“Lista de invitați” de Lucy Foley

by | May 30, 2021 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LISTA DE INVITAȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Genul thriller nu este întotdeauna pe placul meu. De cele mai multe ori îmi este greu să descopăr o carte thriller bună care să mă țină în priză pe tot parcursul lecturii. Însă, când am dat de cartea Lista de invitați, scrisă de autoarea britanică Lucy Foley, nu m-am gândit că îmi va plăcea atât de mult.

Lista de invitați este o carte care face parte din mai multe categorii: thriller, mister și roman psihologic. Eu am citit-o în engleză acum câteva săptămâni. Am observat că este foarte populară în străinătate și am vrut să-i dau o șansă. Când am aflat că cei de la editura Trei o vor traduce, m-am bucurat mult.

Sinopsis

Fiecare are un secret
Fiecare are un motiv
Pe coasta bătută de vânturi a Irlandei, invitații se adună pentru nunta anului
Prieteni vechi
Dușmănii din trecut
Familii fericite
Invidii ascunse
Treisprezece invitați
Un cadavru
Unul dintre invitați nu va pleca viu de la nuntă…

Decorul e pregătit pentru nunta lui Jules Keegan cu Will Slater. Peisajul e spectaculos, planificarea minuțioasă, atmosfera încărcată de nostalgie în timp ce invitații închină în cinstea cuplurilor celor mai longevive.
Totuși sub aparența fericirii, secrete întunecate încep să se ivească și dușmănii vechi ies la suprafață. Iar tortul de nuntă abia a fost tăiat, când cineva este găsit mort.
O furtună se dezlănțuie asupra insulei, ținându-i pe toți captivi – în timp ce ucigașul umblă nestingherit printre invitați.
Începe cu o petrecere.
Se va sfârși cu o crimă.

Acțiunea se petrece pe o insulă mică și stâncoasă de pe coasta Irlandei. Secretele sale sumbre o fac și mai exotică și periculoasă. Atmosfera creată de autoare este una întunecată și mohorâtă. Suspansul se mărește pe parcursul acțiunii într-un ritm lent, dar eficient. Indiciile cu privire la ucigaș apar subtil, la început, precum niște piese de puzzle. La final, acestea au format întregul, care a schimbat cu totul dinamica acțiunii și m-a lăsat cu gura deschisă. Ce a urmat în ultima parte a fost cu totul neașteptat și m-a șocat. Deși am avut câteva îndoieli cu privire la un personaj anume, tot nu am putut prezice ce se va întâmpla!

Din experiența mea, cei care au cel mai mare respect pentru reguli sunt și cei cărora le face cea mai mare plăcere să le încalce.

Consider că această carte se axează mai mult pe personaje decât pe acțiune, dar nu mi s-a părut deloc plictisitoare. Fiecare personaj este creionat minuțios, realist și complex. În timp ce nunta se desfășoară, secretele profunde și întunecate, dar și dușmănii vechi, se dezvăluie încet-încet din ceață.

Furia crește în mine, depășește în intensitate șocul și durerea. O simt cum îmi înflorește în piept. Este aproape o ușurare, măturând mai toate celelalte sentimente în calea sa.

Povestea este spusă din perspective multiple: mireasă, mire, cavaleri de onoare, soră vitregă… Fiecare personaj își împărtășește temerile, secretele și minciunile, realizând imaginea completă. În general, nu îmi plac atât de multe perspective într-o singură carte, însă, în Lista de invitați, acestea sunt executate fantastic.

Lista de invitați de Lucy Foley este o carte de suspans modernă cu influențe ale cărților celebrei Agatha Christie: o poveste despre secrete – între soți, între parteneri de afaceri și între frați – și dezvăluirea lor explozivă. Este o carte care chiar merită să fie citită și savurată.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LISTA DE INVITAȚI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Lucy Foley sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LISTA DE INVITAȚI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Lista De Invitați
Autor: Lucy Foley
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.05.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Călina-Ioana Păunescu este redactor Booknation.ro de 79 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 26 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Călina-Ioana Păunescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments