Recenzie „Nunta” de Gabriel Klimowicz

by | Nov 7, 2018 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NUNTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

După cum și titlul lasă să se înțeleagă, firul poveștii gravitează în jurul conceptului de „Nuntă”. Deși subintitulată „roman de dragoste”, cartea lui Gabriel Klimowicz nu este numai însumarea unor povești de dragoste impresionante, ci și o reflexie a lumii contemporane românești. Prin cartea „Nunta”, autorul a căutat să stimuleze imaginația și reflecția cititorului. Ajutat de stilul său jurnalistic de a se exprima și de a transmite un mesaj, descrie o realitate tulburătoare, parte din lumea văzută, dar și din cea spirituală.

Povestea urmărește traseul a patru cupluri. Afrodita și Nikita, Amadeo și Maria, Rado și Kira, Agapia și Andrei. Ce este cu adevărat surprinzător este faptul că cele membrii celor patru cupluri se cunosc între ei și ajung la un moment dat să interacționeze sub o formă sau alta, profundă sau superficială.

Cartea începe cu nunta dintre Afrodita și Nikita. Afrodita este întruchiparea frumuseții, a senzualității feminine, conștientă însă de atuurile ei fizice și dispusă de orice sacrificiu doar pentru a trăi o viață de lux și pentru a se bucura de confort la cel mai înalt nivel. În stare să se căsătorească doar din motive materiale, îl alege ca soț pe Nikita, un bărbat puternic, bogat, un om de afaceri de succes, respectat în lumea business-ului și care nu iartă greșelile nimănui, căutând întotdeauna cea mai bună cale de răzbunare.

Amadeo poate fi caracterizat drept un intelectual, foarte inteligent, carismatic, cu simțul umorului și cu o profundă dragoste pentru Maria, o tânără simplă, îndrăgostită până peste cap de Amadeo. Trăiesc cu adevărat o iubire sinceră și curată. Amadeo este pus însă la incercare. Trece printr-un accident care ii schimbă radical viața.

Kira reprezintă femeia dură, rece, pricepută la afaceri, independentă și care nu se lasă pradă sentimentului vulnerabil de a iubi, deși căsătorită cu Rado. Acesta pe de altă parte este prototipul bărbatului viril, dispus în orice moment să cucerească orice femeie îi stârnește interesul, ignorând complet legământul pe care îl are cu Kira.

Andrei și Agapia reprezintă acel cuplu credincios, cu frică de Dumnezeu, căsătoriți sub semnul iubirii sincere și eterne. O alegere greșită le aduce în familie diferite obstacole pe care ei trebuie sa le depășească pentru a îndeplini voia lui Dumnezeu de a fi împreună.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriel Klimowicz

Până la urmă, în această carte este vorba despre alegeri. Omul este suma alegerilor sale. Totalitatea acestor alegeri ne definește ca ființe umane.

Marele Nimic, personaj imaginar, este cel  care invadează viețile personajelor și le acaparează simțurile.

Așadar, „Nunta” este suma răspunsurilor la întrebările noastre. Ce reprezintă de fapt nunta? Un legământ spiritual bazat pe iubire sau un simplu contract social? Este o călătorie în doi sau doar un parteneriat parafat în patul conjugal? Însuși autorul afirmă: „Fără întrebări, nu putem trăi cu adevărat. Ele sunt motorul devenirii noastre. Dacă suntem bine înarmați cu întrebările arzătoare ale existenței, putem pleca în viață după propriile noastre răspunsuri. Succesul va fi garantat”.

Vă doresc lectură plăcută!

Titlu: Nunta
Autor: Gabriel Klimowicz
An apariție : 2016
Editura: CARTEA ROMâNEASCă
Nr. Pagini: 310
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 7.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

În adieri și raze de toamnă azi vă fac cunoștință cu trei eroi - Dan, Robert și George – care pornesc în călătoria numită viață. Volumul Inocenții scris de Tino Neacșu prezintă firul vieții pe trei planuri. Cartea cuprinde două părți: Caruselul și Sensul vieții,...

Recenzie „Nouă străini” de Liane Moriarty

Recenzie „Nouă străini” de Liane Moriarty

Am spus de nenumărate ori că Liane Moriarty este o autoare genială și probabil că nu mă voi opri. După ce am citit cartea Nouă străini, sunt din ce în ce mai convinsă că autoarea de origine australiană merită să fie cât mai sus în topuri. De când am citit Am uitat să...

Ema Poterasu este redactor Booknation.ro de 743 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 70 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ema Poterasu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments