Astăzi m-am trezit extrem de bine dispusă și am zis că trebuie să profit de starea aceasta pentru a scrie un articol. Mă simt și destul de îndrăzneață și vreau să vă vorbesc despre o autoare pe care o admir imens, a cărei bibliografie am citit-o integral și care de curând a fost tradusă și la noi, la Editura Trei. Ce-i drept, nu au tradus o carte scrisă doar de ea, ci în colaborare cu Vi Keeland, dar totuși, progresele se văd 🙂 Penelope Ward este prima autoare de Romance pe care am citit-o și sigur a fost dragoste la prima vedere. Am citit toate cărțile ei, mi-au plăcut la nebunie și de aceea îmi este foarte greu să fac o selecție de doar 3, dar voi încerca. Sunteți gata, da? 🙂


My Skylar

Această carte este preferata mea. Deși Penelope Ward are peste 20 de cărți publicate, această poveste mi-a rămas în suflet și nu am reușit să o înlocuiesc cu absolut niciuna. Este o carte tristă, despre Skylar, o fată a cărei viață se schimbă radical atunci când află că este bolnavă de cancer. Penelope descrie foarte fidel lupta acesteia, mai ales că ea a fost diagnosticată de la o vârstă destul de fragedă. Mitch este prietenul ei din copilărie și dragostea ei secretă, care îi este alături în cele mai urâte momente. Doar că viață are evident alte planuri pentru ei și aceștia se despart. Drumurile lor se întâlnesc într-un final, însă au de înfruntat multe obstacole. Cartea m-a făcut să plâng mult, pentru că am rezonat foarte mult cu Skylar și mi-a părut foarte rău atât de suferință ei, cât și a lui Mitch. Parcă toată lumea a fost împotriva lor și abia așteptam momentul să îi văd împreună. Este o carte foarte frumoasă, tristă, dar extrem de importantă în materie de lecții de viață. Nu a apărut încă la noi, dar sper ca Editura Trei să vadă acest articol și să facă ceva în acest sens.


RoomHate 

Pe locul 2 se află această carte, o poveste extrem de interesantă despre dușmani care ajung să se îndrăgostească. Amelia și Justin sunt nevoiți să împartă o casă de vară pe malul marii. După moarte, bunica lui Justin le-a lăsat amândurora această casă pentru că cei doi au copilărit împreună aici. Doar că ei nu se plăceau, Amelia nu a fost chiar cea mai draguță fată cu acesta și Justin a rămas cu resentimente față de ea. Când cei doi sunt nevoiți să se suporte timp de câteva luni, multe răni ies la suprafață și își vor da seama că nu au reușit să lase în urmă trecutul. O dată ce acestea se vor rezolva, Amelia și Justin vor realiza că a fost întotdeauna ceva între ei, doar că le-a fost foarte greu să recunoască. În plus, Amelia o să vină și cu o surpriză, care le va pune dragostea la încercare. Cartea este extrem de frumos scrisă, pune accent pe familie și dragoste și a reușit să mă surprindă până la ultima pagină. Am citit-o cu sufletul la gură, am zâmbit de multe ori la replicile amuzante și povestea de dragoste m-a lăsat suspinând. Nici această carte nu a apărut încă la noi 🙂


Mister MoneyBags

Singura carte scrisă de Penelope Ward ce a apărut recent la noi. Dacă Editura Trei m-ar fi întrebat pe mine, nu era alegerea mea de top. Cartea face parte dintr-o serie cu aceeași tematică, fiind cea cu numărul 4. Primele mi-au plăcut mai mult, dar fiindcă este prima carte în română pe care o am fizic în bibliotecă ce îi aparține lui Penelope, iert orice defect. Bianca și Dex au fost doar personaje extrem de atipice, cu un început de relație pe măsură. Bianca este jurnalistă și urmează să îi ia interviu unui important om de afaceri, Dexter Truitt. Doar că în drum spre acesta, se blochează în liftul clădirii cu un foarte charmant bărbat, cu care pare că are o conexiune instantanee. Doar că acel bărbat este chiar Dexter, însă acesta nu vrea să îi spună Biancăi, pentru că i-a plăcut mult prea mult întâlnirea lor că să își divulge imaginea și să riște să o piardă. De aici un șir întreg de peripeții, identități ascunse, drameeee peste drame care țin chiar până la finalul cărții. E puțin dezechilibrată această carte, nu pot spune că se numără printre preferatele mele, însă este o poveste reușită cât de cât, scrisă în colaborare cu prietena ei cea mai bună, Vi Keeland. (recenzie Mister Moneybags)


Sper că v-au plăcut recomandările mele și sunt foarte curioasă dacă găsesc printre voi și alți fani Penelope Ward. Ce alte cărți ce îi aparțin ați citit? Mie mi-au plăcut toate!!

CĂRȚILE SCRISE DE PENELOPE WARD MENȚIONATE ÎN ARTICOL:

► My Skylar
► RoomHate
► Mister MoneyBags