Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Sunt elev în clasa a IX-a, la LTAG din Alexandria ( Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”), iar atunci când nu sunt elev de liceu, eu sunt scriitor și blogger de carte. Sunt o fire sensibilă și vulcanică pe alocuri, dar care muncește pentru ceea ce are și care a trecut prin fenomenul de Bullying și practic tenis de masă.

În timpul liber, scriu cărți (dacă am inspirație), citesc o carte (care să se potrivească cu un anumit context) sau mă duc să joc tenis de masă. În rest, mai particip și în cadrul unor proiecte în care sunt voluntar.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Despre cartea mea pot spune că este o lucrare profundă și plină de sentimente, ce este menită să ajute persoanele care au anxietate sau care au trecut prin Bullying, așa cum am trecut și eu.

Tocmai am terminat un volum de poezie cu citate și vreau să-l public fizic, dar voi posta pe Wattpad, două cărți de dragoste, intitulate „Regăsirea” și „Esență de Vanilie”, dar nu sunt 18+. De fapt, „Regăsirea” este un pic 18+. În cele două povești, vreau să surprind partea frumoasă și dură a iubirii, prin personaje tinere și potrivite mediului din care provin.

B.N.: Scrisul pentru tine este o activitate care te solicită sau te energizează?
Eu consider că scrisul este o activitate care îmi dă energie, deoarece pot să scriu extrem de mult, deși eu par obosit câteodată, iar eu o iau ca pe un boost de energie, de care am nevoie.

B.N.: Cum faci față blocajelor de scris?
Nu m-am întâlnit cu asemenea situații, ca să pot răspunde la această întrebare, dar aș zice că aș face față cu greu, deoarece nu este niciodată ușor să treci prin asta și poate să distrugă orice urmă de inspirație și de energie a scriitorului.

B.N.: Respecți anumite tendințe sau dorești să adopți un stil original, propriu?
Ambele, deoarece sunt mai spontan și nu pot spune aici că urmez o tendință sau că doresc să adopt un stil original, dar pot spune că prin stilul meu de scriere, aș putea aduce o rază de lumină în ochii cititorilor mei.

B.N.: Ce autori te-au inspirat și ți-au conturat scriitura?
Autorii care m-au inspirat sunt: Marina Costa, Helene N. și Adina Stephanie. De ce ele? Deoarece cărțile lor m-au inspirat să visez și eu la o posibilă carte publicată, ceea ce s-a și adeverit, dar cărților lor au fost cărțile mele de suflet, care îmi umpleau mintea și inima cu energie, astfel încât să scriu și aștern pe hârtie: gândurile și sentimentele mele.

B.N.: Câte ore pe zi acorzi scrisului?
În general, eu scriu la o carte, fie că e poezie, fie că e proză, timp de 4 ore pe zi, dar atunci când mă simt inspirat să scriu un capitol sau jumătate de capitol.

B.N.: Care scena din carte a fost cel mai greu/solicitant de scris?
Poezia pe care am scris-o cu greutate este Hating Myself, deoarece aveam gânduri negre și voiam să mi le eliberez, dar nu am știut cum, iar eu eram mai anxios din fire și de asta mi s-a părut greu să scriu poezia Hating Myself.

B.N.: Ai prieteni buni în cercul de autori pe care îl frecventezi?
Da, am o mulțime de prieteni și sunt mai mulți decât pot număra degetele de la o mână. Cu ei mă sfătuiesc și tot cu ei ajung la o scriere de calitate și publicabilă pentru cititorii mei, dar și eu îi ajut cu sfaturi și sunt acolo pentru ei, când ei au nevoie. Legătura noastră este mai mult decât o simplă legătură între scriitori.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Eu cred că curiozitatea românului ar putea schimba aceste statistici îngrijorătoare, deoarece românul nu este curios să citească și să-și stârnească interesul pentru o lume fantastică, pe motiv că „ urăște ” cărțile, dar eu consider că acele persoane nu au găsit cartea potrivită pentru ei, ceea ce este extrem de grav.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Cititorii pot să mă urmărească pe Wattpad, la andrei_i_author, pentru a citi mai multe creații scrise de mine, iar pe Instagram, pe conturile: andrei_i_author și marius_and_books sau pe blogul meu. Cartea poate fi achiziționată doar de la mine, cu un mesaj în privat pe conturile de Instagram menționate mai devreme sau de pe blogul meu, unde pot să dea comandă în comentarii.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Aș vrea să le spun celor ce vor citi acest interviu că trebuie să fie ei înșiși și să nu se lase pradă prejudecăților din jur, deoarece noi trebuie să fim puternici și ar trebui să ne respectăm unii față de alții.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023