Recenzie “A Court of Mist and Fury” de Sarah J. Maas

de | mai 9, 2018 | Dragoste, Fantezie, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

Nu am cuvinte să exprim cât de mult îmi place această serie și cât te impresionată am rămas de acest univers pe care Sarah J. Maas l-a creat. O consider una dintre cele mai bune serii fantasy pe care le-am citit vreodată, autoarea fiind de o inteligență și creativitate iesită din comun. “Regatul Ceții și al Furiei” este partea a doua, care întrece primul volum în complexitate și ridică nivelul la rang de artă pentru acest gen.

După evenimentele din “Regatul Spinilor și al Trandafirilor” Feyre nu mai este aceeași. Supusă torturii și încercărilor Amaranthei, aceasta are personalitatea zdrobită. Voința ei a fost sfărâmată, coșmarurile nu îi dau pace și nu reușește să iasă din această stare sumbră. Până și sentimentele sale pentru Tamlin au devenit confuze, deși inițial acestea i-au dat putere să reziste celor 3 luni ținută prizonieră. Atunci când prietenul dar și dușmanul ei, Rhys, se întoarce la ea pentru a respecta înțelegerea făcută, Feyre se găsește într-o situația neobișnuită, unde trebuie să petreacă timp cu acesta, să ajungă să îl cunoască mai bine, dar nu numai pe el, dar și pe prietenii, regatul și armata sa. Îndoiala începe să pună stăpânire pe eroina noastră și se va găși în curând divizată între “primăvară” și “noaptea”. Vă miroase și vouă a triunghi amoros, nu?:) Ajungi să uiți de existența lui Tamlin în prezența lui Rhys, care este un personaj complet, dar și foarte complex.

Mi-a plăcut foarte mult de Feyre și de tranziția ei de la om la zână. Toate etapele prin care a trecut mi s-au părut foarte interesante, de la zbucium, la tristețe, la veselie. Are o personalitate foarte puternică, este sarcastică, vulcanică, dar și sensibilă. Schimburile ei de replici cu Rhys au fost extrem de amuzante și am citit fiecare pagină cu drag, pentru că se potrivesc foarte bine. Lăsând faptul că nu am reușit să îi înțeleg fixația pentru Tamlin chiar și după evenimentele care au marcat-o cu Amarantha, i-am admirat curajul și loialitate, chiar dacă acestea erau direcționate greșit.

Rhys este un personaj foarte tare și nu se poate să nu vă îndrăgostiți de el. Sarah J Maas a avut o super inspirație pentru acest personaj și îi multumim din suflet. Este complicat dar și foarte ușor de iubit. Are multe straturi pe care am reușit să i le îndepărtez cu destul de mare greutate, însă la final, este imposibil să nu îl admirați. Carismatic, dar și extrem de misterios, Rhys face o super echipă cu Feyre. După ce și-a sacrificat 50 de ani din viață pentru a-și proteja poporul, acesta poate în sfârșit să pună în aplicare planul de a opri un război ce va avea urmări tragice pentru toată lumea, zâne și oameni. Are nevoie însă de ajutorul lui Feyre și pentru acest lucru, se folosește de înțelegerea lor și îi deschide ochii asupra situației reale. Chiar dacă a reușit să disimuleze foarte bine la început, vrând să pară un conducător despot, necruțător, realitatea este cu totul alta. Este un personaj cu un trecut chinuitor, măcinat de sacrificii și vină. Conexiunea dintre cei doi devine din ce în ce mai puternică, tensiunea palpabilă, dar acest lucru nu face decât să îți sporească dragostea pentru această serie.

Nu se poate să nu vă îndrăgostiți de Rhys și Feyre în “Regatul Ceții și al Furiei” de Sarah J Maas, pentru că sunt întruchiparea echipei perfecte, întotdeauna în tandem, întotdeauna alături unul de celălalt. Personajele secundare completează foarte bine personajele principale, ajutându-le la nevoie,fiind sarea și piperul. Intriga a fost minunat construită, cu acțiune, scene puternice de război, dar și scene drăguțe, simpatice, amuzante și de dragoste.

Eu am reușit să citesc această carte în ambele variante, engleză și română, deoarece obsesia mea pentru această serie depășește orice imaginație. Este o serie de suflet, pe care o recomand tuturor, dar mai ales copiilor de 16-17 ani and beyond, deoarece nu este pentru cei mai puțin inițiați. Limbajul uneori licențios, dar și scenele, fie ele de dragoste, fie de război, sunt adresate unui public matur.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Books Express

Titlu: A COURT OF MIST AND FURY
Autor: Sarah J. Maas
An apariție : 2016
Editura: BLOOMSBURY PUBLISHING
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1394

Alte recenzii de la Sarah J. Maas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 2 luni, 16 zile și a scris până acum 550 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments