Întoarcerea – Titanii, volumul 1 de Jennifer L. Armentrout

Titlu: Întoarcerea - Titanii Volumul 1
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2017
Editura: Leda Edge
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 5.05.2017
Nota recenzorului: n/a

ACUM GĂSEȘTI ÎNTOARCEREA - TITANII VOLUMUL 1 PE:

După ce am citit seria Lux, admirația mea pentru Jennifer L.Armentrout a crescut considerabil. Eram obișnuită cu stilul ei sub un alt pseudonim (J.Lynn), însă trebuie să recunosc.. este perfectă indiferent de genul pe care îl abordează. Fie că vorbim de “Obsidian” sau de seria “Te aștept”, are acel “ceva” ce te ține cu sufletul la gură, te face să te atașezi de personaje și să trăiești intens fiecare pagină. “Întoarcerea” nu este o exceptie.

Am încercat seria Titanii având ca termen de comparație seria Lux. Am considerat că dacă am iubit prima serie, trebuie să îmi placă și aceasta.. Am avut dreptate!!! Am considerat că există multe elemente comune între ele. Nu! Aici am greșit! Dragi cititori, nu porniți cu aceeași idee pe care am avut-o și eu. Seria Titanii este complet diferită, cu noțiuni și personaje complet diferite, dar care se completează perfect. Poate au în comun stilul inconfundabil al lui Jennifer, însă în rest trebuie tratate separat.

Seth este personajul principal, un Apollyon ( va las pe voi să descoperiți ce înseamnă) despre care nu știm foarte multe. Cunoaștem doar că are o misiune. Să o protejeze pe Josie, aparent o fată normală, care studiază psihologia și care nu are ceva special sau ieșit din comun. Cum probabil ați înțeles deja, în momentul în care se vor întâlni, totul se va schimba. Seth îi va arăta lui Josie o lume despre care aceasta nu știa, o lume mitologică, ce îi va schimba total viziunea asupra menirii sale. Aceasta află că de fapt tatăl ei este zeul Apollo și că ea este un semi-zeu cu niște puteri nebănuite. Astfel, Josie devine singura armă împotriva unor ființe foarte puternice, Titanii, care doresc răzbunare pentru faptul că au fost întemnițate timp de decenii. Acum liberi, vor să distrugă totul în cale, inclusiv semi-zeii care le amenință existența. Așa este, Josie nu este singura, mai sunt alții ca ea și care împreună îi pot ucide. Misiunea lui Seth acum este să o protejeze pe Josie și să o ducă într-un loc sigur. Ce nu a plănuit el este faptul că Josie îl va atrage într-un mod inexplicabil și că aceasta va fi singura lui șansă de izbăvire.

Se vor îndrăgosti și totul va deveni o luptă de suprimare a unor sentimente interzise. Interesant de văzut cât vor rezista să se opună, însă tot ce pot să vă spun este că deși la prima vedere este o poveste SF, relația dintre cei doi duce povestea în zona romantismului specific lui Jennifer. Înseamnă că unele scene vor încinge mult atmosfera și fetele în special vor aprecia acest lucru:)

Din ce am citit, această serie este un spin-off al seriei “Covenant” (o poveste secundară ce derivă dintr-o poveste principală) unde Seth a avut un rol important. Ceea ce mi-a plăcut a fost faptul că nu am citit seria originară și așa mi-am putut forma o părere sinceră despre acest personaj, fără să fiu influențată de ceea ce a făcut el în trecut. Aflăm despre trecutul lui în această carte, însă suntem lăsați să judecăm la rece totul, fără să pornim deja cu o părere preconcepută. Josie a fost un personaj pe gustul meu, vulnerabil, sensibil, dar care crede cu tărie în anumite lucruri și le duce până la capăt indiferent de situație. Îl schimbă mult pe Seth, dar și ea la rândul ei devine o persoană mai puternică și mai sigură.

“Întoarcerea” este o carte foarte complexă, pornind de la firul narativ complicat ce are în spate date mitologice și terminând cu personajele principale, între care s-a creat o conexiune intensă. Este o poveste ce te ține cu sufletul la gură, te face să te bucuri, să râzi și să plângi alături de Seth și Josie. O recomand cu drag și ca o confesiune, trebuie să spun că deja am început cartea a 2a, pentru că este imposibil să aștept traducerea acesteia pentru a vedea ce mai fac eroii noștri 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.