Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Mariana K.: Sunt Orădeancă, copilăria mi-am trăit-o într-un sat mic nu departe de oraș, fiindu-mi marcată de bucuria unei familii numeroase și căldura oamenilor simpli de la țară. După vârsta de 19 ani mi-am început călătoria prin lume și prin adevărata viață, cu toate urcușurile și coborâșurile ei. Și au fost multe, au fost de toate.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
M.K. Romanul PELEGRINA este o călătorie surprinzătoare prin viața personajului cărții. În el vei descoperi un destin care a avut parte de tot felul de surprize, un om care a iubit, a râs, a plâns, a iertat, a mers mai departe, călătorind cât alții în zece vieți și peste tot i s-au pregătit noi lecții, despre oameni, despre zbateri și trăiri, care locuiesc, într-o oarecare măsură, în sufletul fiecăruia. Vei descoperi în paginile lui realizări, dar și eșecuri, obstacole depășite și lecții învățate. Alegi să pleci sau să rămâi?… din locul în care te afli, de lângă cei cu care-ți împarți clipele, din anturaje, prietenii sau căsnicie. Prin istorisiri profunde ți se dezvăluie alegerile Pelegrinei; ele pot surprinde. Această carte este, nu atât o călătorie prin locuri, cât o călătorie prin viață. Este despre a prinde rădăcini într-un loc anume, dar și despre a aparține lumii întregi, este despre a rămâne în inimi. Nu este o poveste liniară, un roman care începe într-un capăt și se termină în celălalt. Este puțin mai încâlcită, așa ca viața. Iar povestea încă continuă…

B.N. Când și cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?
M.K. Pasiunea mea pentru a scrie, cred eu că a început undeva în copilărie, nu știu exact când, eu când privesc în trecut, îmi amintesc de mine scriind, deci undeva la începuturi, cândva în tinerețe.

B.N. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?
M.K. Inspirația pentru PELEGRINA mi-am absorbit-o din propria viață și experiențe, dar și din diverse situații, din oamenii cu care m-am intersectat pe drum.

B.N. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?
M.K. Ultimul eveniment literar la care am participat a fost o lansare de carte. Iau parte de asemenea la diverse evenimente care au ca invitați autori de carte sau oferă premii literare.

B.N. În prezent lucrezi la o nouă carte?
M.K. Momentan lucrez la continuarea romanului Pelegrina, un vol. II aș putea spune: „Eu sunt PELEGRINA”. În plus, desfășor activitatea de Editor în editarea unui manuscris din patru volume, al unui scriitor din Iran, roman care urmează a fi publicat în Statele Unite.

B.N. Știi de la început exact cum sunt personajele pe care le creezi sau le lași să se dezvolte pe parcurs?
M.K. Uneori știu ce vreau să scriu sau despre ce vreau să scriu chiar de la început, dar adesea ideile îmi vin pe parcurs și conținutul se schimbă.

B.N. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?
M.K. Stăruința mea, ambiția și visul… oricum i-ai spune. Eu. M-am susținut eu pe mine. Atât.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
M.K. Versiunea în limba română am publicat-o cu Editura Duran’s din Oradea, cu care de altfel am mai avut și alte proiecte. Versiunea în limba engleză a cărții am publicat-o cu Dorrance Publishing din SUA, ei având metode variate și complexe de promovare internațională a romanului pe toate căile posibile.

B.N. Care sunt scriitorii români care te-au marcat? Dar cei din literatura universală?
M.K. Din literatura română îl citesc pe Emil Cioran, iar din cea universală pe Paulo Coelho. Acolo mă regăsesc.

B.N. Ai o carte pe care o recitești ocazional deși o cunoști pe dinafară?
M.K. Sunt două cărți pe care le-am citit de câteva ori și sunt șanse mari să le mai citesc odată, „Puntea suspinelor” de Michel Zevaco și „Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas (fiul), ambele au rămas în mine ca o amprentă de neînlăturat.

B.N. Trei cărți pe care oricine ar trebui să le citească și de ce:
M.K. Cele două deja menționate și „Pe aripile vântului”. De ce? Pur și simplu. Sunt cărți care, odată ce le-ai citit, nu rămâi gol, nici indiferent, te îmbogățesc. Dar mai sunt multe, multe cărți care merită citite, precum „Un veac de singurătate”, „Dragoste în vremea holerei” și „A trăi pentru a-ți povesti viața”, de același autor Gabriel Garcia Marquez, dar și alte cărți remarcabile sunt sigură, despre care nu știu eu.

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
M.K. Mai mulți cititori.

B.N. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
M.K. Să depășească barierele notorietății.

B.N. Se poate trăi din scris în România?
M.K. Cred că se poate. Depinde foarte mult de domeniul în care scrii și de publicul căruia îi sunt destinate lucrările.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
M.K. Activitatea mea poate fi urmărită direct pe pagina de Facebook a cărții Pelegrina/The Pilgrim- Mariana K., dar și urmărindu-mă pe mine (Mariana Kofler) pe rețelele de socializare. Cât despre achiziționarea cărții, aceasta este disponibilă în librăriile Cărturești și online de la Editura Duran’s, iar versiunea în lb. engleză prin comandă de la editură sau de pe platforme online, începând cu Amazon, eBay, Books.Google, Adlibris etc.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
M.K. Să citească. Orice. Când pot și cât pot. E sursă de viață.