„Lista de invitați” de Lucy Foley

de | mai 30, 2021 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LISTA DE INVITAȚI ARE REDUCERE PE:

Genul thriller nu este întotdeauna pe placul meu. De cele mai multe ori îmi este greu să descopăr o carte thriller bună care să mă țină în priză pe tot parcursul lecturii. Însă, când am dat de cartea Lista de invitați, scrisă de autoarea britanică Lucy Foley, nu m-am gândit că îmi va plăcea atât de mult.

Lista de invitați este o carte care face parte din mai multe categorii: thriller, mister și roman psihologic. Eu am citit-o în engleză acum câteva săptămâni. Am observat că este foarte populară în străinătate și am vrut să-i dau o șansă. Când am aflat că cei de la editura Trei o vor traduce, m-am bucurat mult.

Sinopsis

Fiecare are un secret
Fiecare are un motiv
Pe coasta bătută de vânturi a Irlandei, invitații se adună pentru nunta anului
Prieteni vechi
Dușmănii din trecut
Familii fericite
Invidii ascunse
Treisprezece invitați
Un cadavru
Unul dintre invitați nu va pleca viu de la nuntă…

Decorul e pregătit pentru nunta lui Jules Keegan cu Will Slater. Peisajul e spectaculos, planificarea minuțioasă, atmosfera încărcată de nostalgie în timp ce invitații închină în cinstea cuplurilor celor mai longevive.
Totuși sub aparența fericirii, secrete întunecate încep să se ivească și dușmănii vechi ies la suprafață. Iar tortul de nuntă abia a fost tăiat, când cineva este găsit mort.
O furtună se dezlănțuie asupra insulei, ținându-i pe toți captivi – în timp ce ucigașul umblă nestingherit printre invitați.
Începe cu o petrecere.
Se va sfârși cu o crimă.

Dacă îți place recenzia cărții LISTA DE INVITAȚI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Lucy Foley

Acțiunea se petrece pe o insulă mică și stâncoasă de pe coasta Irlandei. Secretele sale sumbre o fac și mai exotică și periculoasă. Atmosfera creată de autoare este una întunecată și mohorâtă. Suspansul se mărește pe parcursul acțiunii într-un ritm lent, dar eficient. Indiciile cu privire la ucigaș apar subtil, la început, precum niște piese de puzzle. La final, acestea au format întregul, care a schimbat cu totul dinamica acțiunii și m-a lăsat cu gura deschisă. Ce a urmat în ultima parte a fost cu totul neașteptat și m-a șocat. Deși am avut câteva îndoieli cu privire la un personaj anume, tot nu am putut prezice ce se va întâmpla!

Din experiența mea, cei care au cel mai mare respect pentru reguli sunt și cei cărora le face cea mai mare plăcere să le încalce.

Consider că această carte se axează mai mult pe personaje decât pe acțiune, dar nu mi s-a părut deloc plictisitoare. Fiecare personaj este creionat minuțios, realist și complex. În timp ce nunta se desfășoară, secretele profunde și întunecate, dar și dușmănii vechi, se dezvăluie încet-încet din ceață.

Furia crește în mine, depășește în intensitate șocul și durerea. O simt cum îmi înflorește în piept. Este aproape o ușurare, măturând mai toate celelalte sentimente în calea sa.

Povestea este spusă din perspective multiple: mireasă, mire, cavaleri de onoare, soră vitregă… Fiecare personaj își împărtășește temerile, secretele și minciunile, realizând imaginea completă. În general, nu îmi plac atât de multe perspective într-o singură carte, însă, în Lista de invitați, acestea sunt executate fantastic.

Lista de invitați de Lucy Foley este o carte de suspans modernă cu influențe ale cărților celebrei Agatha Christie: o poveste despre secrete – între soți, între parteneri de afaceri și între frați – și dezvăluirea lor explozivă. Este o carte care chiar merită să fie citită și savurată.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LISTA DE INVITAȚI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Lista De Invitați
Autor: Lucy Foley
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 383

Alte recenzii de la Lucy Foley:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este unul dintre liderii spirituali ai epocii noastre, care a insistat pe importanța momentului prezent. De regulă oamenii își lasă mintea să alerge printre amintiri, prin trecut sau să facă proiecții asupra viitorului și astfel ratează cel mai important...

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Fiecare carte scrisă de Colleen Hoover mi-a lăsat o impresie bună, indiferent de subiectul abordat. Dacă scrie o poveste de dragoste sau un thriller psihologic, știe să creeze ceva inedit, fără a fi clișeic. De data aceasta, autoarea a scris ceva cu totul diferit de...

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Conexiunea în fractal de Emil Străinu este o carte interesantă din domeniul parapsihologiei, dezvoltării personale și spirituale. Este oare nevoie pe piața de carte din România de o astfel de carte? Da, cu siguranță. Este nevoie ca omul să cunoască regulile și...

0 0 votes
Article Rating
Călina-Ioana Păunescu este redactor Booknation.ro de 554 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Călina-Ioana Păunescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments