Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

 

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

 

S.C. Sunt economist de pofesie si mama a doua fetite simpatice, una de 6 ani si una de 2 ani. Locuiesc in Brasov, iubesc cartile si lectura. De cand am devenit mama, am intrat intr-o lume care m-a cucerit complet, lumea povestilor, si nu as mai vrea sa o parasesc niciodata. Militez pentru educatia copiilor de la varste fragede si stiu ca aceasta incepe cu lecturi seara inainte de culcare. Cred ca doar prin educatie putem schimba lumea in care traim. Si pentru ca uneori fetitele mele se plictiseau de povestile clasice, am inceput sa le inventez povesti. Mi-a placut mult ce a iesit si asa s-a nascut aceasta prima carticica.

 

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

 

S.C. Scrisul a aparut in momentul in care  am vrut sa nu pierd ideile, care apoi s-au transformat in povesti. Si m-am gandit ca, peste ani, fetitele vor dori sa le reciteasca si sa-si aduca aminte cum le povestea mama cand erau mici.

 

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

 

S.C. Este foarte importanta, pentru ca doresc sa le transmit copiilor informatii corecte. De exemplu, pentru povestea „Monstrul care voia sa fure Luna” am cautat informatii despre sistemul solar, constelatiile ceresti, Luna. Pentru o alta poveste am cautat informatii despre cum se formeaza un curcubeu. Pentru mine este foarte important cu ce anume raman copiii dupa citirea unei povesti: emotia transmisa, educatie primita si informatia corecta. 

 

E.I. Crezi că  titlul este important pentru impactul cărții?

 

S.C. Da, titlul unei carti poate atrage sau respinge un cititor. De asemenea, fiind o carte pentru copii, cred ca ilustrarea copertii si a intregii carti poate influenta succesul acesteia.

 

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

 

S.C. Stilul meu este unul plin de iubire si blandete, asta as vrea sa transmit copiilor. Povestile au multe dialoguri amuzante si ele transmit o relatie frumoasa pe care toti parintii si-o doresc cu cei  mici. O relatie bazata pe respect si iubire.

 

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

 

S.C. Imi plac calatoriile si muzica, drumetiile montane si florile.

 

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

 

S.C. In momentul in care am inceput sa scriu, am avut o energie asa de buna, incat stateam in fiecare noapte, dupa ce adormeau fetitele si scriam pana tarziu. Apoi a venit vacanta si cu fetele mereu acasa, mi-a fost mai dificil sa ma tin de acest program. Dar scrisul faca acum parte din viata mea, si chiar daca nu astern ideile pe hartie, zilnic, imi place sa ma gandesc la cum va suna urmatoarea poveste si cum va arata urmatoarea carte.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

S.C. Cititorii ma pot gasi pe pagina mea de Facebook, Siminica Ciobanu.

Cartea se poate achizitiona de pe Libris.ro

sau de pe Librarie.net accesand linkul:

 

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

 

S.C. Copiii care citesc vor fi adultii care gandesc. Cititi copiilor cat de multe povesti puteti, si nu numai povesti. Doar asa putem schimba lumea in care traim, si doar asa putem deveni mai frumosi pe dinauntru.