Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Ramona Popa: Bună Mia, pentru început, ne poți spune un mic secret despre tine?

Mia Sheridan: Hmm… Nu știu dacă îi putem spune secret, însă sunt o persoană foarte timidă și ușor de intimidat. Sunt introvertită și am fost nevoită să mă schimb mult pentru a deveni o persoană publică ce interacționează cu cititorii săi și cu lumea în general.

R.P: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru scris și ce sciitori te-au îndrumat spre această carieră?

M.S: Am început să scriu acum 4 ani, după ce am suferit o pierdere dureroasă ce m-a marcat profund. Am început să scriu ca o formă de terapie și acest lucru m-a ajutat enorm. Citesc multe cărți romantice și Abby Glines, Colleen Hoover sau SC Stephens sunt câteva din lista lungă de scriitoare pe care le admir și care m-au influențat.

R.P: Ce te inspiră în a scrie cărți cu personaje și intrigi atât de diferite, dar în același timp să îți păstrezi trăsăturile literare caracteristice?

M.S: Mă inspir din orice!! Melodii, povești, reclame etc. De obicei păstrez ideea originală în minte câteva săptămâni și dacă aceasta începe să prindă contur și pot broda o poveste pe marginea ei, încep să scriu serios.

R.P: Care este prima carte pe care ai publicat-o?

M.S: Toate cărțile au fost publicate de către mine. „Leo” a fost prima de acest gen, însă în toamna acestui an Grand Central Publishing va publica „Most of All You”, ceea ce este o premieră pentru mine ca scriitoare.

R.P: Ce scriitori ai genului romantic admiri?

M.S: Genul romantic este preferatul meu și lista este foarte lungă în ceea ce privește preferații. Pe scurt: Colleen Hoover, Renee Carlino, Katy Regnery, AL Jackson și Amy Harmon.

R.P: Cum îți alegi numele personajelor?

M.S: Consult site-uri online cu nume de bebeluși. Este partea mea preferată atunci când scriu o carte. De acolo începe distracția.

R.P: Care a fost cea mai dificilă și cea mai ușoară carte pe care ai scris-o ?

M.S: Cea mai grea a fost „Becoming Calder” din cauza universului în care am construit acțiunea și plasat personajele. Pentru mine a fost foarte greu să ies din elementul meu și să fac ceva diferit, deosebit. Cea mai ușoară a fost „Grayson’s Vow” deoarece acțiunea a avut fluență și am fost foarte relaxată în acea perioadă, m-am simțit bine.

R.P: Ce te-a inspirat să folosești zodiile în conturarea cărților tale?

M.S: Ideea cu zodiile a venit foarte ușor, din dorința mea de a avea un element care să lege cărțile între ele. De multe ori mă inspir din caracteristicile zodiilor și le aplic personajelor mele.

R.P Atunci când scrii scene triste, ești tristă?

M.S. NICIODATĂ!

R.P: Ce înseamnă Eden și Calder pentru tine? (personajele principale din duologia Becoming Calder/Finding Eden)

M.S: Sunt în mod cert preferații mei, fiind personajele de care m-am atașat cel mai mult.

R.P: De ce crezi că Archer a avut un asemenea succes și a reușit să fie iubit de un număr impresionant de cititori din întreaga lume?

M.S: Nu am crezut că această poveste va rezona cu atât de mulți oameni, a fost o surpriză totală pentru mine. Inițial, m-am temut să public această carte, deoarece eram foarte posesivă și încercam să îl protejez pe Archer de criticile celor din jur. În acest gen literar, eroi ca Archer sunt puțini și nu voiam ca lumea să râdă de el.. Aparent m-am înșelat. Ha… 🙂

R.P: Vorbind de eroi deosebiți, nu ți-a fost frică de modul în care Stinger va fi primit, în mare parte din cauza profesiei lui? (În cartea „Stinger” personajul principal masculin, Stinger, este actor de filme pentru adulți)

M.S: Știi, a fost foarte amuzant pentru că nu am avut emoții deloc, în mare parte din cauză că nu eram atât de „citită”, cu o expunere așa mare și în continuare exploram și mă distram cu personajele mele. Acum, situația este diferită, simt presiunea altfel și îmi este teamă de reacțiile cititorilor. Poate nu trebuie să reacționez așa, dar din nefericire așa sunt. Nu regret însă alegerea făcută, „Stinger” a fost foarte bine primită și mesajul ei a fost mult mai important decât prejudecățile.

R.P: Ce te-a determinat să-ți schimbi stilul și să introduci elemente cu totul noi în „Midnight Lily”? (poveste de dragoste cu elemente paranormale și psihologice)

M.S. În timp ce scriam cartea, nu putea să mă decid asupra finalului. Tot aveam impresia că lipsește ceva și că trebuie să mai adaug anumite elemente de suspans, care să șocheze cititorul pe ultima sută de metri. Într-o zi, eu și soțul meu ne plimbam cu mașina și din senin ideea ce lipsea a venit pe neașteptate, deși eram convinsă de pe atunci că o să fie controversată. Știam că risc mult, însă am vrut să ajung „acolo” cu povestea mea și nu mi-a păsat. Am vrut ca toți cititorii mei să intre în pielea unui personaj care suferă de o boală psihică, pentru a încerca să înțeleagă cum este să te simți confuz, dezorientat, într-o ceață continuă, având toate piesele unui puzzle, dar nefiind în stare să le unești.

R.P: Spune-ne te rog ceva despre noua carte, „Preston’s Honor”.

M.S: Această carte se află sub zodia Gemeni și este vorba despre fata unui fermier emigrant sărac ce se îndrăgostește de doi frați gemeni înstăriți, fiind nevoită să aleagă pe unul dintre ei.

R.P: În încheiere, ai te rog un mesaj pentru cititorii GoodRead.ro?

M.S: Apreciez enorm dragostea voastră și sunt recunoscătoare în fiecare zi pentru cititorii minunați pe care îi am.

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1223 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/