Recenzie: “A Spot of Folly. Ten tales of Murder and Mayhem” de Ruth Rendell

by | Aug 26, 2019 | Beletristică, Ficțiune, Limbi Străine, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA A SPOT OF FOLLY. TEN TALES OF MURDER AND MAYHEM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Nu am citit eu încă “Cotloane întunecate” de la Ruth Rendell, dar am citit cartea de povestiri scurte “A Spot of Folly. Ten tales of Murder and Mayhem”. Și mi-a plăcut extrem de mult. Cele câteva povestiri ce aparțin acestei cărți sunt destul de înfricoșătoare. Câteva dintre ele sunt despre crime, altele sunt cu fantome și evenimente inexplicabile.

Cum sunt o mare fană a genului noir, nu se putea decât să mă agăț de volumul acesta când l-am văzut într-un Book Box. Nu mi-a părut rău deloc că am ales cartea. Asta deoarece mi-a îmbogățit lista de lecturi thriller și de groază. Și mi-a dat fiori așa cum numai scrierile bune din acest gen o pot face.

Majoritatea acestor povestiri oferă cititorului bucățele de viață

Sau mici momente banale care se transformă în mini-povești de groază sau mister. Ce am observat citind pe rând micile povești este că majoritatea personajelor sunt cât se poate de naive. Asta în ciuda faptului că încearcă să fie ele însele diabolice.

De asemenea, un lucru mai puțin întâlnit la asemenea cărți thriller sau crime este faptul că nu prea îți vine să simpatizezi nici cu criminalul, dar nici cu victima. Dar într-un fel este mai bine așa. Pentru că în povestirile scurte din “A Spot of Folly. Ten tales of Murder and Mayhem”, autoarea britanică Ruth Rendell îți permite să rămâi obiectiv.

În plus, karma este destul de puternică și nemiloasă. Nu iartă și nu uită pe nimeni. Nu ai cum să scapi dintr-o împrejurare nefastă dacă ai făcut ceva ce merită pedepsit. Ruth Rendell a fost o maestră desăvârșită a suspansului psihologic.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ruth Rendell

Povestirile de mister și crimă din “A Spot of Folly. Ten tales of Murder and Mayhem” sunt, probabil, cele mai bune astfel de scrieri ale sale

Fiecare dintre aceste narațiuni te va prinde în povestea sa și te va face să te gândești profund la psihologia umană. Atmosfera din fiecare este atât de bine redată încât dacă citești cartea într-o noapte întunecată sau furtunoasă, vei dori să ai cel puțin pe cineva alături care să îți țină de urât. Și pe deasupra e minunat că autoarea engleză a reușit să creioneze povești de suspans deloc previzibile.

Povestirile din volumul “A Spot of Folly. Ten tales of Murder and Mayhem” de Ruth Rendell sunt “Never Sleep in a Bed Facing a Mirror”, “A Spot of Folly”, “The Price of Joy”, ”The Irony of Hate”, “Digby’s Wives”, “The Haunting of Shawley Rectory”, “A Drop Too Much”, “The Thief”, “The Long Corridor of Time”, “In the Time of his Prosperity” și “Trebuchet”.

Cartea este un titlu perfect de adăugat pe lista scrierilor de groază și mister dacă ești un pasionat al genului. Iar dacă opera scriitoarei este nouă pentru tine, așa cum a fost pentru mine, este un start grozav pentru a o descoperi mai bine. Astfel că și eu îmi doresc acum să citesc mai multe romane sau povestiri apărute sub bagheta ei.

🔥 CARTEA A SPOT OF FOLLY. TEN TALES OF MURDER AND MAYHEM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: A Spot Of Folly. Ten Tales Of Murder And Mayhem
Autor: Ruth Rendell
An apariție : 2018
Editura: PROFILE BOOKS
Nr. Pagini: 224
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.08.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 640 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments