B.N.: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Sunt un trecător într-o lumă trecătoare, și printre efemeridele vieții am scris trei cărți. Iubesc natura, liniștea și cărțile, încă sunt un idealist și un romantic, posibil incurabil. Am absolvit facultatea de psihologie, cândva, iubesc filozofia orientală și sunt un căutător de nestemate cognitive și metafizice. Sunt născut în Hunedoara, demult de tot, momentan călător prin lume.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Cartea Sacrilegiul este a doua carte pe care am terminat-o și a fost publicată în luna noiembrie a anului 2022 la editura Bestseller. Este un roman fantezie cu multe suișuri și coborâșuri abrupte și neașteptate, un roman al cărei acțiune se întâmplă cu mii de ani în urmă în perioada neoliticului, pe când ordinea socială era foarte diferită și neierarhizată. Noul venit în satul de la marginea sălbăticiei, adus cu forța, va dărâma totul în lupta lui pentru libertate, dar tot lui îi va revenii rolul de a repara totul. Sălbăticia lui va distruge toate fundațiile bine stabilite dintodeauna, dar întodeauna pe ruinele unei lumi se va naște alta. Va fi mai bună, va fi mai rea, asta o veți afla în volumul doi.

B.N.: Ce lucruri te inspiră și te fac mai creativ?
Printre lucrurile care mă inspiră cred că ar fi filmele, cărțile, dar și viața în general, iar mai creativ aș putea spune că liniștea și meditația mă ajută. Pe mine personal mă ajută foarte mult vizualizarea.

B.N.: Având în vedere experiența ta, ce lucruri dorești să schimbi în ceea ce privește stilul tău?
Cred să stilul se modifică în permanență în funcție de experiența acumulată, critică și laudă, sau de cărțile citite. Dar cu siguranță, mi-aș dorii că îmi îmbunătățesc stilul de scris până la a scrie o carte/ cărți, care să ajungă bestseller mondial, de ce nu și ecranizată/e.

B.N.: Care este genul de carte preferat?
Ăăă, genul de carte preferat ar fi sf+fantezie+filozofie. Fiecare dintre ele pășește pe primul loc, în funcție de cărțile pe care le citesc.

B.N.: Ai un citat preferat?
Da. am un fragment dintr-o poezie a lui Juan Ramon Jimenez, un poet spaniol.

”Eu voi pleca. Şi vor rămâne păsările cântând;
livada, deasemeni, va rămâne, cu pomii-i verzi,
şi cu fântâna albă.
Când cade seara cerul va fi albastru şi senin;
şi vor suna, cum sună-n seara asta,
clopotele din clopotniţă.
Muri-vor cei ce mă vor fi iubit;
şi-n fiecare an cătunul va fi altul;
şi prin livada înflorită, cu pomii văruiţi,
sufletul meu va rătăci, nostalgic.
Eu voi pleca; şi voi fi singur, fără cămin, fără pomi verzi,
fără fântâna albă,
fără albastrul cer senin…
Şi vor rămâne păsările, cântând.”

Juan Ramon Jimenez

B.N.: Poate suna clișeic, dar care este cartea ta preferată?
Îmi este foarte greu să aleg o carte preferată și cu cât mă gândesc mai mult cu atât mai dificil este. Totuși aș spune pe repede înainte Pelerinul taoist de Deng Ming Dao.

B.N.: Câte cărți ai în bibliotecă?
Nu știu precis câte cărți am în biblioteca mea personală, dar tot ce pot spune este că am câțiva pereți plini cu cărți.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Datorită tehnologiei și scrollingului, atenția noastră devine din ce în ce mai superficială, mintea tot mai agitată și în goană după senzațional este tot mai greu de a te focaliza pe o carte. Trebuie să promovăm mai mult cărțile, autorii, să devenim mai simpli și mai fericiți. dar în primul rând trebuie să fim un exemplu personal pentru tinerele generații. Cântecele de sirenă ne pot devia de la ceea ce am putea fi.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Cititorii Booknation îmi pot urmării activitatea pe pagina de facebook Călătorii Literare, iar cartea Sacrilegiul se găsește pe siteul editurii Bestseller, pe Cărturești, Libris, librarie.net și alte siteuri. Din ce am înțeles de la editura Bestseller, volumul Sacrilegiul se află și în formă fizică în anumite librării, dar cu părere de rău nu vi le pot enumera momentan.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Orice carte este o călătorie literară imaginară prin sufletul autorului. Frumusețea ei este dată de abilitatea scriitorului și de imaginația cititorului. Să nu uităm simplitatea, naturalul și frumosul. Vă doresc să fiți fericiți.