Orbitor publicat şi în olandeză

Editura Humanitas anunţă că al treilea volum al romanului Orbitor, scris de Mircea Cărtărescu, a fost publicat în Olanda, sub egida editurii De Bezige Bij din Amsterdam.

Neerlandeza este a şasea limbă străină în care este tradusă trilogia Orbitor. Romanele autorului român se găsesc traduse şi în germană, franceză, bulgară, suedeză şi norvegiană. „Unul sau două volume ale trilogiei au mai fost publicate şi în italiană, ivrit, turcă, engleză, maghiară, spaniolă şi macedoneană”, anunţă Humanitas.

Critica românească a descris romanele din Orbitor drept „romanele deceniului”, conform editurii. Volumele scrise de Mircea Cărtărescu s-au produs în tiraje de peste 80.000 de exemplare.

Despre trilogie se spune că este „o naraţiune încântătoare şi elegiacă, în care cititorul străbate trupul unui fluture (literalmente şi metaforic) de la începutul şi până la sfârşitul timpurilor. […] Într-un fel, naşterea lui Mircea este în acelaşi timp naşterea lumii, iar căderea comunismului, în cel de-al treilea volum, sfârşitul ei apocaliptic. În Orbitor, experienţa personală şi timpul istoric se întrepătrund: descriind viaţa naratorului său, Cărtărescu descrie forma întregii istorii a umanităţii. Suntem invitaţi să urmărim forma fantomatica a vieţii tuturor sub bolta unei singure vieţi”. (Carla Baricz, World Without Borders).

foto-cartarescu-638nl

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.