Recenzie ”Orașul Semilunii. Casa focului și a umbrei” de Sarah J. Maas

de | iun. 11, 2024 | Recenzii cărți

Bătălia din Midgard se apropie de final…

Bryce Quinlan nu și-a imaginat vreodată că va păși pe tărâmuri dincolo de Midgard. Cu atât mai puțin într-o lume unde va descoperi răspunsuri despre propria sa existență și propriul destin. Magia pe care o deține părea impresionantă, dar în această nouă lume, magia capătă dimensiuni și semnificații nebănuite.

Deși încearcă să deslușească legăturile istorice dintre cele două lumi, mintea ei se îndreaptă mereu spre Hunt, spre Ruhn, spre Baxian, Tharion și toți cei dragi lăsați în urmă. Planul ei este complex și nici măcar Regina Feelor nu poate garanta că vor reuși să se elibereze de sub dominația Asterilor.

În același timp, în Midgard, Hunt Athalar îndură suferințe cumplite, dar nimic nu doare mai tare decât gândul că Bryce ar putea să nu mai fie. Bătăile, tortura, traumele sunt nimic în comparație cu durerea de a-și pierde perechea. Regi, regine, Asteri, tritoni, lupi, demoni și suflete uitate de prea mult timp, obiecte magice și periculoase, toate se pregătesc pentru marea bătălie ce se apropie.

Bryce și Hunt descoperă că nu știau nimic cu adevărat despre lumea și istoria lor, pline de povești și secrete greu de descifrat. Oare aceste informații le vor ajuta să-și înfrângă dușmanii și să distrugă Asterii? Întregul Midgard se pregătește pentru război, iar protagoniștii noștri merg la luptă cu o speranță în suflet. Midgardul tremură, universul plânge, iar istoria își rescrie povestea în Orașul Semilunii.

Finalul unei povești de suflet.

Am citit primul volum acum patru ani, pe al doilea în 2022, și acum, terminând seria, tristețea mă cuprinde, pentru că mereu când închei o serie de suflet, parcă pierd o parte din mine. Nu pot să cred că am ajuns la finalul poveștii lui Bryce și Hunt. Am plâns mult citind finalul și am iubit această poveste. Anii de așteptare pentru aceste cărți au culminat într-un final minunat, plin de suspans.

Am fost captivă de această carte și nu am putut să o las din mână. Sarah a creat contextul perfect pentru noi povești, fie că acestea vor fi scrise sau nu, dar speranța mea rămâne. Bryce m-a impresionat enorm în acest volum, iar începutul cărții m-a șocat. Scenele cu Ruhn, Hunt și Baxian au fost aproape imposibil de citit. Am fost impresionată de dragostea de care au dat dovadă toate personajele, iar lacrimile nu au lipsit. Am plâns pentru această lume fictivă și magică, pentru personajele pierdute și pentru victoriile câștigate cu greu.

Sarah J. Maas este genială, iar ceea ce scrie este magie pură. Poveștile ei sunt mistice și te poartă în lumi fermecătoare. Închei această recenzie, spunând că toate cărțile scrise de Sarah trebuie citite. Veți trăi o viață nouă într-o lume nouă, iar poveștile ei vă vor schimba și veți iubi fiecare personaj. Îmi iau rămas bun de la Bryce și Hunt și aștept o nouă poveste, dar pe voi sper că v-am convins!

Prin dragoste, totul e posibil!

,,-Deci, ce înseamnă imaginea asta? Dacă tot n-ai nevoie de context!
Bryce studie basorelieful. Cercetă dansul, stelele, insulele idilice de pe fundal, iar apoi şopti:
-Înseamnă că a existat cândva bucurie în lumea asta.
Tăcere. Apoi ea intrebă:
-Atâta tot?
Bryce nu-și luă privirea de la dansatori, de la stele, de la pământurile acoperite de vegetaţie. Ignoră intunericul de sub toate acestea. Se concentră asupra lucrurilor bune…mereu asupra lor.
-Oare nu doar asta contează?”

Mulțumesc pentru exemplar, Libris.ro!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

Titlu: Orașul Semilunii. Casa Focului și A Umbrei
Autor: Sarah J. Maas
Traducător: Bianca Paulevici
An apariție : 2024
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 958
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 17216

Alte recenzii de la Sarah J. Maas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 5 luni, 18 zile și a scris până acum 335 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments