🔥 CARTEA OAMENI ȘI VOCAȚII - ÎNȚELEGEREA TIPURILOR DE PERSONALITATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Oameni și vocații este o carte despre personalitatea umană – bogăția și diversitatea ei, rolul pe care îl joacă în influențarea carierei, a căsniciei, a însuși sensului vieții.

A fost scrisă de o femeie pentru care observarea, studiul și măsurarea personalității au fost pasiuni mistuitoare timp de mai bine de un secol.

Multe dintre explicațiile despre rolul pe care îl joacă personalitatea în influențarea comportamentului uman au avut la bază cercetări realizate cu Indicatorul de Tipuri și ele sunt prezentate în paginile acestei cărți.

Cartea ne aduce  câteva lămuriri legate de diferențele de personalitate ale oamenilor, cum ar fi mențiunea că fiecare este produsul propriei eredități și propriului mediu, prin urmare, este diferit e toți ceilalți și unic în felul său.

Meritul teoriei prezentate în această carte este că ne ajută să ne așteptăm la difeerențe de personalitate specifice între oameni și să ne purtăm în mod constructiv cu oamenii și cu diferențele lor. Aceste diferențe se referă la modul în care oamenii preferă să-și utilizeze mintea, mai exact modul în care percep și modul în care fac judecăți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Isabel Briggs Myers

O idee asupra căreia sunt de părere că merită să reflectăm este următoarea:

Fiecare devine relativ adult într-o zonă în care celălalt rămâne relativ copil.

O altă idee care mi-a plăcut ar mai fi aceasta: factorii care îi stimulează pe oameni sunt în special de ordin personal. Astfel, prin procesul de manipulare prietenoasă a oamenilor, în care valorile personale sunt importante, sentimentul este cel mai eficient instrument.

Atât în procesul didactic, în actoriei și în celelalte arte, în retorică și în acea ramură mai modestă a persuasiunii numită arta de a vinde, în viața de familie, în contactele sociale, cât și în orice tip de consiliere, sentimentul este cel care servește drept punte între două ființe umane. 

🔥 CARTEA OAMENI ȘI VOCAȚII - ÎNȚELEGEREA TIPURILOR DE PERSONALITATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Oameni și Vocații - Înțelegerea Tipurilor De Personalitate
Autor: Isabel Briggs Myers
,
Peter B. Myers
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 317
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 1.12.2019
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Diana Costea
Diana e Erou Booknation.ro
Redactor de 412 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Costea