Lista cărţilor cu nume de flori

Untitled design

Vara, bucuria mea este completată de faptul că sunt înconjurată de flori, muulte flori. Alături de cărţi. Ca să simţiţi parfumul lor m-am gândit să vă las o listă de cărţi cu nume de flori 🙂

 1. Noaptea de sânziene de Mircea Eliade

316490

Noaptea de sânziene e un roman pentru cei pasionaţi de filosofie. O creaţie pentru care Mircea Eliade a lucrat din greu, sacrificând timp preţios. Nu este vorba de ficţiune, autorul descrie propria existenţă. Romanul în 2 volume îl găsești aici.

2. Madona cu trandafiri de G. M. Zamfirescu

madona-cu-trandafiri_1_fullsize
O carte plăcută, care prezintă relaţia madonei cu trandafiri prin viziunea a două personaje masculine. Găsești cartea aici.

3. Doamna Crizantema de Pierre Lotti

doamna-crizantema-pierre-210470

O capodoperă care îi aparţine scriitorului Pierre Lotti. O poveste de iubire neobişnuită, care îmbină amorul cu exotismul. De asemenea, sunt prezentate timpologii şi mentalităţi diferite.

4. Numele trandafirului de Umberto Eco

630650

Poate că titlul cărţii pare a da operei o notă de romantism, o poveste de dragoste. Nu este deloc aşa. Cartea adoptă ca subiecte crima, misterul, istoria, acţiunea petrecându-se într-o mănăstire de călugări în anul 1327. Găsești cartea aici.

5. Azaleea roşie de Anchee Min

azaleea-rosie_1_fullsize

Cartea prezintă modul de viaţă al oamenilor în China, un trai subordonat ideologiei de stat. Toate iluziile de grandoare şi fanteziile eroice inoculate în copilărie se clatină însă când adolescenta Anchee Min este despărţită de familia ei şi repartizată la o fermă unde viitorul nu-i poate oferi decât truda sterilă de fiecare zi

6. Nopţile de sânziene de Mihail Sadoveanu

Noptile_de_Sanziene

Romanul conturează lupta dintre ţărani şi lăcomia statului capitalist. Scriitorul prezintă încercarea de apărare a unei păduri vrăjite în fața amenințării de a fi tăiată pentru a acoperi datoriile unei familii de boieri nevrednici, care irosiseră agoniseala mai multor generații.

7. Genţiane de Cella Serghi

miercuri-12-februarie-apare-volumul-156-al-colectiei-gentiane-de-cella-serghi-18473448

Cella Serghi, în romanul ei de succes, abordează tema condiţiei sufletului feminin într-o societate degradantă. Eroinele acestei autoare se revoltă împotriva unei ordini sociale rigide, vor să îşi afirme identitatea. Ele încearcă să minimalizeze transparenţa cu care sunt privite în societate. Găsești cartea aici.

8. Laleaua neagră de Alexandre Dumas

319796

Acțiunea din Laleaua neagră de Alexandre Dumas se petrece în Olanda secolului al XVII- lea, descoperirea vestitei lalele negre este considerată un mit, o a opta minune a lunii, un al șaselea simț omenesc. Sute de cercetători se luptă să descopere această minunăție cu speranța că vor scrie istorie și că vor câștiga premiul de o sută de mii de florini. Găsești cartea aici.

9. Dama cu camelii de Alexandre Dumas- fiul

686412

Dama cu camelii e o poveste de dragoste cum nu a mai existat în toate timpurile. Aşa putem descrie pe scurt opera lui Alexandre Dumas-Fiul. Puţini ştiu însă faptul că acţiunea romanului are la bază propria iubire a scriitorului.

Romanul care încapsulează povestea de iubire dintre cei doi a fost rescris de sute de ori ca piese de teatru şi numeroase producţii cinematografice însă cea mai cunoscută redare a sa îi aparţine lui Giuseppe Verdi. Acesta şi-a numit opera La Traviata iar eroina a primit un alt nume de floare, de data aceasta Violetta. Găsești cartea aici.

Dacă ai dat peste alte cărţi cu nume de flori, nu uita să ne spui şi nouă. 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Barbalata Mirela
    Reply

    Ultimele doua le-am citit si mi-au placut foarte mult. Restul nu, din pacate

POST A COMMENT.