Recenzie “Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James M. Cain

de | sept. 30, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA POȘTAȘUL SUNĂ ÎNTOTDEAUNA DE DOUĂ ORI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Devenită un arhetip, lupta dintre bine și rău este larg răspândită în literatură. Atât binele, cât si răul sunt lucruri subiective, iar ceea ce e bine pentru cineva poate fi rău pentru altă persoană. Începând cu basmele copilărie, atunci când citim, suntem mereu de partea baricadei binelui și ne dorim să iasă învingător.

Citind această carte, chiar de la început, încercam să înțeleg firul acțiunii și să mă plasez de partea eroilor centrali. Însă, nu a fost să fie. Nu mi-au trezit sentimente de compasiune sau admirație. Aici, buruiana care trebuie stârpită este reprezentată de protagoniști.
El, un tânăr vagabond, un inadaptat social; Ea, o femeie nemulțumită de viața sa, căsătorită cu bărbatul nepotrivit. Cursul acțiunii nu este unul firesc, acesta ia o întorsătură neașteptată și pe-alocuri chiar aberantă.

Este una dintre lecturile dark, deci defel pe placul meu. Deși, îmi plac thrillerele, intriga și acțiunea de aici au fost prea slabe, accentul fiind pus pe absurditatea întregii istorii.

Parea a fi vorba de o poveste de dragoste, însă pe mine dragostea celor doi protagoniști nu m-a convins. Să fiu eu de vină? Pun eu dragostea pe un piedestal și o văd doar prin prisma unor sentimente care ne inspiră să fim mai buni, mai altruiști și mai omenoși față de cei din jur? Sau o fi vorba aici de acea dragoste bolnavă care îți împăienjenește mințile? Care este mesajul autorului? Ce a vrut să transmită?

Nu mi-au plăcut personajele, nu mi-a plăcut subiectul și nici scriitura autorului nu m-a impresionat. Nu mi-a adus nimic nou sau bun. Poate că prin intermediul acestei opere autorul transmite ideea că toate păcatele ne ajung din urmă, indiferent unde fugim. Acest lucru este sugerat și de titlu. Da, ați înțeles corect, titlul este unul metaforic, nu veți întâlni aici niciun poștaș.

Probabil teza de bază a romanului se axează pe efectul bumerangului, adică, după faptă și răsplată. Se zice că toate acțiunile tale vor avea repercusiuni asupra viitorului tău. În hinduism și religiile orientale apare termenul de karma, în care se merge și mai departe, venerând ideea că soarta oamenilor ar fi determinată de acțiunile lor din încarnările anterioare.

O fi așa sau nu? Eu cred că ceea ce semeni, aceea culegi!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții POȘTAȘUL SUNĂ ÎNTOTDEAUNA DE DOUĂ ORI?

Vezi toată lista de cărți scrise de James M. Cain sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POȘTAȘUL SUNĂ ÎNTOTDEAUNA DE DOUĂ ORI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Poștașul Sună întotdeauna De Două Ori
Autor: James M. Cain
An apariție : 2008
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 130
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.09.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 96 zile și a scris până acum 30 articole. Se află pe poziția 20 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments