Recenzie “A deveni o persoană” de Carl Rogers

by | Jul 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA A DEVENI O PERSOANĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Această carte este adresată atât specialiștilor, cât și persoanelor puse în fața întrebării: Cine sunt eu? Cum sunt eu? Care sunt țelurile mele în viață?  Și  cât de aproape  sau  cât  de  departe  sunt în  acest  moment al  vieții  mele  față  de  ele.  Cu  mine  oare  ce  se  întâmplă?  Sunt  eu  așa  cum  mi-aș  dori să fiu?  Trăiesc  eu  într-un  mod  care  mă  mulțumește  profund  și  mă  reprezintă  cu adevărat?

Cartea te invită la o călătorie pe drumurile lungi sau mai scurte, mai grele sau mai ușoare pe care unele persoane, și, destul de des autorul însuși, au mers, explorându-se pe sine în strădania de a ajunge cât mai aproape de cel ce fiecare este cu adevărat. La momentul apariției cărții, să vorbești despre trăirile tale ca terapeut era un act de mare curaj pe care Rogers și l-a asumat.

Este vorba despre procesul devenirii ca persoană, în care începi să te depărtezi de împlinirea așteptărilor altora, să te asculți pe tine, să te accepți așa cum ești, să ai încredere tot mai mare în organismul tău, să înțelegi cum arată lumea ta interioară, și apoi să-ți dai voie să îl înțelegi pe celălalt fără să vii imediat cu o judecată sau o evaluare.

Publicarea în anul 1961 a lucrării On Becoming a Person, i-a adus lui Carl Rogers o neașteptată recunoaștere pe tot cuprinsul Statelor Unite. Cercetător și clinician, Rogers, crezuse că se adresează psihoterapeuților, și abia ulterior a descoperit că “scrie pentru oameni – asistente medicale, femei casnice, oameni din lumea afacerilor, preoți, pastori, profesori, tineret.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Carl Rogers

Inițiator al “psihoterapiei centrate pe client”, Carl Rogers este autorul unor idei care dau conținut abordării umaniste în psihoterapia și psihologia contemporane: ființa umană are o dimensiune pozitivă care este actualizată prin atitudinea de acceptare necondiționată din partea psihoterapeutului.

🔥 CARTEA A DEVENI O PERSOANĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: A Deveni O Persoană
Autor: Carl Rogers
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 552
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Această carte este adresată atât specialiștilor, cât și persoanelor puse în fața întrebării: Cine sunt eu? Cum sunt eu? Care sunt țelurile mele în viață?

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 453 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments