Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

M.G. Sunt Mihaela Gheorghe, un om simplu, care-şi doreşte foarte mult să facă lumea un loc mai bun, să facă tot ce este necesar ca vieţile oamenilor să devină exact ceea ce aceştia-şi doresc să devină, să fiu cea mai bună versiune a mea ca scriitor şi ca om. Mă bucur şi mă întristez ca oricare şi cred din toată inima că adevăratele opere de artă sunt create de Dumnezeu, dintre care cea mai mare rămâne totuşi fiinţa umană.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

M.G. Scrisul a apărut în viaţa mea de la o vârstă fragedă, de când eram copil şi trăiam vieţi fantastice prin intermediul cărţilor pe care le citeam. Pe-atunci n-aveam computer, aşa că umpleam caiete întregi scriind cu pixul. Nici nu conta că mă durea mâna, aşa cum nici acum nu contează că îmi amorţeşte spatele stând în faţa monitorului şi butonând tastatura.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

M.G. Consider că scriu poveşti pentru oameni mari. De aceea nu scriu niciodată fără să studiez în prealabil tot ce am nevoie să ştiu pentru ca rezultatul final al scrierii mele să fie cât mai aproape dacă nu de perfecţiune, atunci măcar cât mai aproape de sufletul uman. Aşa că pot să spun că cercetarea este o parte extrem de importantă atunci când scriu o carte.

E.I. Crezi că titlul este important pentru impactul cărții?

M.G. În general, titlul reprezintă, cel puţin din punctul meu de vedere, cel mai scurt rezumat al unei cărţi. Aşa că titlul trebuie să reveleze cumva despre ce este vorba în carte şi să-i ofere cititorului fie şi cel mai mic indiciu despre subiect. Personal, cred că titlul este, desigur, important, dar la fel de adevărat este şi faptul că, aşa cum coperta unei cărţi nu face conţinutul acesteia, nici titlul, în multe cazuri, nu-l face.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

M.G. Fiecare scriitor îşi dezvoltă propriul stil de a scrie. Acesta nu este neapărat nici mai bun, nici mai puţin bun, ci doar diferit. Fiecare scriitor spune în felul său unic povestea care-i bântuie interiorul. Dacă ar fi să caut felul în care mă diferenţiez de alte stiluri, aş spune că modul în care aduc poveştile mele în faţa cititorilor pătrunde dincolo de fantezie, are înţelesuri ascunse pentru viaţa reală, dacă cel care citeşte este dispus să le desluşească. Şi chiar dacă parabolele pot rămâne în obscuritate, cuvintele sunt simple, dar creează imagini vii, profunde, care dau naştere la emoţii, la trăiri.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

M.G. Mă atrage orice formă de artă. Însă dincolo de toate acestea, una dintre marile mele pasiuni – dacă pot să denumesc asta ca fiind pasiune – este aceea de a fi înconjurată de oamenii pe care-i iubesc. Îmi plac plimbările lungi pe munte, distracţiile cu prietenii şi să mă bucur de viaţă.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

M.G. În ceea ce mă priveşte, procesul scrierii începe întotdeauna în minte. Nu mă aşez niciodată în faţa calculatorului să privesc o foaie goală şi să sper că vine inspiraţia. Întodeauna ştiu înainte despre ce voi scrie. Aşa că nu, n-am un obicei zilnic de a scrie, însă în mintea mea se formează în fiecare zi titluri noi, capitole noi, personaje noi şi-aşa mai departe…

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.G. Cred că nimic nu este întâmplător, aşa că mai cred că fiecare întâlnire în viaţă are o importanţă anume. Orice om pe care l-am cunoscut a adus ceva nou în viaţa mea. Ceva bun, sau ceva mai puţin bun, dar sigur o conştientizare. Oamenii interacţionează unii cu ceilalţi pentru ca experienţa de viaţă să fie mai bogată. Poate că unii au ceva de învăţat de la tine, sau poate că chiar tu ai ceva de învăţat de la alţii. Fiecare cititor care mi-a spus ceva – rău sau bun – a avut importanţă pentru mine într-un fel sau altul. Părerile lor contează pentru mine extrem de mult şi pentru fiecare dintre ele am fost şi sunt mereu recunoscătoare. Aşa că îi rog pe toţi cei care „mă” citesc să-mi spună. Ce vor ei, ce consideră ei. Şi pot face acest lucru pe pagina mea de facebook, Mihaela Gheorghe, iar cartea mea poate fi achiziţionată momentan de pe Librarie.net şi Editura Datagroup. 

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

M.G. Doar fiindcă trebuie să mă rezum la câteva cuvinte, le transmit cititorilor BookNation.ro că trebuie să-şi urmeze visurile în ciuda şi-n pofida a tot, că singurul moment în care pot pierde este acela în care renunţă să mai încerce, că fiecare dintre ei este unic, valoros, şi că merită de la viaţă absolut tot ce este mai bun.