Cleștar” care surprinde acțiunea inedită și evoluția personajelor și ele la rândul lor create într-o manieră complexă.

Acțiunea cărții se petrece pe două planuri diferite, cel al Evei și cel al Anei. Eva este fiica lui Ion Tudose, un bogat om de afaceri, motiv pentru care aceasta a dus dintotdeauna o viață lipsită de griji, în care lumea era la picioarele ei. Viața Evei este radical schimbată imediat după ce mult iubita ei bunică, Vera, moare și îi lasă drept moștenire cel mai mare secret al ei: o casetă misterioasă pe  care nu are voie să o deschidă niciodată. Intrigată și nemulțumită de explicațiile vagi primite în scrisoarea lăsată de bunica ei, Eva se trezește față în față cu Ielele, prinsă cu totul în lumea lor fantastică. Trebuie să ducă o luptă grea și aproape imposibilă cu personajele din trecutul îndepărtat care și-au făcut apariția la poarta castelului și în care nu poate să aibă deloc încredere.

Tot parcursul Anei, pe de altă parte se învârte în jurul dorinței ei nemărginite de a-l găsi pe Andrei și de a-l aduce înapoi în casa Stoian.

La fel ca Eva, Ana deține anumite puteri magice care o ajută pe tot parcursul evoluției ei ca personaj în a-și atinge scopurile. La castel, Eva, împreună cu alte fete sunt învățate bunele maniere și tactici de luptă. Deși Eva a început prin a respinge autoritatea ielelor, cunoscundu-l pe Olimpiu, un orb care locuiește în castel, își stabilește obiectivul și începe să învețe cum să își țină puterile sub control.

„Lovitură după lovitură, furia devine din ce în ce mai mare. Este combustibilul de care are nevoie ca să se simtă în viață, din nou. Ca să ignore nedreptatea până când va veni momentul să ceară socoteală. Cui? Nu știe și nici nu îi pasă. Va deveni din nou cea de dinainte.

„Nu te depărta de la cine ești cu adevărat.”

Cuvintele îi răsună enervant în minte. Secundă după secundă, se repetă precum o bandă stricată. Lovește cu precizie și cu forță. Nu mai este nimic în jur decât ea și inamicul, pe care este gata să îl răpună. Sudoarea i se scurge pe gât și pe frunte, părul i s-a lipit de pielea înfierbântată, dar ochii pătrunzători nu văd decât punctul pe care s-a hotărât să îl distrugă, pielea nu mai simte decât furia necesară ca să își atingă țelul.”

      

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Bogdan Ispas

Povestea este una complexă, construită în jurul legendei ielelor. Continuitatea acțiunilor, originalitatea și felul în care sunt construite personajele, fac din această carte una demnă de a fi devorată de cititorii de cărți fantasy. Autorul Bogdan Ispas a dat dovadă prin cele două volume ale sale din seria „Fiicele lunii” de talent, creativitate și o măiestrie unică de a crea o poveste fantastică, plină de magie.

 

Lectură plăcută!

Titlu: Regina De Cleștar
Autor: Bogdan Ispas
An apariție : 2018
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 491
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 12.06.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Ema Poterasu este redactor Booknation.ro de 703 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 73 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ema Poterasu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments