Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Corina Savu: Îmi este greu să vorbesc despre mine, dar cei care mi-au citit cărțile au reușit să mă descopere câte puțin. Este frumos să te vezi în ochii unui cititor. Am descoperit noi lucruri despre mine și, cel mai important, m-au ajutat să lupt pentru ceea ce vreau și să nu renunț.

De-a lungul timpului, de la prima apariție literară, am pus în fiecare carte emoții, sentimente și le-am dat personajelor câte puțin din ceea ce sunt, cu bune și rele.

Aripi smulse, cartea de debut, a fost cea mai mare provocare și cea între ale cărei file cititorii m-au putut cunoaște cel mai bine. Fiecare personaj a fost creat cu o parte din mine (Alicia a primit spiritul luptător, puterea de a trece peste lucruri dificile, dar și multe slăbiciuni; lui Carlos i-am dat încrederea oarbă în oamenii din jurul lui, dar și spiritul justițiar; Ramiro a primit iubirea necondiționată, dar și misterul care-l înconjoară etc.). Antologia națională Cuplul, în căutarea paradisului pierdut a reprezentat un vis, iar antologia Jurnal de călătorie a reprezentat dorința de a călători în Egipt. Am militat pentru conservarea naturii și am strâns fonduri pentru ajutorarea celor afectați de dezastre naturale prin publicarea lucrărilor în antologia internațională Nature, pentru care am primit premiul III în anul 2018. Au urmat lucrările din cadrul Festivalului Tradiții românești în mișcare, lucrări bazate pe sentimente și trăiri de moment pentru care am câștigat două premii II, pentru proză și poezie în limba engleză.
Cititorii mă vor putea cunoaște prin intermediul noii cărți Suflet dezgolit.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
Suflet dezgolit este o carte mult mai profundă decât tot ceea ce am scris până în prezent. Așa cum spune titlul, mi-am lăsat sufletul fără scut și am lăsat la vedere tot ceea ce a strâns în ultima perioadă din viață. Este o carte sensibilă, cu multe emoții, care îi va purta pe cititori prin diverse stări.

B.N. Ce reprezintă titlul cărții pentru tine, ca scriitor?
Ca scriitor reprezintă un nou început. Acum doi ani am renunțat la a mai publica în România, dar un scriitor nu poate sta departe de scris și mai ales de cititorii săi. Este și o provocare deoarece Suflet dezgolit reprezintă un nou gen literar, pe care l-am dezvoltat cu puțin timp în urmă.

B.N. Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?
Nu a fost un moment exact. Am pus rânduri pe hârtie din clasele primare. Cea mai mare bucurie de a merge la școală era în ziua în care știam că avem compuneri de făcut. Ani mai târziu, prin intermediul unei prietene am descoperit un site unde să pot spune altora poveștile mele. Am descoperit oameni minunați care aveau aceleași pasiuni. Cea mai importantă scrisul. Era o lume nouă, plină de povești care puteau întrece multe opere universale, oameni care aveau atâtea de spus. Mi-ar fi plăcut să văd multe din lucrările lor publicate. Eu am avut acel strop de curaj de a pătrunde în lumea scriitorilor publicați fizic. Cred că acesta a fost momentul în care am știut că trebuie să-mi fac cunoscute poveștile. Acest site a fost imboldul.

B.N. Cine a avut rolul cel mai important în cultivarea pasiunii tale pentru lectură și carte?
Când ești copil lucrurile neștiute ți se par fantastice. Le mulțumesc părinților pentru biblioteca imensă, îndesată cu tot felul de bunătăți literare care mi-au încântat copilăria și adolescența.

B.N. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?
Suflet dezgolit este un epitom al emoțiilor. Ea reprezintă tot ceea ce am simțit pe parcursul a șase luni, perioada în care a fost creată. Fiecare poezie este o trăire dintr-o zi anume, este un sentiment resimțit în urma unui eveniment, este o bucată smulsă din inimă.

B.N. Scriitorii sunt adesea asociați cu persoanele singuratice. Există vreun adevăr în asta?
Nu știu cum sunt alții, dar eu mă regăsesc 100%. Culmea acestei singurătăți este faptul că o ador.  Eu și ea putem face atât de multe lucruri extraordinare, așa cum este și apariția noii cărți Suflet dezgolit.

B.N. Care este cel mai important lucru la o carte în opinia ta?
Cel mai important lucru la o carte este acela de a transmite, de a găsi o conexiune cu cititorul. Misiunea scriitorului este aceea de a mișca, măcar puțin, lumea cititorului. Cărțile sunt tratamente pentru suflet, sunt lumi în care putem evada, departe de agitația cotidiană. Prin cărți putem trăi o altă viață.

B.N. Dacă ai scrie o carte despre viața ta, cărei perioade i-ai dedica cel mai mult timp?
Grea întrebare pentru că fiecare etapă din viață are o însemnătate aparte. Totuși, aș acorda mai mult timp copilăriei. Pentru mine copilăria a fost un alt Univers și dacă aș deține puterea de a da timpul înapoi, m-aș întoarce la copilărie. A fost acea perioadă în care aveam mult mai mulți oameni dragi aproape, în care nu aveam prea multe griji și, implicit, nu aveam supărări și regrete.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce?
Am decis să public la Editura Berg pentru că doamna Mihaela mi-a inspirat încredere și am găsit acel ceva pe care nu l-am întâlnit la celelalte edituri: comunicare.

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
Este un subiect delicat… Ca scriitor publicat m-am confruntat cu diverse probleme de-a lungul celor cinci ani. Nu vreau să dezvolt prea mult. Primul lucru care lipsește, atât din partea editurilor cât și a scriitorilor, este implicarea.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Putem interacționa pe pagina de facebook. Cartea Suflet dezgolit se află la precomandă pe site-ul Editurii Berg.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
În primul rând vreau să mulțumesc echipei Booknation.ro pentru inițiativa de a promova autori români contemporani. Mulțumesc pentru acest interviu!

În al doilea rând vreau să le spun oamenilor că cititul nu dăunează sănătății, dimpotrivă, aduce cu el o
multitudine de beneficii. Încercați măcar 10 minute de lectură pe zi.

În al treilea rând, vreau să îi încurajez să creadă în visele lor și să lupte pentru a le transforma în realitate. Chiar dacă uneori este greu, nimic nu este imposibil.