Recenzie „Oraşul Oaselor” de Cassandra Clare

Titlu: Oraşul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: Leda
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 30.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ORAŞUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

O mână de vânători de umbre au decis că descoperirea tuturor secretelor şi cunoştinţelor lumii merită orice efort şi renunţarea oricărui beneficiu şi lucru material dar şi uman. Aceştia s-au numit Fraţii Tăcuţi, iar sediul lor se află în Oraşul Oaselor. Ei sunt cei la care se apelează în cazul unor boli grave sau în cazul unor probleme a căror rezulvare este urgentă. Însă, asta nu înseamnă că Fraţii Tăcuţi sar în ajutorul oricui, oricând, fiecare acţiune al acestora fiind pusă mai mereu pe seama norocului beneficiarului acestui ajutor.

Însă, Fraţii Tăcuţi şi al lor, Oraş al Oaselor sunt doar un punct de atracţie în minunată poveste a Cassandrei Clare, un punct printre multe altele mi-a acaparat atenţia şi mi-a ţinut curiozitatea alertă în timp ce alergam  printre pagini. Multe puncte mi-au apărut pe harta imaginaţiei, puncte ce s-au intersectat datorită minionei, de doar cincisprezece ani, Clary Fray.

O vrajă de uitare instantanee cu efect dizolvabil şi iadul începe să se dezlănţuie vizibil, la propriu, în lumea lui Clary Fray. Propria realitate i se năruie, mama îi este răpită, Luke îi reneagă prezenţa şi orice asociere cu ea şi mama ei, face cunoştinţă cu lumea ascunsă vederii mundanilor şi descoperă că o prietenie de o viaţă poate atârna pe partea abisului atunci când sentimentele nu îţi sunt împărtăşite. Pare că pentru Clary Fray, pentru o clipă de iluminare, pierde câte un sfert din viaţă, iar adevărul te face să te îndoieşti de trecut.

Vânători de umbre chipeşi şi mortali, precum Jace, Alec şi Isabelle, magicieni ce îţi pot face farmece de uitare, precum măreţul, Magnus Bane, o petrecere care îţi poate transforma cel mai bun prieten, Simon, în şobolan, doar fiindcă ai băut o poţiune incorectă, vieţi salvate la limită dintr-un duel al copiilor nopţii, vârcolacii şi vampirii şi omul negru al vânătorilor de umbre, în persoana lui Valentine, reînviat. Ce îţi poţi dori mai mult, decât o viaţă trăită periculos, la o vârstă când nici măcar nu ai apucat să ieşi bine din regulile bine stabilite ale părinţilor!?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cassandra Clare.

-Acum, mai precis, de ce-aţi venit aici?

-Din cauza lui Simon. Nu mai e.

-Ah, zise Magnus, cu delicateţe, nu mai e ce, mai precis?

-Nu mai e, repetă Jace, de pildă a pierit, e absent, se remarcă prin lipsa de prezenţă, a dispărut.

Oraşul Oaselor m-a aruncat în războiul lui Valentine, un vânător de umbre, ce în urmă cu cincisprezece ani a visat la o nouă lume; una pură în care nephilimii să fie puternici, nesupuşi unor legi incorecte sau eronate. După cincisprezece ani în care toată lumea l-a crezut mort, semnele trimit mesaje că se va întoarce pentru a-şi finaliza planul macabru. Dar cine este totuşi Valentine de a reuşit să inspire teama unei întregi lumi ascunse? Care sunt mai exact planurile sale? De ce surprize va mai avea parte Clary Fray în căutarea mamei dispărute?

-Unde există senzaţia că nu există răsplată, zise Hodge, apare un dezechilibru între puteri. E un dezechilibru uşor de exploatat, dar asta nu e o cale înţeleaptă. Unde este dragoste, este de asemenea un fel de adesea şi ură. Pot exista umăr la umăr.

Când auzi peste tot de Cassandra Clare şi cărţile sale, nu te poţi abţine din a nu te uita şi tu. Drept pedeapsă, rămâi subjugat şi vrei mai mult. Cu fiecare carte deschisă descopăr că îmi place tot mai mult să citesc fantasy.

-O să fim împreună acolo, zise Valentine. Aşa cum s-ar cuveni.

Asta sună grozav, gândi Clary. Doar tu, soţia ta comatoasă, fiul tău şocat de bombe şi fiica ta care te urăşte de moarte. Ca să nu mai pomenim de faptul că cei doi copii ai tăi s-ar putea să fie îndrăgostiţi unul de altul. Da, asta sună a reuniune familială perfectă.

🔥 CARTEA ORAŞUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.