Recenzie „Orasul Semilunii. Casa Cerului și a Aerului” de Sarah J. Maas

de | iun. 30, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORASUL SEMILUNII. CASA CERULUI ȘI A AERULUI ARE REDUCERE PE:

Plecând de la obsesia mea ușor compulsivă de a avea seriile preferate atât în română cât și în engleză, am ajuns la concluzia că spațiul devine din ce în ce mai puțin pe rafturile bibliotecii. Evident, acest lucru nu m-a împiedicat să am ambele versiuni și să mă plâng de lipsa spațiului. Am citit „Orasul Semilunii. Casa Cerului și a Aerului” în engleză, la puțin timp după ce s-a lansat, și am fost foarte entuziasmată de poveste și de ceea ce credeam că se va întâmplă. Erau spoilere peste tot în acea perioadă în legătură cu anumite capitole și tot social media vuia efectiv de bucuria pentru continuare poveștii dintre Bryce și Hunt.

„Orașul Semilunii. Casa Cerului și a Aerului” de Sarah J. Maas este volumul doi din seria „Orașul Semilunii” și deși aș vrea să spun că s-a ridicat la nivelului primului volum sau chiar l-a depășit, realitatea este puțin diferită. Nu spun că Sarah nu își merită reputația, pentru că și eu o iubesc și o admir profund, dar această carte sigur putea mai mult… Având în vedere că s-a discutat despre o trilogie, s-ar putea ca această poveste să fie doar puntea de legăturădintre volumul 1 și volumul 3, drept urmare este clar că aceasta nu o să fie la fel de dinamică și de bine conturată. Sper că nu am supărat pe cineva cu comentariul meu, dar voiam mai mult de la acest univers, pentru că este extrem de bine făcut și îmi place mult ideea.

Revenind la ideea mea – vreau să vă spun exact de ce nu m-a încântat cartea și de ce i-am scăzut din ranking. Sunt 3 motive:

Dacă îți place recenzia cărții ORASUL SEMILUNII. CASA CERULUI ȘI A AERULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sarah J. Maas

  1. Intriga nu mi s-a părut destul de dezvoltată și cu un sens anume.

Sarah a început cu o idee destul de simplă și eu eram convinsă că pe parcursul lecturii totul se va schimba și dinamica o să ia alte proporții. Nu a fost așa… De multe ori m-am întrebat dacă acesta o să fie subiectul dezvoltat în carte și eram destul de confuză, neștiind de unde a apărut și de ce tocmai acesta a fost perpetuat și ales ca punct principal. Sunt conștientă că acesta a fost doar începutul, dar repet, sigur se putea mai mult și mai ales că lungimea cărții promitea destul (aproape 100 de pagini), cred că se puteau găsi soluții.

      2. Prea multe perspective  

Nu știu câți sunteți de acord cu mine, dar prea multe perspective tind să te zăpăcească de cap, sau cel puțin pe mine. Aproape toată lumea din carte a avut părticică sa, aspect care m-a amețit și m-a făcut uneori să vreau să recitesc, pentru că nu înțelegeam. Ce-i drept, cu cât aflăm mai multe, cu atât povestea este uniformă și informativă, dar prea multe informații strică uneori. Dacă există și personaje cu care nu ai o conexiune și trebuie să le citeșți perspectiva, sunt convinsă că oricine se plictisește enorm.

       3. Relația dintre Bryce și Hunt

Nu îmi vine să cred că spun asta, dar eu voiam ceva total diferit. Am înțeles care a fost marea problema din volumul 1, dar chiar dacă o rezolvi prin scenele propriu-zise, asta nu înseamnă că totul este gata. Eu simțeam ceva foarte puternic între Bryce și Hunt și ceea ce am primit, cel puțin până la 90%, a fost destul de superficial și aș spune chiar de umplutură. Știu că cei doi au o chimie ieșită din comun, însă le-a lipsit acea conexiune pe care nu am simțit-o decât spre marele final. Este frustrant totuși să aștepți atâta pentru câteva frimituri, după ce multe scene nu au livrat așa cum ți-ai dorit tu. Poate sunt eu prea implicată în relația dintre Rhys și Feyre, dar stiiiiiu că se putea mai bine aici și mult mai profund decât scene de sex și atât.

După ce m-am exprimat așa cum mi-am dorit, haide să vă spun și ce mi-a plăcut totuși în „Orasul Semilunii. Casa Cerului și a Aerului” și ce am urmărit cu mare plăcere.

Mi-a plăcut foarte mult de Ruhn și dacă Sarah nu o să fie crudă și o să aibă idei ciudate, chiar sper ca acest personaj să aibă parte de destinul pe care îl merită. Ce a conturat autoarea în jurul lui mi s-a părut foarte cool, frumos de urmărit și mi-a atras atenția super mult. Nu dau mai multe detalii pentru că sunt spoilers, dar stați cu ochii pe el și vă asigur că o să vă placă mult și o să admirați personajul care a devenit în această carte.

Am apreciat ideea pe care Sarah merge și știu că această o să fie de proporții epice, pentru că finalul a dat mult de înțeles unde se duce. Evident, nu vă spun pentru că ar însemna să dau din casă cea mai valoroasă informație din Univers, însă vă spun eu, este o idee epică și abia aștept să văd cum o conturează în volumul 3. Am înțeles că aceasta o să apară la anul, așa că nu cred că vom aștepta foarte mult pentru continuare. Sper!!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ORASUL SEMILUNII. CASA CERULUI ȘI A AERULUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ORASUL SEMILUNII. CASA CERULUI ȘI A AERULUI
Autor: Sarah J. Maas
An apariție : 2021
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 960
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 10227

Alte recenzii de la Sarah J. Maas :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 6 ani, 10 luni, 8 zile și a scris până acum 539 articole. Se află pe poziția 4 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments