Recenzie „Oraşul Oaselor” de Cassandra Clare

by | Sep 30, 2017 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAŞUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O mână de vânători de umbre au decis că descoperirea tuturor secretelor şi cunoştinţelor lumii merită orice efort şi renunţarea oricărui beneficiu şi lucru material dar şi uman. Aceştia s-au numit Fraţii Tăcuţi, iar sediul lor se află în Oraşul Oaselor. Ei sunt cei la care se apelează în cazul unor boli grave sau în cazul unor probleme a căror rezulvare este urgentă. Însă, asta nu înseamnă că Fraţii Tăcuţi sar în ajutorul oricui, oricând, fiecare acţiune al acestora fiind pusă mai mereu pe seama norocului beneficiarului acestui ajutor.

Însă, Fraţii Tăcuţi şi al lor, Oraş al Oaselor sunt doar un punct de atracţie în minunată poveste a Cassandrei Clare, un punct printre multe altele mi-a acaparat atenţia şi mi-a ţinut curiozitatea alertă în timp ce alergam  printre pagini. Multe puncte mi-au apărut pe harta imaginaţiei, puncte ce s-au intersectat datorită minionei, de doar cincisprezece ani, Clary Fray.

O vrajă de uitare instantanee cu efect dizolvabil şi iadul începe să se dezlănţuie vizibil, la propriu, în lumea lui Clary Fray. Propria realitate i se năruie, mama îi este răpită, Luke îi reneagă prezenţa şi orice asociere cu ea şi mama ei, face cunoştinţă cu lumea ascunsă vederii mundanilor şi descoperă că o prietenie de o viaţă poate atârna pe partea abisului atunci când sentimentele nu îţi sunt împărtăşite. Pare că pentru Clary Fray, pentru o clipă de iluminare, pierde câte un sfert din viaţă, iar adevărul te face să te îndoieşti de trecut.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Vânători de umbre chipeşi şi mortali, precum Jace, Alec şi Isabelle, magicieni ce îţi pot face farmece de uitare, precum măreţul, Magnus Bane, o petrecere care îţi poate transforma cel mai bun prieten, Simon, în şobolan, doar fiindcă ai băut o poţiune incorectă, vieţi salvate la limită dintr-un duel al copiilor nopţii, vârcolacii şi vampirii şi omul negru al vânătorilor de umbre, în persoana lui Valentine, reînviat. Ce îţi poţi dori mai mult, decât o viaţă trăită periculos, la o vârstă când nici măcar nu ai apucat să ieşi bine din regulile bine stabilite ale părinţilor!?

-Acum, mai precis, de ce-aţi venit aici?

-Din cauza lui Simon. Nu mai e.

-Ah, zise Magnus, cu delicateţe, nu mai e ce, mai precis?

-Nu mai e, repetă Jace, de pildă a pierit, e absent, se remarcă prin lipsa de prezenţă, a dispărut.

Oraşul Oaselor m-a aruncat în războiul lui Valentine, un vânător de umbre, ce în urmă cu cincisprezece ani a visat la o nouă lume; una pură în care nephilimii să fie puternici, nesupuşi unor legi incorecte sau eronate. După cincisprezece ani în care toată lumea l-a crezut mort, semnele trimit mesaje că se va întoarce pentru a-şi finaliza planul macabru. Dar cine este totuşi Valentine de a reuşit să inspire teama unei întregi lumi ascunse? Care sunt mai exact planurile sale? De ce surprize va mai avea parte Clary Fray în căutarea mamei dispărute?

-Unde există senzaţia că nu există răsplată, zise Hodge, apare un dezechilibru între puteri. E un dezechilibru uşor de exploatat, dar asta nu e o cale înţeleaptă. Unde este dragoste, este de asemenea un fel de adesea şi ură. Pot exista umăr la umăr.

Când auzi peste tot de Cassandra Clare şi cărţile sale, nu te poţi abţine din a nu te uita şi tu. Drept pedeapsă, rămâi subjugat şi vrei mai mult. Cu fiecare carte deschisă descopăr că îmi place tot mai mult să citesc fantasy.

-O să fim împreună acolo, zise Valentine. Aşa cum s-ar cuveni.

Asta sună grozav, gândi Clary. Doar tu, soţia ta comatoasă, fiul tău şocat de bombe şi fiica ta care te urăşte de moarte. Ca să nu mai pomenim de faptul că cei doi copii ai tăi s-ar putea să fie îndrăgostiţi unul de altul. Da, asta sună a reuniune familială perfectă.

🔥 CARTEA ORAŞUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Oraşul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1252 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments